Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За и против покупка на съседен апартамент

  • 3 357
  • 41
# 15
Аз бих го купила.
Виж целия пост
# 16
Бих купила.
От личен опит мога да посоча само положителен ефект.
Ние живеем в малка кооперация с малко апартаменти на вход, а в нашия вход апартаменти имаме нашето семейство, семейството на сестра ми, семейството на родителите ни, 2 апартамента, които единият даваме под наем и един, който от известно време ползват нашите големи дъщери, когато са си в България.
Това дали някой ще ходи по къщите на роднините не зависи от разстоянието, а от възпитанието. Ние не си ходим по къщите, когато няма повод и изрична покана. Но пък винаги можеш да разчиташ на близкия за нещо спешно, без да го товариш. Например, бабата да нагледа някое внуче, без да се налага тя или внучето да пропътува целия град. Или пък близък да ти донесе хляб и мляко, когато си в карантина, докато си носи хляб и мляко за него, без това да му изисква допълнително натоварване (играли сме го този филм). За останалото всеки си знае дома и семейството. С квартирантите пък нямаме друг досег освен нормални съседски отношения и поздрав на стълбището при разминаване. Дори и наема си плащат по банков път.
Но пък наистина е спокойствие, когато близките се разбират, защото нямаме проблеми при правене на ремонти, някой по-силен шум, поддръжката на общите части и др.
Знам, че има хора, които не обичат да живеят близо до роднини от страх да не им се бъркат, но понякога с непознати е много по-сложно. Съпругът ми има наследствено жилище в отдалечен квартал, където не беше живял никой от много години и напоследък го ползваме и ремонтираме. Опитаха се вече да ни правят проблеми комшиите, понеже за тях сме непознати.
Виж целия пост
# 17
Имам апартамент в същия вход, в който живея, не е оставал без наематели. Тези в момента карат шеста година в него. Моите наблюдения са, че за кандидатите за квартиранти не е проблем да са близо до наемодателите.
Виж целия пост
# 18
Вече почти 40 години семейството ми притежава 2 /от съществуващи 3/ апартамента на една площадка. Дори преди 3 години, когато се продаваше 3-ия апартамент, обмисляхме покупка. Единият от апартаментите е бил даван и под наем. Никакви проблеми - нито с наематели, нито в отношенията ни. Съжителството е само от полза, както бяха давани примери по-горе. Личното ми мнение е "ЗА".
Виж целия пост
# 19
Аз съм живяла над хазяите си, в къща. Те - на първия етаж, аз - на третия, вторият беше на брата на хазяина, но не се обитаваше. Никакви проблеми нямаше. Само веднъж ми се обадиха (писаха по Вайбър) да ме питат всичко наред ли е, тъй като в 12 ч посреднощ бях решила да меся козунак по рецептата, в която се блъска 100 пъти в плота. Joy  А, и веднъж докато бях на работа, като се активирал сота от течение. Бях забравила един прозорец отворен.  Иначе всичко си беше нормално. Поздравявахме се като се засечем с по едно Здрасти и толкова. От две години вече не съм му наемателка, но често го виждам, тъй като държи един бар, в който сядаме понякога с приятели. Продължаваме да сме в добри отношения и да се поздравяваме.
Тъкмо ако го пуснете под наем, това ще ви е цедка за парти енимъли. Grinning 
А и винаги можете да го продадете с печалба, ако намерите нещо по-добро в друг квартал или се затруднявате с кредита. 30% под пазарната цена не са за изпускане. Според мен ще ви е яд ако изтървете тази сделка. Цените няма да паднат.  Хората, които ви съветват да изчакате спад, нека споделят те от колко години го чакат...
Виж целия пост
# 20
Аз съм от хората, които не обичат роднинска близост Grinning Абсурд да живея под, над или до роднини и родители, смятам го за навлизане в личното пространство. Но хората са различни.
При отдаване под наем - не знам, дали би имало проблем. Моята съседка отдаваше апартамент над нея - целият вход знаеш за наемателите кога се къпят, кога се прибират, кога се карат - жената волно или неволно се чувстваше част от живота им и улавяше всяко по-силно затваряне на врата, изпускане на нещо и т.н. Тя май не можеше да се оттърси от факта, че жилището е нейно, но животът техен и не е окей да мониторира от дистанция колко често се пуска прахосмукачка.
Виж целия пост
# 21
Виждам един голям минус, който сте посочили - не сте сигурни, че искате още един апартамент на същото място. Аз не бих инвестирала в квартал, който не харесвам. Иначе другите минуси не са кой знае колко големи, някои считат последния етаж за предимство, а ипотеката е нещо нормално в наши дни.
Виж целия пост
# 22
Да, между другото например аз харесвам или първи, или последен етаж. Да имам и отгоре, и отдолу някой, не е яко.
Едни продавачи много се смяха - точно такива клиенти ни трябват Simple Smile
Последен хубавото е гледката (разбира се при подходящо изложение и околности в района), на първи хубавото е дворът (при съответния тип сграда).
Виж целия пост
# 23
Последният етаж не е задължително минус. Мои близки наскоро купиха апартамент, държаха задължително да е последен етаж, за да не им тропа никой отгоре.
Виж целия пост
# 24
Аз не виждам полза от съседни апартаменти.
Като човек, който е живял под наем не исках и да чуя за такива апартаменти в които ще сме си "близки" с хазяите. Нито бих искала да живея залепена за родителите си, или пък за тези на ММ.
Ако вече става въпрос за нещо хипер изгодно, направо да не може да подминеш офертата бих се замислила, ама иначе не Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Ако утре обявят и апартамента под вас и него ли ще купите?
Трябва ли ви в момента второ жилище. Или имате излишен кеш за инвестиция.
Не бих се втурвала в необмислени постъпки.
Ако ще купя съседен апартамент, то поне да е на етажа и залепен, че да се разширя...
Виж целия пост
# 26
Аз бих го купила.
Виж целия пост
# 27
Колко му е да пробият една дупка в плочата... и пак да се разширят. Joy За последен и предпоследен етаж става въпрос. Аз съм виждала подобно изпълнение, обаче на първи етаж и маза. Grinning
Виж целия пост
# 28
Мечтая си да купя съседен апартамент. Особено на добра цена.
Дъщеря ми живее на другия край на София. След 2 месеца ще роди. Много иска да и помагам, защото освен да гледа детето, иска и да работи по граждански договор. А аз ще пътувам около 1 час в едната посока.
Може би бих се замислила единствено за последния етаж. И големината на апартамента.
Виж целия пост
# 29
Нашите съседи купиха съседния апартамент за сина си, и двата имота са на последен етаж. Синът е млад още, не е ясно ще остане ли да живее там дългосрочно. Но всеки си преценя, какво му е нужно или не.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия