Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблемни съседи с дете

  • 2 115
  • 38
Вие как се справяте в такива ситуации? Имам съседи с 3 годишно, което е направо кошмар. Наскоро се преместих на новото място, под наем. Съседите са 2 баби, 1 дядо, майката, бащата и малкото. Всички крещят, без майката (поне засега). А малкото крещи, думка и реве от рано сутрин до късно вечер. Без почивка! От 6-7 до 22-23 ч и даже по нощите. Допреди малко пак рева, а е 2 през нощта. Нервите ми са на макс опънати, направо ми бръкнаха в здравето. На всичкото отгоре са ми до спалнята и редовно ме будят. Говорих веднъж с бащата, взе да се оправдава и да ми замазва очите с типичните манипулациики, че и аз някой ден ще имам деца, че е дете и не може да го спре и тн. Като гледам въобще не се и опитва. Подобни думи ги чувам като "Не ми пука, че ти пречи, оправяй се." Отделно от това си е чисто вменяване на вина, която всъщност е тяхна. Иначе нищо не се промени след разговора ни. След няколко дни пак ме събудиха рано и им оставих бележка,  на която написах, че разбирам, че е трудно с дете, но все пак има и други хора на тази Земя с нужда от тишина и сън. Вечерта майката се обадила на хазяйката ми и казала, че тия неща са лъжа и вече почнала да се нерви. Предварително се оправдава. Тоест крадецът вика дръжте крадеца и хем е в жестоко нарушение, хем се репчи. За щастие, хазяйката е много разбрана жена и вярва на мен. А онова малкото всеки ден става още по-зле. Ако човек вкъщи не може да си защити спокойствието, то къде? Устата му не се затваря поне по 16 часа на ден. Не помня откога не съм се наспивала.
Виж целия пост
# 1
За коя държава става въпрос? Може някой да е запознат с местното законодателство и да ти даде по-адекватен съвет какво може да се направи при такъв проблем.
Иначе от мен – смени си квартирата.
Виж целия пост
# 2
Може би, има някакъв проблем детето, щом има толкова често подобни изблици? Проверете преди да съдите. Никак не е приятна ситуацията и ви разбирам. Лошото е, че съседи и роднини няма как да избереш.
Виж целия пост
# 3
А малкото крещи, думка и реве от рано сутрин до късно вечер. Без почивка! От 6-7 до 22-23 ч и даже по нощите. Допреди малко пак рева, а е 2 през нощта.
Темата се пуска в 19:15 ..а е 2 през нощта!?!!??? ..Как така 🤷
Виж целия пост
# 4
Е, аз затова попитах в коя държава живее. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
а аз не разбирам какво очаквате да направят с детето, че да ви остави на спокойствие? предполагам не смятате, че на тях им е приятна ситуацията
Виж целия пост
# 6
Намери къде да се оплакваш от малко дете. Смени си квартирата.
Виж целия пост
# 7
И какво очакваш да направят като имат малко, палаво и шумно дете?

Връзването, запушването на устата или по-крути мерки на дете /дори и с негово съгласие/ някак призовава злите сили на Социалните Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ако някой всеки ден плаче/крещи в продължение на 16 ч., директно ще звънна в полицията, защото може да е в опасност.
Вече органите на реда ще направят проверка и ще преценят дали причината е безобидна или заслужава внимание.
Виж целия пост
# 9
Нямаш много опции. Можеш да информираш социалните.
Виж целия пост
# 10
Смени си кватирата. Не е лесно, но е факт, че има семейства, които живеят като цигански катун - викове, скандали, народ - нормално да не се търпи.
Виж целия пост
# 11
Сменяш квартирата не виждам друг начин.
Детето едва ли ще се промени....и моето като бебе много ревеше ....горките съседи 🤐
Виж целия пост
# 12
Недейте така, и в нашият вход има самотна майка с две деца, които ги пуска да се забавляват на стълбището. Едното е на 7години, а другото на 2. Викат, крещят, изкъртиха парапета на стълбите. Другите съседи се сърдят и са в правото си хората. Всеки иска в своя дом да си почива, и да се се наслаждава на тишина и спокойствие. Много пъти сме говорили с майката и родителите й, за съжаление без резултат. То е блъскане, тропане, крещене- единият е на първи етаж, а другият на пети. Целият вход е подложен на тормоз от тяхна страна, и в 1, 2 часа през нощта.
Виж целия пост
# 13
Освен това, има разлика между "вкъщи", където се развива основното действие в поста на авторката, и "на стълбището".
Виж целия пост
# 14
Не е приятно какъвто и да е шум за дълго време, особено нощем.
Съветът ми е да спиш с тапи за уши. Преди години имах съседка с куче, което не спираше да лае по 24 часа, когато я нямаше вкъщи, а това беше доста често. И други две кучета в жилището под нас, които затваряха в банята да не цапат и пак квичаха ужасно. Разговорите със стопаните не помагаха. Просто спях с тапи за уши. Но това беше преди да се роди детето. После вече е невъзможно, понеже трябва да го слушам. Добре, че после се махнахме от там. Беше доста ужасно....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия