За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 416
  • 741
# 315
МОЙ ВАРИАНТ НА ФРЕНСКА СЕЛСКА ТОРТА С БОРОВИНКИ И СМЕТАНОВО - МАСЛЕН КРЕМ
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_29.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 316
Аз искам да помоля за рецепта за тутманик, но не като питка с мая, а със бакпулвер. Като солен кекс който се получава. Благодаря на който се отзове.
vici75, погледни това клипче, струва ми се, че тавичката е по-голяма от твоята
https://www.youtube.com/watch?v=mhBRwsXVm1c
Виж целия пост
# 317
Като се замисля, купувала съм замразени панирани сиренца, а предлагат и кашкавалени хапки. Ще замразя половината, защото хем изрязвам и изхвърлям от него, хем децата като видят мухлясалото и отказват да ядат от него. Обяснявам им, че е нормално да се появи мухъл, просто се изрязва, но няма кой да те чуе.
за готвене след размразяване е добър, но не и за пряка консумация - тричав е.
Но за пица и паниране - чуден. Раздели си го на порции и така замрази.
Виж целия пост
# 318
Намерих бурканче със сладко от дюли, дали мога да го вложа в нещо вкусно и какво да е то Simple Smile?
Може да направиш септемврийките с него и с орехи, чудни ще станат.

Или пък тези козуначени рулца със сладко от дюли


Dara,
ако имаш вакумираща машина може да го нарежеш на парчета и вакумираш кашкавала. Така ще ти изкара дълго време и няма да има нужда да го замразяваш.
Виж целия пост
# 319
Мики, точно септемврийките отново правих Simple Smile и без това, аромата на дюли, ми е точно есенен и топъл! Благодаря!
Виж целия пост
# 320
Здравейте, може ли помощ с рецепта за пиле с кестени..или друго ястие с кестени?
С кестени готвя по коледа,
Скрит текст:
слагам в плънка или в кюфтенца. Ползвам ги варени или печени и после накълцани, добавям към каймата с подправки. Може и на руло: прави се плънка от 400г кайма, 100г готвени кестени, 50г сирене, 1 яйце, 50г хлебни трохи, магданоз, подправки, и се увива в многолистно тесто да стане руло, намазва се с яйце и се пече към 40мин. Същата кайма може да се прави и на кюфтенца, завити в бекон и се пекат на фурна. За плънка на пиле правя нещо от сорта: 100-200г кайма, 100г готвени кестени, 1 нарязан лук, 1сл хлебни трохи, 1 нарязана ябълка, подправки.
Виж целия пост
# 321
Здравейте!
Как да направя глазура от течен шоколад (напр.Нутела) за сладкиш тип "Негърче"  ?
Виж целия пост
# 322
Здравейте!
Как да направя глазура от течен шоколад (напр.Нутела) за сладкиш тип "Негърче"  ?

Кексчета с течен шоколад и лешници - за да стане по-рядка сместа сложи по-малко захар.
Виж целия пост
# 323
Хора, при правенето на шоколад къде да го оставям да стегне върху хартия за печене ли?Успешно ми се получават иначе твърдите шоколади но върху паница така залепват като се втвърдят и със зор ги изкарвам...
Виж целия пост
# 324
Търся по - специална рецепта за зеленчуков гювеч на фурна.
Виж целия пост
# 325
рататуй е много специален гювеч Simple Smile
Хора, при правенето на шоколад къде да го оставям да стегне върху хартия за печене ли?Успешно ми се получават иначе твърдите шоколади но върху паница така залепват като се втвърдят и със зор ги изкарвам...
парче свежо фолио/стреч върху паницата
Виж целия пост
# 326
Скрит текст:
Хора, при правенето на шоколад къде да го оставям да стегне върху хартия за печене ли?Успешно ми се получават иначе твърдите шоколади но върху паница така залепват като се втвърдят и със зор ги изкарвам...

Формата в която ще сипвате шоколада трябва да бъде смазана с разтопено краве масло. Това се прави, за да се отлепи после лесно втвърдения шоколад.
Виж целия пост
# 327
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за хляб в хлебопекарна. Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 328
Може ли някой да сподели изпитана рецепта за хляб в хлебопекарна. Предварително благодаря!
За хлебопекарна са важни количествата не съставките. Рецептата за хляб е една, без значение на ръка или в машина се прави. Ето от мен -  https://morrennaa.blogspot.com/2013/04/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 329
За хлебопекарните има отделна тема, там има рецепти колкото искаш, и с коментар Hands Plus1 Най-важното е в какъв ред се слагат твоите продукти в хлебопекарната, при някои маята и брашното са първи, при други е течността, и има значение за резултата после, пише си в упътването. На коя програма ще се сложи също е съществено, така че темичката е много полезна. Към самата хлебопекарна трябва да има книжка и там също ще са дадени най-успешните рецепти с нея за обикновен хляб, вече ако искаш разни по-интересни неща или специални съставки е друго.

Рецептата за хляб е една
Аз цяла книга имам, 150 страници Smile Но да, май по една само правя, че най-много ми харесва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия