Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да се справя

  • 2 170
  • 19
Здравейте,... Моля ви кажете как да се справя.... От скоро съм самотна майка, живота ми се обърна с главата надолу... Незнам откъде да започна, как да продължа да работя, след като детето не е прието на градина, постоянно пита за баща си, а той нехае вече за него... Срината съм емоционално, физически, психически, финансово..
Виж целия пост
# 1
Ако си в София, пускаш детето на следващо класиране. Избери градини с по 2 групи, ако има наблизо.
Виж целия пост
# 2
Здравейте,... Моля ви кажете как да се справя.... От скоро съм самотна майка, живота ми се обърна с главата надолу... Незнам откъде да започна, как да продължа да работя, след като детето не е прието на градина, постоянно пита за баща си, а той нехае вече за него... Срината съм емоционално, физически, психически, финансово..


Не можеш сама.
Обърни се към майка си, баща си и
бившите свекъри за помощ

Ако са свестни хора, ще ти дадат отсрочка, да се съвземеш, преди да започнеш работа
Ще се заемат с детето и ще те оставят
Малко да не се занимаваш с нищо, а просто да спиш, четеш и да се събереш,
защото съсипан човек не може да дарява любов и грижа на едно дете

После, да си намериш работа,
за да бъдеш самостоятелна и да не те е страх за детето

Искай издръжка от бившия някаква
и подай документи за помощи, където и каквито можеш

Ще трябва да се мобилизираш малко
Виж целия пост
# 3
Не цитирай, че стават чаршафи.
На колко години е детето?
Никакви роднини ли нямаш?
Виж целия пост
# 4
Почти на 4г...имам сестра, но... Няма как да ми помогне... Не искам поста да звучи като оплакване, започвам от нулата.. И незнам как да започна, откъде
Виж целия пост
# 5
Обиколи всички градини в квартала лично и питай директорките за места.
Виж целия пост
# 6
Не е задължително да продъжиш да живееш в софия аз ако бях на теб дирекно се махам от всичко което ме е заобикляло преди и започвам на ново в някой по малък град наеми също с апо малки градините имат места а работа винаг можеш да си намериш с издръжката от бащата (ако ме дава го съди) и с заплатата ще живееш добре и няма да виждаш същите места на които сте били заедно и няма да срещаш семейните ви приятели няма кой да те разпитва ще е по- добре
Виж целия пост
# 7
Първо се "събери"им психически. За съжаление не сте нито първата, нито последната жена, която ще отглежда сама дете. Трудно е , но се случват нещата. Дали са ви вече съвет- обиколете лично градините да потърсите място. Разговаряйте с шефовете си , ако са разбрано хора , ще ви подадат ръка. В каква област работите?  От София ли сте родом?
Виж целия пост
# 8
Проблемът с градините в София е много сериозен. Вие в София ли сте? В собствено жилище ли живеете? Има райони в които шансът да приемат детето е по-висок и други, в които е кошмар. Може да си търсите работа и детегледачка или частна градина. Зависи каква професия имате и каква работа ще си търсите. Но все някой трябва да ви подаде ръка финансово или с гледане на детето.
Виж целия пост
# 9
Не знам какви са причините за раздяла с бащата, това си е семейна работа, но ако няма насилие, то не говорете лошо на детето за баща му, колкото и да Ви боли. Говорете му, че е тъжно, но понякога се случва хората да се разделят, че бащата ще продължи да му бъде баща, че ще се видят, че имате нужда от време... Може да потърсите и детски психолог или семеен терапевт, който да помогне на Вас и на детето да се справите с новите обстоятелства в живота Ви. Има и безплатни, но за тях трябва да поискате направление от "Закрила на детето".
Вижте къде има свободни места в градините и подайте за там документи. Понякога се налагат жертви като ранно ставане и пътуване до другия край на града, но по-важно е детето да бъде прието на градина. Евентуално ще търсите работа близо до градината. Друг вариант е да потърсите работодател, който осигурява и забавачка за децата на служителите. Най-трудното за сам родител е логистично да се справи с водене, вземане на дете и ходене на работа докато детето е на ДГ. Като тръгне на училище просто го записвате в най-близкото училище по район до 4 клас, после евентуално ще местите.
Оптимизирайте разходите си докато си стъпите на краката финансово.
Виж целия пост
# 10
Ако имате собствен апартамент, може да се преместите в по- малък или просто да пуснете съквартиранти, за да имате някакъв доход...

Колкото и да е неприятно с дете и съквартиранти и това е вариант
Виж целия пост
# 11
Ако сте в София след една година със сигурност детето ще бъде прието на градина. За предучилищна група в градините винаги има свободни места, а от края ня август може да смените набора и да кандидатствате с родените 2016. А през тази година може да гледате още едно неприето на ясла дете, заедно с вашето срещу заплащане. Говорете и с бащата за издръжка. Ако не с добро, то със съд.
За емоционалното неразположение си трябва време.
Виж целия пост
# 12
От нулата какво означава - имате ли къде да живеете? Някакъв източник на доходи? Бащата признал ли е детето, плаща ли издръжка?
Сестра ти явно има свой живот и свои проблеми. А родителите ви?
Виж целия пост
# 13
Пусна бомбата и изчезна...
Виж целия пост
# 14
Каква бомба съм пуснала, мила?... По-горе написах, че родителите ми отдавна(2006г) са починали... Много моля далеч не ми трябват злостни коментари.. Благодаря ви за отделеното време и внимание. Аз скоро започнах работа, някак си лавирахме двамата с детето досега, но оттук нататък не виждам как ще стане... От съвсем скоро сме разделени, няма и месец, съответно допълвахме семейния бюджет, основно с негова помощ, сега вече не е така.. Естествено че ще се погрижа да плаща издръжка
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия