Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с мебелна фирма

  • 1 064
  • 8
Здравейте, мами.
Бих искала да ви споделя моя казус, моля ви даите ми съвет какво да правя.

Правих ремонт на апартамента и реших да сменя и мебелите.
Показах какви мебели искам по проект и управителят ми каза - няма проблем за около месец ще ги изработим.
След 2-3 дни дойде той с договор за поръчка ,подписахме го и аз му дадох капоро по договора, което беше 50% от цялата сума, а останалата част се дава при довършено състояние.
След 3 седмица дойде и остави малко материали , сглоби ги и после ми поиска още 30% от сумата при , което аз му казах - по договор трябва да ти дам останалата част, когато довършиш всички мебели, на което той ми отговори - не се притеснявай мебелите са готови и утре ги монтираме. Доверих му се , дадох парите.
На другия ден стана обяд, стана вечер него го няма. Звъня му - телефонът му изключен.
Отидох аз при съседа и се оказа, че и при него не е идвал откакто му е платил.
И така от 6-7 месеца вече е с изключен телефон, а ние с неизпълнени поръчки!

Дайте съвет какво да правим?
Виж целия пост
# 1
Жалба в прокуратурата срещу лицето , за измама
Виж целия пост
# 2
Мисля, че знаеш отговора още преди да пуснеш темата Simple Smile Първо и изключително важно - имаш ли фактура? Ако нямаш няма какво и как да докажеш.
Ако имаш е по-лесно.
Провери фирмата в търговския регистър, дали съществува изобщо Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Жалба в прокуратурата срещу лицето , за измама
Този филм го играхме с "наемането" на майстор за външна изолация.
Дойде, взе капаро 400 лв. за материали и поиска ключ от входа, за да има къде да остави материалите.
По това време в кооперацията са били само ММ и домоуправителя. Мъжът ми дал парите и отишъл да вземе лист и химикал да подпишат разписка, като през това време уж домоуправителя е бил с "майстора". Обаче домоуправителят дал ключа и се прибрал и когато мъжът ми слязъл нямало никой. Известно време чакахме майстор и материали. След 2-3 месеца се разбра, че няма да се появи. Намерихме информация кой е (даже, че е бил в затвора) и адреса му по местоживеене както и адреса на баща му. С цялата тази информация пуснахме жалба в прокуратурата. Около година след подаване на жалбата т. е около година и половина след кражбата на пари и ключ получихме покъртителен отговор. Прокурорката ни уведоми, че го намерили и той казал, че бил болен но смятал да свърши работата и затова жалбата била неоснователна и оставена без последсвия. Смятах да пиша жалба и срещу прокурорката, но  в този период започнаха сериозни проблеми със здравето на членове на семейството и родата. Естествено цялата сума остана в минус на нас. Ако беше свършена работата съседите щяха да си платят дяла. При несвършена работа изгоряхме ние с парите и входа с един ключ. Отначало мислех, че като има ключ ще дойде да краде, но вече 5+ години от отговора на прокулатурата не се е чуло за кражба във входа. Може такава да им е била уговорката. Да не го подвеждат под съдебна отговорност, а да върне парите и ключа. Но прокурорката да е задържала парите и да написа тази глупост. Ако не бяха другите поблеми щях не само да подам жалба срещу нея  пред съда в нашия град, в София пред техните юридически колегии, в парламента, пред омбудсмана, главния прокурор, но и в медиите щях да дам тъпия й отговор да я нищят с трите й имена и длъжност и цялостната й професионална дейност. Бях бясна от наглостта й, а и очевидно неспазените срокове за предприемане на действия по жалбата ни. Но жената изкара щур късмет. Сигурна съм, че парите са отишли при нея и си ги похарчи без дори да я притеснят с проверки.
Та в тази връзка, ако ще подавате сигнал до прокуратурата директно го подайте и на други места, за да знаят, че трябва да си свършат работата без договорки с мошеника.
Виж целия пост
# 4
Рори72 изтеглили сте късата клечка , ама срещу такива шмекери явно трябва и повече шум да се вдига .
Виж целия пост
# 5
Никакви прокуратури и жалби. Само бой и то с горница. Да не оставят с впечатление, че са си получили заслуженото. Трябва да разбират, че са платили по-тежко от престъплението им. Иначе го приемат като хазарт, колко хора ще успеят да завлекат преди да ги сполети възмездието.
Виж целия пост
# 6
Леле.
Дадох 700лв на един дърводелец през май (1/2 от сумата за един шкаф), и днес за пореден път го чакам напразно. Имам бележка на която пише име/фирма и телефона му. Стига ли за прокуратурата? Имахме сериозни болести в семейството и не ми беше до нищо, затова не го търсих.
Аз все още предпочитам шкафа,  вместо разправии,  ама подозирам че нямам голям избор...
Виж целия пост
# 7
Коя е тая фирма ? За един приятел питам, да не отивам там ...
Виж целия пост
# 8
Ами не е фирма, майстор е , сам работи.  Намерих го, шкафа бил сглобен, щял да го донесе, дойде и  и се оказа, че не е започнал още. след месец,  каза.

Вече разбрах защо хората веднъж завършат ли апартамант, нищо не пипат с години.
Аз все се занимавах, ама имах двама майстори, всичко можеха, вече не работят.  Иначе, все подобрявах разни неща в къщи, вече не искам  и все отлагам, като няма на кого да разчитам. Жалко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия