Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ревност- помощ как да се справя

  • 2 548
  • 48
# 15
Никога не съм разбирала хората, които ревнуват /мъже или жени/. Какво толкова му ревнуваш? Той ако иска, ще изневери, независимо дали ти ревнуваш или не. Ако се стигне до изневяра, тогава ще му мислиш какво да правиш. Тази ревност тормози и двамата ако е необоснована. А ако има причина т.е. действително се стигне до изневяра, го пращаш при другата и пак няма смисъл от ревности.
Пък това за заглеждането, не знам, не ми се е случвало. Ние примерно с моя си обсъждаме и мъже и жени по улиците Joy така че по-скоро като видиш, че гледа някоя си, казваш нещо от рода на "ей че е хубава тази, виж какво дупе има", после като видиш ти някой готин казваш "ауу този какъв е сладък" и те така си обсъждате някакви странични, на майтап. Не знам, аз не ги разбирам много много тия неща с ревността. Нито съм ревнувала, нито мен са ме ревнували или поне не съм разбрала Joy
Виж целия пост
# 16
От жени, от приятеля му, още от кого ревнуваш?
Ако не овладееш собствените си чувства и емоции ще го отвратиш.

Помисли колко гледа и какво си мислиш ТИ, че гледа.
Виж целия пост
# 17
Мъжът ми харесва " хубави дупета " , винаги , ама абсолютно винаги се заплесва като види някое , но го прави скришно и така , че да не разбера Joy Не го виня човека , нямам такова , каквото му харесва , но поне ми го е казал директно и не ме лъже . В началото като го " хванах " много се ядосвах , но уви , не мога да имам такава задна хубост  заради физиката ми .  В последствие се примирих с този факт , сега не мога да му забраня да изплакне очи и той душа носи Joy но поне го прави дискретно , да не ме засегне .
Виж целия пост
# 18
Аз малко не разбирам. Като види човек нещо красиво, хубаво дупе, крака, лице, фигура, облекло, ами няма как да не се загледа. И аз съм го правила, но просто го фиксираш, не хукваш след него и да си заменяш мъжа/жената, приятел/приятелка. С ММ също понякога обсъждаме нещо такова, но чак да се заревнуваме.....е, това не разбирам. Нали си знам човека, знам себе си, какви ревности. Ако той или аз, искаме да изневеряваме или да бъдем с друг/друга, начини се намират, не е нужно да се загледам по някого, та да ме ревнува ММ. Изобщо, по-разрушително чувство от ревността май няма, съвсем в буквалния смисъл. И отношения може да провалиш, брак да разрушиш, да загубиш любим човек, ако ще го тормозиш с твоите ревности, породени господ знае от какво. Най-често от липса на самочувствие, ниска самооценка, комплекси някакви....Ако някой си е женкар, най-малкият проблем е, че загледал някоя. Така или иначе той ще си е, какъвто е и най-вероятно ще го прави тайно, а не толкова явно. И да ревнуваш, и да не ревнуваш, все тая. Затова си намираш човека, с когото ще се чувстваш комфортно, не при всеки негов поглед към някоя да му спретваш скандал или пък да трепериш и се притесняваш. А докога, дай боже по-дълго, но гаранции едва ли някой може да даде. Пък и нали ответ трябва да има и от тоя, дето съм го харесала. Къде е гаранцията, че аз, като се заплесна по него, та и той ще си строши краката да тича към мен. Изобщо, това въображение, дето се влага в ревнивите фантазии, по-добре да се използва за нещо друго в отношенията с другия човек.
Виж целия пост
# 19
Тя доколкото разбрах вече е обсъдила с него въпросното заглеждане и нещата продължават по старому. Неприятно си е, но притегли плюсове и минуси за връзката ти, защото да живееш в постоянни мисли и съмнения не си е работа. От личен опит ти го пиша, защото знам какво е чувството. Затова и държа мъжът, който ще е до мен и е до мен да ми носи спокойствие от там и другите неща се нареждат. Кофти може да ми на работа, някой да ме е ядосал, но да го мисля цял ден той дали си чати с други, докато аз бачкам - мерси или да се прибирам у дома и да ме напряга с нещо.
Виж целия пост
# 20
В сравнително млада връзка - година и половина, вместо да има очи само за нея, той тръгнал да зазяпва де що има жена... Какво му е отношението и чувствата, авторката си знае най- добре, но за мен на този мъж му липсват първите седем години. Адски е невъзпитано това, което прави. Няма жена на тоя свят, на която ще й е безразлично, дали мъжът й е като скенер по улиците.
А какво работи този красавец, че е нонстоп във фейсбук?
Виж целия пост
# 21
Той къде погледнал, къде тя си въобразила, че погледнал...
За партньора е натоварващо постоянно да се съобразява с някой ревнивец.
Виж целия пост
# 22
Егати, аз пък бих се притеснила, ако не гледа жените 😄
Нормално е да ги гледа, нали е мъж ? То аз гледам.
Авторке,
Много съжалявам, че така се тормозите, вероятно и него го тормозите. Не знам как се лекува това състояние. Мисля, че по-горе някой беше написал, че е свързано с ниско самочувствие. Това ли ви притеснява ? Защо смятате, че сте по-ниско ниво от останалите жени ? Или, че не заслужавате някой мъж да ви обича ? Това ли си мислите ?
Виж целия пост
# 23
Стига бе Simple Smile Едно е да криви врат и да е с фриволно поведение, друго да не е сляп за хубави жени.
Виж целия пост
# 24
Не, защото съм възпитавана да не зяпам хората и дори нещо или някой да ми е направил впечатление, не оглеждам явно никога. Просташко е. Като госпожите и госпожиците, на които им липсват първите седем години и те мерят нагоре- надолу. Това са елементарни хора, глуповати, ако щеш
Та може и да не е само нагон, а простотия в чиста форма. Много хора го правят.
Виж целия пост
# 25
Нормално е да харесва жени, невъзпитано е да го демонстрира в мое присъствие. И неуважително.
Вярвам, че във форума съществуват широкоскроени жени, които грам не се трогват, ако любимият отразява всичко живо, което мърда и здравото им самочувствие остава непоклатимо. Наживо не се сещам за нито една, но явно обкръжението ми е такова, ревниво и комплексарско.
За мен лично, ще е голяма грешка авторке, да се правиш на непукистка, а вътрешно да се самоизяждаш. Ако трябва говориш пак, ако трябва зяпаш и ти И коментираш всеки хубав мъж, изобщо - сериозен отпор, че да се усети тоя селянин, не се извинявам, че има жена до себе си, с която е въпрос на добър вкус, ако не на друго - да се съобразява.
Виж целия пост
# 26
Необятна тема. Болезнената ревност си е... ами болест. Или опитваш да се примириш, или се измъчваш в продължение на години, дори десетилетия. Приемаш, че не можеш да промениш другия. Или избираш такъв, че да си относително спокойна Smiley Но никога няма да бъдеш сигурна в нищо. Така че по-добре да отпуснеш хватката.
Много трябва да работиш над себе си.
Виж целия пост
# 27
Ама, моля ви се, спрете да обяснявате на жени, че трябва да си каляват самочувствието и да се лекуват в компанията на мъже, които съвсем съзнателно ги карат да се чувстват несигурни.
Виж целия пост
# 28
Явно никога не сте били с подобен екземпляр или не сте имали приятелка с такъв мъж, щом с лека ръка диагностицирате с "болезнена ревност".
Виж целия пост
# 29
Болезнено ревнивите се характеризират с ирационални действия и емоции.
С очите съм виждала тая непрекъсната мнителност, фантазии и намиране укор там, дето липсва.
Та не знам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия