Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вярвате ли в поверието за кукумявките

  • 1 468
  • 9
Здравейте преди малко чух кукумявка беше много зловещо сякаш беше на много близко толкова ясно и силно  обвземе ме голям страх.Моля  да споделите мнение и вярвате ли в поверята за тях.
Виж целия пост
# 1
Естествено, че не, нищо страшно няма в кукумявката. Много красива и полезна птица, която живее близо до хората.

Поверията свързани с нея са отживелица и не бива да им се обръща внимание, както и да се наврежда заради тях на животното.
Виж целия пост
# 2
Да. Един приятел застреля една и на другият ден баба му умря.
Виж целия пост
# 3
Поверието е, което аз знам, е, че ако има двама мъртви, ще има задължително и трети в една общност/семейство.
И много пъти се е случвало в блока, който е голям, с много жители при двама починали през календарната година, да се чуе кукумявка. И буквално в последните минути на годината да умре някой. (Трети)

По принцип не съм суеверна, но точно кукумявка като чуя, нещо ме втриса и мине зловещо.
Виж целия пост
# 4
Аз пък за гарги/гарвани знам, че ако грачат над главата ти или около теб, е на лошо.
Виж целия пост
# 5
Да. И е вярно.
Виж целия пост
# 6
И аз се бях притеснила по-едно време за това поверие с кукумявката,защото цяла седмица беше на прозореца и викаше много силно.Чувала съм само лоши неща и се панирах.
Реших да се поразровя в интернет и открих :
от "научна гледна точка" ,че така привличат женски и са в период на размножаване..
Другото,което открих беше,че:
Кукумявката е блага птица (новинар) ,помощник на Бог..Уповестява,кога ще се случи нещо лошо и кога нещо хубаво в зависимост от това как издава звука.(говорене,кикот,плач).Ако наближава в къщата да се случи нещо лошо,с дни обитава (пази) къщата и се моли на БОГ за хората от семейството за да се избегне злополуката,която ги очаква.
Повярвах на последното..И от тогава не ме е страх от това поверие.Като я чуя просто казвам: Дано да си дошло за добро,и да те чуят повече хора...!!
Виж целия пост
# 7
Аз вярвам, но поверието, което знам е, ако кукувицата е на земята, следва нещо лошо. Преди много години баба ми видяла кукувица на пътеката пред къщата им, птичето направило няколко крачки след нея. Баба се уплашила много, защото знаела това поверие. След няма и седмица съвсем неочаквано почина дядо.
Виж целия пост
# 8
Цяло лято, кукумявката не спираше да вика до нашата тераса и дори кацаше на прозореца в стаята на баща ми. Гонехме я с какво ли не, хвърляхме вода, пак се връщаше. Зимата баща ми почина..
Виж целия пост
# 9
Видях двойка кукумявки да скачат пред мен на земята и да издават техните си звуци. Часове след това животът ми се промени в доста различна посока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия