Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Чувство за вина

  • 1 121
  • 5
Здравейте, не знам от къде да започна. Изпитвам ужасно чувство за вина което ме измъчва и дори не мога да спя. До преди седмица гледах вълнисти папагали, гледала съм общо папагали около 6,7 години. Беше ми омръзнало от грижите по тях признавам, но не съм спирала да се грижа за тях, накрая реших защото винаги съм искала да си взема куче и ги дадох на майка ми да ги гледа защото нямаше как да гледам и двете неща. Но мъжкият ми папагал преди 3 дни почина защото при тях всичко се развива много бързо и аз сега не спирам да се обвинявам че не му обърнах внимание на време защото не бях сигурна че е болен, видях го че започна с неадекватните си движения, които извършваше когато предния път беше болен това беше преди повече от половин година, но тогава го спасих. Видях че си изхвърляше храната и седеше накукушинен, но не през цялото време седеше така накукушинен и аз просто за няколко дни не му обърнах внимание че нещо има и се случва. Накрая вече когато се видя напълно че е болен му взех антибиотик но изпи 1 път от него, той беше за 10 дни но просто не изкара до тогава и почина , просто го опуснах закъснях с лечението. А преди това бях прочъчала едни хубава витамини за подсилване още преди да се разболее и им дадох точно 2 пъти и се чудя възможно ли е от тях нещо да му е станало за което се съмнявам, просто си се разболя и не му обърнах внимание на време. И мисълта ми е че аз не съм си особено стабилна психически смисъм слаба ми е психиката и лесно се разтройвам и много премислям нещата. И сега след този случай след неговата смърт аз не спирам и денем и нощем да се обвинявам че аз съм виновна за всичко и за това че той сега не е жив. Аз много си ги обичах и си ги гледах добре. Моля за помощ......
Виж целия пост
# 1
Човек се учи от грешките си.
Има "хора", които биха ти казали "заради един папагал да се обвиняваш...?". Пробвай да си поправиш грешката, като не допуснеш повече да я повториш. Чувството за вина няма да си отиде, но ще има чувство за надежда, което да те крепи и да те кара да продължаваш да искаш да бъдеш добър човек.
Виж целия пост
# 2
Той папагалът също има продължителност на живота. Понякога не зависи от нас.
Виж целия пост
# 3
Даже Господ не може да накара някого (човек, животно, птица) да живее вечно, а ти не си Господ. Отиват си близките ни същества, няма виновни, разбери го. Не се захващай със свръхконтрол. Не си вярвай, че си в състояние да контролираш всичко, защото не си в състояние. Никой не е.

Скърби за папагала, но не си вменявай вина. Малките животни, птиците и рибките наистина са много по-слаби и просто си отиват в един момент. Ако не можеш да го приемеш, не си взимай домашни любимци, така ще се докараш до съвсем нежелателни състояния и ето за това ще си виновна - пред себе си.
Виж целия пост
# 4
Сега,животът е безценен.
Дори на папагал.
Но ти не си виновна.
Той папагалът също има продължителност на живота. Понякога не зависи от нас.
Имах години наред папагали,точно вълнисти.
Ами...при тях няма много какво да се направи,само антибиотик...
Не знаеш правилно ли го дозираш...
То си е било болно пилето...
Аз имах преди котката и две морски свинчета,също ми беше омръзнало да сменям стърготини,но... изведнъж им стана нещо,умряха в кратък интервал.
Бях купила нова храна...
Много,много се обвинявах,че имаше нещо в храната ...
Ветеринарите също казват,че при такива малки животинки е трудно да се предприеме лечение.
То едното свинче си беше с дефектни лапи,по-кротичко,даже неестествено кротичко.Още когато го взех,видях вкъщи,че е с болни крачета,но си го задържах.Вероятно щяха да го сменят,но такива дефектни животинки ги убиват...То умря първо,другото може и от мъка да умря.Не ядеше...
Не се обвинявай,папагалите също си имат заболявания.Може всичко да е било,имало е случаи да си купя папагал и да умре до 2-3 дни.
Имах и папагал столетник,май живя около 15 години...
Виж целия пост
# 5
Здравейте  на всички !
Моята животинка има пателарна луксация . Къде ли не писах ,но не мога да намеря мнения за ветеринар Светозар Кръстев от Стара Загора.
Много ви моля ,който е чувал нещо за него или има някакви впечатления нека ми пише ,тъй като ни казаха, че трябва да му се направи операция и  много се притеснявам .
Блягодаря предварително на отзовалите се !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия