Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмаческа стачка или здравословен проблем

  • 873
  • 8
Здравейте. Пиша ви вече доста притеснена с надеждата, някой ако се е сблъскал с това, да ми даде съвет. Преди да ми кажете “ ходи на лекар”, за съжаление педиатърката ни не е от никаква помощ и само чакаме декември месец за да я сменим. Имаме и записан час на частно, но е чак след две седмици.
Бебето ми е на 4 месеца и половина. От самото начало имахме проблеми с храненето, втори месец и силно ми намаля кърмата, може би защото не сучеше добре и едва изяждаше по 60/70 мл (имам кантар вкъщи и знам, колко изяжда), което оправих след много цедене, чайове, каквото още съществува за стимулиране на кърмата. Следваха може би седмица/ две, в които почна много добре да яде, по 90/100, което пак е малко за възрастта й, но пък качваше всеки ден с по 20/30 грама.  След това започна новият проблем, който вече доста се задълбочи. Мислих си, че е стачка, но вече не съм много сигурна.
Започна с първото сутрешно хранене, което преди й беше най -силно, защото имах и най - много кърма. Преди винаги е акала след яденето, а изведнъж започна може би 5/10 мин след като сме започнали. След това яденето просто приключва. Почва да прави физиономии, че й се гади, извива се, реве ако не я пусна и така 40/50 грама макс. После започна така и с второто сутрешно ядене. Така две седмици по късно, всички яднеета са така, освен двете вечерни и двете през нощта. Макар че вчера яденето в 8 също започна да се дърпа, така че и него вече губя може би. Като цяло започва да яде с голямо настървение, но изведнъж почва да се свива, изаква се и край. Дори понякога и връща малко мляко, въпреки че е изяла супер малко. От три дена и започна да ака през нощтац което не беше правила от два месеца насам. Вчера се изака 5 пъти през нощта. Вярно, че беше събраното от предните две яденета, просто изкарано през 5 мин общо взето, но бие малко на разстройство и зеленее. За това си мисля, че може би има някакъв дискомфорт в корема. Проблемът е, че не се получава и дохранване, отказва да яде от шише, пробвали сме с лъжички, спринцовки, сонди, но пак е доста неуспешно, най - много още 20тина мл да изяде и това е. Ще съм благодарна, ако някой, който е минал през подобен случай, даде съвет или поне за колко време е преминало.
А и последно, почнахме захранването по заръка на педиатърката, на трети ден сме вече, тоест е рано още да се каже, че поне едно ядене приема по - нормални количества.
Виж целия пост
# 1
Не ви ли е малко рано за захранване?
Виж целия пост
# 2
Не ви ли е малко рано за захранване?

Рано е, но още края на 3ти месец педиатърката каза да започваме, защото прекалено малко яде и не качва. Отложих въпреки това с още 3 седмици. Още една и прави пет месеца, за това реших да почваме лека полека, защото от няколко дена, все сваля по 10/20 грама и съвсем се притеснявам
Виж целия пост
# 3
Защо не пробвате да давате по-малко, но по на често?
Виж целия пост
# 4
Здравейте! Аз не съм имала такъв проблем с моето дете, но един съвет от мен - защо не заведете детенце на детски гастроентеролог? Ако нищо не открият - прекрасно, това ще бъде чудесно и ще ви донесе успокоение! Но ако има някакъв дискомфорт в стомаха, не мисля че педиатър би ви помогнал повече отколкото гастроентеролог.
Виж целия пост
# 5
Ако просто кърмите бебето по-често, тогава хем ще тръгне кърмата, хем ще изяжда повече.
По сегашните критерии наистина е рано за захранването, но навремето трети месец се започваше със сокчетата, а четвърти вече и пюренца. Та от тази гледна точка, стомахчето явно може вече да се справи, щом стотуици хиляди бебета са се справяли.
Това, че акото зеленее, не е нещо особено.
Виж целия пост
# 6
Как кърмиш, на поискване или през три часа, както сигурно ти е казала педиатърката?
Колко кг се роди бебето и колко кг е сега?
Виж целия пост
# 7
Как кърмиш, на поискване или през три часа, както сигурно ти е казала педиатърката?
Колко кг се роди бебето и колко кг е сега?

Винаги съм я кърмила на поискване, но въпросът е, че това “поискване” при нея може да се каже, че не съществува. През всички тези месеци, се броят на пръсти моментите, когато е ревала, защото е гладна. За това я храня и на два часа и половина, понякога и по - често, защото се опитвам и да я храня, когато е заспала, понеже тогава стига да не се събуди, яде добре. 8 хранения има задължителни, понякога успявам да вмъкна още едно или две.
Роди се 2170, а в момента е 5100.
Виж целия пост
# 8
Мисля, че бебчето Ви е добре на килограми. Моята на 6++ месеца беше 7 килограма.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия