Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа в колектив. Добре ли се чувствате да работите в колектив?

  • 2 346
  • 30
# 15
Предпочитам работата в колектив, досега никога не съм кандидатствала за позиция, на която само аз ще съм на дадената длъжност. Околко мен има още n на брой колеги със същите задължения и знания, благодарение на това мога да изляза спокойно в болничен или отпуск, без да се налага да правя чудеса някой да ме замества и без да ме търсят всеки ден за това и онова.

В колектив винаги има някой интригант, някой случайно попаднал без необходимото ниво за работата или някой който просто си скатава. По това си личи добрият мениджмънт - мениджърът трябва навреме да разпознае подобни прояви и да вземе съответните мерки. Ако не се случва, проблеми ще избият не само във взаимоотношенията между в екипа и за мен е по-добре да се огледам за нещо друго, отколкото да стискам палци да ми се падат свестни хора за колеги.

Най-добрата ми защита винаги е било качеството ми на работа. Каквито и хора да има и каквито и цели да преследват, много трудно някой би могъл да ме обвини в нещо, ако върша това, за което са ме наели и ми плащат.
Виж целия пост
# 16
В моята професия колкото повече работиш, толкова по-добър ставаш. А колкото си по-добър, толкова по-лесно е да си намериш работа.
Виж целия пост
# 17
Моят опит ми е доказал,че много зависи от типа работа.Сега работя в голям колектив и работата ни е такава,че един да скатава и всичко отива по дяволите.Много е трудно,но някак с времето сме се стиковали.Имаме си един подмазвач,един интригант,един  който вечно му се пуши,един на който гаджето все му звъни,един компетентен по всички въпроси...доста е шарено положението.Отивам на работа с нагласата да работя и другите простотии ги заобикалям.Дълги години съм работила сама и също ми беше ОК.
Виж целия пост
# 18
Зависи от типа дейност, като цяло обичам и се чувствам добре, като държа да отбележа, че под "колектив" разбирам група хора, които си помагат с каквото могат, за да постигнат определена цел. Среда, в която всеки дърпа към себе си или се интересува само от неговата част от работата за мен не е колектив, бих могла да работя така, но едва ли ще издържа дълго.

В момента професията ми е такава, че ако няма екип няма да съществувам (просто няма да има нужда от мен).
Виж целия пост
# 19
Категорично съм екипен играч. Чувствам се много по-добре, когато имам около себе си хора, с които движим едни и същи проекти и с които мога да споделя и победите, и предизвикателствата. Странното е, че съм интроверт иначе, но не мога да си представя да работя сама. Вече година и половина работя от вкъщи и ми е тегаво, когато не видя или не се чуя с някой колега през деня.

В опита ми досега не съм попадала на токсичен колектив. Да, не с всеки съм се разбирала идеално, но това са по-скоро изключения.
Виж целия пост
# 20
Не. Налага ми се, приспособила съм се горе-долу към екипа, но ми е много трудно в оупън офисите сред 20843502435 човека, които говорят постоянно. Работата вкъщи покрай пандемията ми се отрази много добре и се надявам да не ме карат да се връщам в офис.
Виж целия пост
# 21
Такава ми е работа, че няма как да не съм в колектив. Не винаги попадаш на хора, трудно е защото често един е по-работлив , друг мързелив, трети си мисли ,че си му длъжен.....Ако си съвестен работник, не те е страх от работа, не се скатаваш, не претупваш нещата е натоварващо ако колегите ти не са такива. Работно ми място не е място за запознанства и приятелства, дори и да не си допадам с някой лично, това не пречи на работата, стига и той да е съвестен. Първия ми колектив беше уникален, разбирахме се без думи, с тях наистина бяхме като семейство. Всеки на всеки пазеше гърба, никой никога не се скатаваше, ако някой има нужда от помощ другия помагаше. Пасвахме си и като хора, споделяли сме сватби, погребения, рожденни дни, трудности. Следващите колективи далеч не бяха такива, но работата си е работа Simple Smile
Виж целия пост
# 22
Предпочитам самостоятелно, не в колектив.
Виж целия пост
# 23
Зависи от колектива. Нямам проблем да се вписвам, когато работата го изисква и да полагам усилия в името на т.нар. "общо благо", но нещата не се получават точно така обикновено...
Не изпитвам необходимост обаче да съм част от такъв, справям се отлично и сама, има си куп предимства.
Виж целия пост
# 24
Винаги съм работила в колектив, не мога да си представя да работя самостоятелно.  Не мисля, че би ми харесало. Свикнала съм да има доста колеги около мен в офиса и да работим в екип.
Виж целия пост
# 25
Според мен е най-добре човек да има свобода да работи от дома и от офиса, когато поиска.
Стига работата да позволява, разбира се.

Като съм в цикъл последното, което искам е да ходя в офиса, да ме натоварват излишно и да трябва да мърдам като цяло. Но пък иначе комуникацията с хората помага да си във форма, да не закърняват уменията за общуване, да научи човек нещо ново.
Виж целия пост
# 26
В предишната си работа бях сама, ръководех малък екип,  от моя офис,. Беше ми добре.
В момента работя в екип. Работата е специфична и изисква концентрация, а колежките ме разсейват. Пише се нон стоп в тиймс, говори се непрестанно...
Предпочитам да съм соло.
Виж целия пост
# 27
Не се чувствам никак добре да работя в колектив. Да не кажа, че ми действа опустошително.
Виж целия пост
# 28
Мога да работя всякак, но предпочитам малко по-тихо и самостоятелно.

Много зависи от колектива и хората в него. Почти винаги има някоя "гнила ябълка" - я интрижка ще спретне, я някоя клюка, я нява да си върши добре работата....

В една от фирмите, в които работех, бяхме 6 жени в един кабинет. Не е много и беше ок, обаче една от жените беше е*ати мрънкалото. от сутрин до вечер постоянно мрънкаше за какво ли не. Буквално за всичко безспирно.....И, когато ѝ се направеше забележка да спре, започваше с двойна сила и то срещу правещия забележката. Това е някакъв кошмар за мен.
Виж целия пост
# 29
Преди обичах сама, но сега повече ме влече да има хора около мен, за да мога да се упражнявам как да отигравам различни ситуации.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия