Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сърбеж в лявото ухо и гърлото от години

  • 393
  • 6
Здравейте! От 6 години имам много силен сърбеж в лявото ухо и гърлото, но уви до сега нито един лекар не успя да разбере какво ми има точно а съм посетила около 15 специалиста. Всеки ми дава различни неща да опитвам като лекарства или мазила които да слагам в ухото,без да са сигурни какво ми има точно, все едно съм опитно зайче, а с времето вместо този сърбеж да отминава той става все по-силен и не мога да спя по цели нощи. Искам да попитам дали някой е имал такъв проблем до сега или поне подобен на моя и как са успяли да ви помогнат, ще се радвам да споделите. Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 1
Алергии и бактерии изключени ли са като вариант?
Виж целия пост
# 2
Алергии и бактерии изключени ли са като вариант?

Казаха ми че нямам гъбички , бактерии, правиха ми тестове за алергия и излезна че имам алергия от къщен прах, акари,плесени изписаха ми лекарства за тях, но резултат  никакъв.
Виж целия пост
# 3
Ако е алергия, тя не се лекува, а се потискат пристъпите с лекарства. Необходимо е да промените и средата, в която живеете, за да намалите количеството на алергените. Не е необичайно като алергична реакция да има сърбежи в носоглътката, очи, уши, кожа.
Обърнете внимание дали при използване на антихистаминови препарати оплакванията намаляват, дали в на едно място се чувствате по-добре, а на друго се влошавате, дали когато спите с някакви завивки/възглавници има промяна в усещанията.
Виж целия пост
# 4
Възглавници и завивки с някаква перушина, могат да бъдат алерген и трябва да се сменят. Също, ако са от силиконов пух, може да са се събрали акари в тях.  Ако причината е алергична, мисля, че локални антихистминови в ухото и гърлото, би трябвало да помогнат.
До колкото зная, гъбички и алергени дават силен, нетърпим сърбеж.
Виж целия пост
# 5
Не ми се е случвало, но промивка на ухото правена ли е? Да не е натрупана ушна кал...
Виж целия пост
# 6
Аз съм с алергии като вашите. Периодични съм на антихистамини и кортикостероиди и спрей за нос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия