Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пълзящи растения зелени и през зимата. Но не бръшлян.

  • 582
  • 5
Знае ли някой красиви пълзящи растени , които да може да пусне човек по ограда и да са с листа целогодишно . Но да не е бръшлян. Не го харесвам.
НЕ ми се иска да садя храсти пред оградата. Много поддръжка се иска. Имам на терасата едно пълзящо , което цъфти напролет като акация. Но му падат листата и затова не става за оградата.
Има ли идеи?
Виж целия пост
# 1
Вечнозелени орлови нокти, но не мога да кажа че са чак красиви. Нормални зелени листа, и не цъфтят обилно като листопадните.
Вечнозелен клематис, но не е напълно зимоустойчив.
Има един друг вид бръшлян, с по-кръгли листенца и лъскави, той е по-красив. Не помня как се казваше точно.
Или вариегатен, с бяло-зелени листа.
Euonymus fortunei, също с шарени листа.

Няма много растения, които да издържат европейската зима с листа Confused
Виж целия пост
# 2
И аз предполагах че е така.
Но разни храти като туя изобщо не харесвам Прилича ми на тържествено гробище с тях . Другите губят листата или се разрастват и заемат място или им трябват много грижи за да не заприличат на нищо ...
Разтенията които пълзит и не са храсти са по-лесни за гледане мисля .
Ще гледам нататък.
Бръшлян не искам изобщо. Много се разпространява и се маха трудно.
Виж целия пост
# 3
Ако не държиш на влечащи, че разшириш възможностите - например евонимус японика, лавровишня и др.
Само не разбирам защо пусна отделна тема, след като има и градинарска, и цветарска, където повече хора ще видят и коментират?
Виж целия пост
# 4
Мога да помоля да преместят където трябва ако могат.
Не съм участвала в този подфорум и не съм знаела. Мислих че така се прави. ега съседа иска да прави ограда. Аз искам от моята страна да засея нещо за да не се вижда . Няма смисъл обаче ако опадат листата. А храстите не ги харесвам, защото на хубаво цъвтящите им опадат листата, а и много клони и много рязане се налага.
Просто проверявам за идеи и си мисля за варианти .
Виж целия пост
# 5
Може да погледнеш пираканта, хем цъфти, хем после се покрива със ситни шарени плодчета, и е вечнозелено, издържа до към -18С, сравнително бързо пуска дълги клони, както и Hedera colchica, бръшлян е, но по-особен, с едри листа, издържа до -15С.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия