Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Конденз на климатик в централна канализация

  • 304
  • 2
Здравейте,

Търся мнения на хора минали през подобен проблем: кондензните тръби на климатика ни влизат във водосточна тръба, която отива в централна канализация. Съответно от климатика мирише на канал непоносимо.
Чудим се дали да слагам сифони там, където кондензната тръба влиза във водосточната тръба (и да разбием терасата) или да извеждаме  конденза като пробием дупки в стените на жилището. Не ни се иска да пробиваме стени, но не знаем дали сифоните ще работят. Някой има ли опит с това?
Виж целия пост
# 1
Малко е трудно да се говори без да се види.
Вътрешното тяло на климатика почиствано ли е? Ако е замърсено и набито с прахоляк и плесени започва да мирише и въздухът в помещението е неприятен. Трябва да се разглоби и да се огледа. Доста пипкава и буткава работа. Ламелите на питата трябва да са чисти. Използват се спрейчета за почистване и премахване на плесените. Става и спрепарати за мухъл, но трябва да се внимава.
Виж целия пост
# 2
Да, ами климатика е на 5/6 месеца и го чистиха миналия месец. След чистенето миризмата беше същата - на канал…. Просто връща - не са направили отдушник или сифони понеже трабата е водосточна, но си влиза в канализацията…
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия