Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Поредния въпрос за пюретата

  • 1 707
  • 9
Налага ми се да захранвам Ния /по ред причини, които няма да изброявам, а и не съм фен на късното захранване, за което ви моля да не ме порицавате  #Splat /. Четох в библиотеката доста рецепти за пюрета, но не разбрах дали плодовете се варят, както зеленчуците и дали мога да давам още от сега домашни пюрета или да изчакам да ги започнем по-сериозно, че сме още на по 30-ина милилитра. Благодаря за отговорите предварително.
Виж целия пост
# 1
Щом си решила да захранваш преди 6 месец на бебчето, трябва да започнеш с готовите пюрета. Те са по-фино смлени от домашните - рече нашата педиатърка.
Аз лично от 1 седмица захранвам Ива с готови пюрета. Но днес пасирах малко печена тиква и тя се справи отлично. Дали ще има проблем със стомахчето, ще видя до утре. Дано сме о.к. Grinning !
Успех в омазването с пюренца Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile !
Виж целия пост
# 2
Аз вече захраних с готови пюрета ,наистина ти ги препоръчвам щом захранваш по-рано.Ние сме още на 50мл плодово пюренце,зеленчуковите мисля да ги давам от другия месец,че много нови храни ще ни станат и мисля те да са домашно приготвени.Но за плодовите винаги има две мнения,така че според мен по-добре готови.
Виж целия пост
# 3
И аз съм за готовите пюрета, и в книгите ми пише, че са за предпочитане, особено за по-малки бебета. Поне съставът им е стриктно контролиран, както и консистенцията.
Виж целия пост
# 4
Мнооого се съмнявам съставът да е стриктно контролиран. Особено на българските пюрета. Но това е друга тема.
Аз бих дала домашно пюре в началото, най-малкото е като изяде лапето 2 лъжици, на другия ден 3 и останалото трябва да го хвърлям.
Като за начало можеш да свариш ябълка и да даваш,а  може и печена. Ако имате запек и крушка можеш да свариш. После ще ядете и сурови плодове Simple Smile
Добър апетит!
Виж целия пост
# 5
Толкова рано по-добре купувай готови пюрета и то хубавите, а не Ганчев - Семпер, Хип.
Виж целия пост
# 6
Аз започнах с домашни зеленчукови, като пасирах много добре и ги правех по-редички. Може би и плодовете се варят, не знам със сигурност, защото не съм правила плодови.
Виж целия пост
# 7
И ние започнахме захранването по-рано с готови пюрета-в началото давах само Хип ,сега започнах и на Нестле да купувам.Денката много ги харесва...
Виж целия пост
# 8
Аз пък купувах и хвърлях,тя не хареса нито едни.Нито Хип,нито друго,откакто и приготвям аз,облизва всичко.Предпочитам аз да й ги правя. Stuck Out Tongue
Виж целия пост
# 9
Педиатърката ни препоръча да започна захранване в 3-тия месец с плодово пюре, а 4-тия със зеленчуково въпреки, че имах много кърма. Аз купувам готови пюрета на Ам-ам. По-гъсти са от на Ганчев и малкия ги харесва, но сега повече със зеленчуковите съм на Ганчев. Давай най-напред по 3-4 лъжички и постепенно всеки ден увеличавай дозата. То само ще ти покаже колко може да изяде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия