50 Easy Party Cakes - за Tali Dan и Bambinkamalinka

  • 14 672
  • 79
Обещах преди време да пусна снимки на тези торти. Ето тук са подредени абсолютно всички.

http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2105&AlbumId=72762


50 Easy Party Cakes
Debbie Brown

Последователността на файловете съответства на последователността на страниците.
Снимала съм всички страници, но тези с текстовата част стават само за четене от екрана, не стават да се разпечатват. Ето защо набрах следното:


на стр. 5

Equipment - има описани какви джиджавки са необходими при декорацията.

Basic recipes - Основна рецепта - написах я в оригинал, защото мога да я преведа само около 80% и може да объркам нещо. Но нали днес всички знаят английски Wink

Madeira sponge cake

The secret of successful cake decorating is to use a firm, moist cake that can be cut and shaped without crumbling. Madeira cake is a good choice and can be flavoured for variety. To make a Madeira cake follow the steps below. For the ingredients and bakeware required, see pages 8-9.

1. Preheat the oven to 160 C / 325 F / Gas 3, then grease and line the bakeware.
2. Sift the self-raising and the plain/all-purpose flour together in a bowl.
3. Put the soft margarine and caster/superfine sugar ina a large mixing bowl, and beat until the mixture is pale and fluffy.
4. Add the aggs to the mixture, one at a time with a spoonful of the flour, beating well after each addition. And any flavouring required (see panel on right).
5. Using a large spoon, fold the remaining flour inti the mixture.
6. Spoon the mixture into the bakeware, then make a dip in the top of the mixture with the back of the spoon.
7. Bake in the centre of the oven until a skewer inserted in the cenrtre comes out clean (see pages 8-9 for cooking times).
8. Leave to cool for 5 minutes, then turn out an to a wire rack and leave to cool completely. When cold, store in an airtight container until ready to use.

Madeira cake flavourings:Vanilla - add 1 teaspoon vanilla essence/evtrakt to every 6-egg mixture.
Lemon - add the grated rind and/or the juice of 1 lemon to every 6-egg mixture.
Chokolate - add 2-3 tablespoons unsweetened cococa powder mixed with 1 tabelspoon milk to every 6-egg mixtura.
Almond - add 1 teaspoon almond essence/extrakt and 2-3 tablesponns ground almonds to every 6-egg mixture.



на стр. 6

са рецептите за

Sugarpaste
Buttercream
Royal icing


стр. 8-9

Таблица с необходимите продукти за всеки отделен сладкиш, необходими съдове за печене, време за печене.

По-хубавото от книгата са самите идеи за декориране. Всеки може да използва продуктите, с които е свикнал. Все пак ще опитам да сканирам текстовите страници и да ги кача някъде, за да са по-разчитаеми Simple Smile



Виж целия пост
# 1
Много Много ти благодаря !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Да си жива и здрава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Бях чела предишната тема и много се запалих.   bouquet
Дъщеричката ми вчера имаше рожден ден и тортата ми беше сопственно производтсво и украсена и направена благодарение на писано и прочетеното тук. Много ти благодаря на теб за публикуваната книжка и а на всички остали мами за дадените идей и рецепти!! Да сте живи и здрави!
Виж целия пост
# 2
Припадък! Разкош! Някои от тортичките ги има в каталога на сладкарнски цех`Вики`. Много красиво! Heart Eyes

Тане, не съм те виждал отдавна! Радвам се, че си тук! Wink
Виж целия пост
# 3
Танче супер си! Голямо мерси!!!
Виж целия пост
# 4
Благодаря ти!  bouquet
Виж целия пост
# 5
а дали някой ще може да преведе Praynig
Виж целия пост
# 6
И аз ще се радвам на някой преведен лист Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Тане,благодаря ти.Разглеждах с интерес а някои си ги копнах.
БЛАГОДАРЯ!
Виж целия пост
# 8
Понеже имах повод и време, се захванах да направя торта по г.п. рецепта, за да не ви давам само непроверена информация Wink

Ето преведена рецептата около 80%:

1. Загрейте фурната на 160 С.
2. Смесете двата вида брашна в купа (нали в Б-я няма такива, аз използвах само бяло брашно)
3. Сложете мекия маргарин или масло и пудрата захар в друга купа и бийте, докато сместта стане пухкава.
4. Добавете яйцата едно по едно, редувайки ги с по една пълна супена лъжица от брашнената смес, разбивайки добре след всяко добавяне. Добави оцветител, ако се изисква по рецепта.
5. Използвайки голяма лъжица добави останалото брашно и разбъркай.
6. Изсипи сместта в тавата и заглади с обратното на лъжицата (или нещо такова - ей тук не успявм да преведа)
7. Пече се в средата на фурната докато клечката, забита в средата на блата излезе суха.
8. Оставя се 5 мин да изстине, след което се изкарва от съда и се оставя върху решетка до пълното изстиване.


Материали за торта-калинка:

2-литрова кръгла, овална купа за печене
4 яйца
250 гр. брашно self-raising
125 гр. брашно plain/all-purpose
250 гр. масло
250 гр. пудра захар

Време за печене: 1 час и половина

Маслен крем: общо 185 грама

*****

Забърках сместта, както е описано.
Пекох точно час и половина и блатът беше готов!
Маслен крем направих от 65 грама масло, 1 с.л. мляко и 190-200 грама пудра захар по рецептата от книгата.
Рецептата е невероятно точна и лесна, а блата е ужасно вкусен и без украса.
Украсата ми е от готов оцветен icing, аз само разточих и положих върху тортата, защото нямах достатъчно количество материал за 3D-калинка  Wink

И ето какво се получи:





Ако имате познати в Английско, ви препоръчвам да си поръчате ей това нещо:

http://www.bgphoto.net/photos/2105/o632984976132968750.jpg

Опаковката е от 4 цвята - зелено, жълто, черно и червено, по 125 грама на цвят, готово за домашна употреба. И е евтино Mr. Green. Само се разточва и изрязва. Само споделям, защото аз никога не бих седнала да бъркам у дома фондани и други подобни микстури за украса на торти.


п.п. все още не съм сканирала страниците... Embarassed
Виж целия пост
# 9
self-raising- това е самонабухващо брашно. Има го и у нас, в една червена опаковка с кекс отпред.
 plain/all-purpose- това е обикновено брашно.
 Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Танче, мисля да я пробвам таз калинка в най скоро време, че повод ще имаме!
Таз чудна книжка от де е ?
Виж целия пост
# 11
Аз нещо не схванах ... печеш блат имаш крем , ама как стана като 1/2 топка ?
Виж целия пост
# 12
Благодарности, Вери, но с толкова английски, толкова и съм си превела термина self-raising Embarassed Embarassed.....



Мими, мога да ти я дам книжката за временно ползване, нямаш проблеми Simple Smile. Подари ми я сестричето ми, което вече близо две години живее в Англия. Хем се радвам за нея, защото там е добре, хем я използвам за доставки на неща, ненавлезли още на нашия пазар.....

vpam,
за печене използвах купа йенаглас във формата на сфера, т.е. полукълбо - така и съм писала в рецептата за калинка. Нямам снимки step by step, сори. Тестото се изсипва в купата, пече се, и като се обърне, се получава що-годе сферичната форма. Наложи се малко да изрежа от дъното на калинката, защото при печенето блата леко се наду. Отгоре с масления крем доизгладих и дооформих полукълбото. Това е. Даже е лесно.... Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Taneto, щом имаш човек в Англия, препоръчвам ти една страхотна книга за торти, кексове кремове и разни десертчета. Казва се " What's cooking chocolate"- Jacqueline Bellefontaine. Струваше 5 паунда, бая дебеличка е- 250стр.
Виж целия пост
# 14
Украсата ми е от готов оцветен icing, аз само разточих и положих върху тортата, защото нямах достатъчно количество материал за 3D-калинка  Wink

Кажи как трябва да изглежда 3D калинка?
Мисля да правя скоро репетиция. Направо ме сърбят ръчичките за таз калинка Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия