Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 10

  • 32 622
  • 756
# 375
Ляга си в 8.30/9, става в 7.15 и е на у-ще от 9.

Кой клас е дъщеря ви?

Не мога да си представя дете от 9-10 години да си легне в 21 часа. Ние вечеряме в 19 часа. Поне 3 часа е необходимо да се смели храната. При положение, че се прибираме от работа аз към 18 часа, татко й докъм 19 часа, то кога да се видим с детето? Преди време като бе по мъничка - 1-ви клас ходеше на тренировки по карете, а те започваха в 19:30 и свършваха в 21 часа.
На всички близки и познати децата им лягат към 22 часа, а моята и по късно дори.

През последните години си кани някоя от нейните й приятелки и си правят пижамени партита или пък тя ходи на гости. Стоят до ранни зори. Като зомбита стават.
Виж целия пост
# 376
Ляга си в 8.30/9, става в 7.15 и е на у-ще от 9.
Кой клас е дъщеря ви?

Не мога да си представя дете от 9-10 години да си легне в 21 часа. Ние вечеряме в 19 часа. Поне 3 часа е необходимо да се смели храната. При положение, че се прибираме от работа аз към 18 часа, татко й докъм 19 часа, то кога да се видим с детето?
Нищо чудно няма. В англосаксонските страни има масово случаи и в 18-19 ч. да си лягат децата. Целта не е да се видят с родителите, а обратното - родителите да имат свободно време без деца. В южноевропейските културни традиции е друго.
Виж целия пост
# 377
Децата ми си лягат в 21.30 ч. и до 22.00 ч. са заспали. Това в училищно време. До към 10-год. възраст си лягаха в 20.30 ч. Още от малки в България ги научихме така, нищо че вечеряхме в 19.00 ч. През ваканциите ограничения няма вече.
Виж целия пост
# 378
Баш южноевропейци сме си, а дъщеря ми си ляга в 21:30 всяка вечер. Дори уикендите рядко е будна в 22:00. Седми клас е. До миналата година ме питаше защо си ляга по-рано от съучениците си и се бяхме разбрали, че като стане на 13, ще й позволя да си ляга в 22. Е, не стана. Свикнала е така и сама си пази режима, в 21:30 е в леглото, на тъмно, без телефон. Кога заспива не мога да кажа, но не е много по-късно. 
Виж целия пост
# 379
Тук така се запознахме с най-добрата и приятелка преди 9год.В 20 бяха единствените деца на площадката. Нейната майка е македонка😀.
Приятелките и осн са англичани, заради училището. В 20 ги изпрашат в стаите им. Не е нужно да заспиват, обаче.
Ние сме си балканци😀, а и съдейки по родителите, няма как да очаквам от дъщеря ми да заспива рано. Само ще я мъча. А и колкото и късно да е заспала в училищни дни, сутрин става без проблем. Вярвам, че сама може да си усети правилния ритъм за нея.
Виж целия пост
# 380
В осми клас е-  почти на 14.
Виж целия пост
# 381
Моята ляга ок.23.30-00 по време на до. По време на по до 23.
Виж целия пост
# 382
Контеса, не те питам с лошо! Blush
Тия западняци са ми ясни, те не живеят заради децата си, а за тях си. Децата са им да продължат род или да запазят семейното богатство. Има и изключения разбира се.
Като малки, някъде до към 4-ти клас и нас с брат ми ни караха след Сънчо да лягаме да спим. Ами никога не съм заспивала в този час. Все около 22 часа.
Виж целия пост
# 383
Ох, и мен ме караха след Сънчо и никога не можех да заспя.
То не е лошо децата да си лягат рано, но предполагам, че зависи от типа дете. Що викове съм извикала, като беше по-малка, да си ляга навреме. Ами, и да легне, не заспива. Аз съм сова и се е метнала на мен. ММ е чучулига. Той сутрин е като ряпа, а вечер не може да стои до късно. Аз съм обратното.
Виж целия пост
# 384
Няма проблем, отговарям как е у нас. Писала съм по темата с години и не ми се повтаря защо и как. Просто отчитам факти.

Сутрин не й се става много вече, а от бебе си лягаше рано и ставаше рано (от 7-7), и като легне в 9 нормално ( в почивните дни) става към 8.30-9. Спи по 11 часа дневно.

Аз бях същата ( имам нужда от повече сън, което с възрастта се променя и вече 8-9 часа са ми ОК).  Но и аз бях нощна птица преди нея, след това лягаме всички към 9-9.30 и ставаме в 5 с баща й, който все е чучулига.
Виж целия пост
# 385
Когато бях ученичка в БГ учихме на блокове. Беше много удобно, защото почти винаги домашните бяха за следващата седмица.

Сега в нашата чужбина децата са на у-ще от 8ч до 16.30ч. Не учат през цялото време.
Има време отделено за домашни, но имат и баш домашни винаги за следващата седмица.


У нас всички лягаме рано. Децата към 21-21.30ч, аз ако мога също заспивам към 22-22:30ч.
Виж целия пост
# 386
Аз имам 3 деца.
Най-малкото е на 1г. и 3 м., ляга си в 20:00
Средното е на 7 години, ляга в 21:30
Голямата е на 14 години, ляга без телефон в 22:00 и заспива на мига. (често влизам да проверя дали спят).
Напоследък рязко ми се доспива към 20:00 и заспивам с най-малкото доста често и ставаме (с малкото) в 7:30, другите са будни от по-рано 😎
Виж целия пост
# 387
У нас всички лягаме късно. Дъщеря ми от малка спи малко, такъв ѝ е сорта. Драми със колики и зъби не помня, но помня как просто не искаше да спи. Който не имал такова неспящо дете му се струва, че не е възможно. Едно от първите неща, които научих, когато се преместихме в ОК, беше да лъжа, че я слагам да спи пи съответно тя запсива по-рано.
В училище се справя добре според учителите, но аз си имам едно наум. Нямат учебници, на практика не знам какво и на какво ниво учат. На моменти много се дразня. По математика от време на време я карам допълнително да решава задачи, просто у нас се държи на математиката.
Виж целия пост
# 388
Много добре те разбирам😀Моята е от същия сорт❤️
Виж целия пост
# 389
Не излиза много с приятелки. За нея най-важни са братята и и двете деца на единия и брат. Не я интересува много класа и, защото не го харесва. Има една приятелка, но често се виждаме с родителите ѝ и не е нужно да се виждат отделно. Няколко пъти е излизала с приятелки, приятно ѝ е, но и е много по-приятно от това да се види с приятелка на брат и която е на 23. Даже предпочита. За лягането обикновенно говори с приятелка, доучва или гледа филм и заспива към 23:00 сега е онлайн и става в осем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия