Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

От САЩ до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

  • 3 726
  • 67
Темата е за коментари, относно посредници и превозвачи от US сайтове.

Проверени американски сайтове, от които можем да пазаруваме:

Amazon
eBay
Asos


Превозвачи / посредници:

Shopr.bg
www.shopr.bg
Цени:
Услуга без обмитяване (включва складиране в САЩ и препращане към България. Услугата не включва освобождаване от митница, когато пратката пристигне в България):
– 11% от стойността на поръчката, ако си закупите стоките сами до склада на превозвача в САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително;
– 15% от стойността на поръчката, ако искате стоките да бъдат закупени от превозвача на територията на САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително.
Услуга с обмитяване (включва складиране в САЩ, препращане към България и освобождаване от митница):
– 30% от стойността на поръчката (с включено ДДС, мито и всички формалности по обмитяването), ако си закупите стоките сами до склада на превозвача в САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително;
– 35% от стойността на поръчката (с включено ДДС, мито и всички формалности по обмитяването), ако искате стоките да бъдат закупени от превозвача на територията на САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително.
Цена на кг. за международен транспорт (от САЩ до България) – $23. Приятна особеност е, че за разлика от повечето други превозвачи, тук цената се изчислява до грам, т.е. за пратка, тежаща 1.5 кг., ще заплатите около $34.5, а не $46, каквато в случая е цената за 2 кг.
Условия: Необходимо е да попълните заявка за всяка отделна поръчка. Формулярът е наличен на сайта на превозвача.
Офиси: Пловдив.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.

GGBG
www.ggbg.bg
Цени: 18 лв. ($10) на всеки започнат килограм, в рамките на един курс + 20% от фактурната стойност на поръчката. Моля, попитайте предварително за цената на пратки с голям обем.
Условия: Услугата включва освобождаване от митница, т.е. плащане на ДДС + мито, както и оправяне на всички формалности по обмитяването. Цените на по-големите по размери, но леки пратки се изчисляват на база "обемно тегло". Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване).
Офиси: София.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.
Имат транспорт и от Великобритания, Германия, Испания.

uShoppr (предишното име на фирмата е BuyNowFromUSA)
www.ushoppr.com / www.buynowfromusa.com
Цени:
– 20% от стойността на поръчката, ако си закупите стоките сами до склада на превозвача в САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително, след пристигане на пратката Ви в България, и се определят на база тяхното реално или обемно тегло;
– 30% от стойността на поръчката (за поръчки под $100), 25% от стойността на поръчката (за поръчки между $100 и $200) и 20% от стойността на поръчката (за поръчки над $200), ако искате стоките да бъдат закупени от превозвача на територията на САЩ. Транспортните такси от Щатите до България се калкулират допълнително, след пристигане на пратката Ви в България, и се определят на база тяхното реално или обемно тегло.
Цена на кг. за международен транспорт (от САЩ до България) – $15. Минимален международен транспорт за малки пратки – $10. Приятна особеност е, че за разлика от повечето други превозвачи, тук цената се изчислява до грам, т.е. за пратка, тежаща 1.5 кг., ще заплатите около $22.5, а не $30, каквато в случая е цената за 2 кг.
Условия: Услугата включва освобождаване от митница, т.е. плащане на ДДС + мито, както и оправяне на всички формалности по обмитяването. Поръчките пристигат в България в срок от 10-12 дни, броено от деня, в който бъдат получени в склада на превозвача в САЩ. Целият процес, от момента на поръчка до момента на доставка, отнема до 21 работни дни, като често пъти това става по-бързо.
Офиси: София.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България.

Leron
www.leron.bg
Цени: $10 на всеки започнат килограм, в рамките на един курс + 20% от фактурната стойност на поръчката.
Условия: Услугата включва освобождаване от митница, т.е. плащане на ДДС + мито, както и оправяне на всички формалности по обмитяването. Цените на всички пратки, които не могат да се вместят в размер: 45 см. / 45 см. / 55 см., се изчисляват на база "обемно тегло", по формулата: (ширина в см.) x (дължина в см.) x (височина в см.) / 13000. Транспортната такса се заплаща върху по-голямото от двете (обемното или реалното тегло). Предлагат фиксирани цени за някои нестандартно тежки или специфични стоки (проверете в сайта им за по-детайлна справка или им изпратете запитване). Заплащането в левове става по курс "Продава" на "Пощенска банка". +/- 2 пункта.
Офиси: София.
Предлагат услугата "Асистирано пазаруване", т.е. могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България. Комисионата е 6% от стойността на поръчката, като минимумът е 5 лв.
Имат транспорт и от Великобритания, Германия, Испания.

Shopping Feya / Шопинг Фея
www.shopping-feya.com
Предлагат единствено услугата "Асистирано пазаруване", т.е. – срещу определена комисиона – могат да закупят и заплатят желаната от Вас стока и след това да Ви я доставят до България. Не е налице възможност сами да направите онлайн поръчките си и да ги насочите към адреса на превозвача в САЩ.
Цени: 30% от стойността на поръчката (с включено ДДС, мито и всички формалности по обмитяването) + $18 / кг., като минималното отчитане е 0.5 кг. Курсът на долара се смята по фиксиран курс за деня, обявен в раздел "Поръчки" на сайта на превозвача.
Условия: Поръчките се пускат след заплащане на капаро, в размер на минимум 50% от стойността на заявените стоки. Срокът за доставка е 15-30 календарни дни (в зависимост от датата на тръгване на курса). При нестандартно обемни, тежки или извънгабаритни стоки, се изисква предварително запитване за цена на доставка. Правят и общи поръчки.
Офиси: Пловдив.
Имат транспорт и от Великобритания, Германия.


Изрично е забранено развиването на търговска и посредническа дейност във форума, както и предлагането на пускане на "общи" поръчки!
Всякакъв опит за развиване на подобна нерегламентирана дейност (посредничество при пазаруване срещу заплащане), от страна на фирми и потребители, както и обяви за пускане на "общи" поръчки, ще бъде санкциониран и достъпът до форума ще бъде забраняван безсрочно, без предупреждение.Линк към предишната тема: 1.Приятно пазаруване! bouquet


Виж целия пост
# 1
https://www.ushoppr.com/bg/pages/wholesale.htm

Тук е описано, надолу.
Това е раздел УСЛУГИ от менюто им.

Ето го пак


Ако стойността на поръчката е 20$,
1.поръчваш сам - плащаш 10$ твърд комисион.
2.поръчват те за теб - плащаш 30% от 20$,  което е 6$.

Ето така излиза по-евтино, те да поръчат вместо теб, отколкото ти сам. Обвързано е с цената..
Виж целия пост
# 2
Ето как изглежда при тях поръчката Grinning


3% банкови такси не виждам да е описано в сайта им. Намираш ли го?
Не става ясно и какво за тях е "малки пратки". Такива под 1кг или? Thinking
Виж целия пост
# 3
В старата тема имаше мнение, че са таксували като малка пратка , пратката на потребителката, и са я таксували с 10$ за международен транспорт.
Виж целия пост
# 4
В последно време страшно много ми се бавят пратките от САЩ с GGBG. Някой друг да има такова наблюдение? Лятото имаше случаи, в които чаках с месеци. Сега чакам повече от месец. Нормално ли е?
Виж целия пост
# 5
Ами зависи кога е получена пратката на техния адрес. Ако е след 10 - то число, ще ти я натоварят чак следващия месец, после пътуването още месец...и ей ти ги 2-3.
Виж целия пост
# 6
"Нормално" е за ggbg, да.
За поръчки от Германия и Англия могат да се ползват, но за поръчка от САЩ - много са зле. Мега зле.
Миналата година по това време поръчах от САЩ с тях, дойде април Joy
Според мен чакат да им се съберат поръчки и тогава ги пращат за БГ, определено не е всеки месец, както пише. И незнайно защо техните пътуват по над месец, а на др.превозвачи идват за 2-3 седмици.

Ще си я получиш, но няма да е скоро.
Виж целия пост
# 7

teta75, може и да си писала...кой превозвач ползваш за поръчки от САЩ?
Виж целия пост
# 8
Сега пробвам как е  с ushoppr. Набелязах го миналата година в темата, една или две дами бяха с него и доволни.
До тук съм доволна. Бърза връзка с тях, мигновенно отговарят на имейли и телефони.
Поръчах на 4.11. На 12.11 писаха че е тръгнала насам и до 14-21 дена ще дойде...да видим ще спазят ли срока, ще пиша когато кацне в София.
И ще пиша и колко точно за транспорт ще начислят...
Виж целия пост
# 9
Скрит текст:
https://www.ushoppr.com/bg/pages/wholesale.htm

Тук е описано, надолу.
Това е раздел УСЛУГИ от менюто им.

Ето го пак


Ако стойността на поръчката е 20$,
1.поръчваш сам - плащаш 10$ твърд комисион.
2.поръчват те за теб - плащаш 30% от 20$,  което е 6$.

Ето така излиза по-евтино, те да поръчат вместо теб, отколкото ти сам. Обвързано е с цената..

Отговарям със закъснение, понеже тези дни нямам никакво време за форума.
Ами, реално погледнато, информацията в сайта им е поднесена доста объркващо. Например, както споменах в предишната тема, в раздел "FAQ" е упоменато (относно пратките, които поръчваме сами):

"Плоска ставка от само 20% за комисиона, с включени митнически такси, независимо от стойността на продукта, закупен от Вас!"

А в посочения от теб раздел реално пишат точно обратното.
Човек откъде да знае кое от двете е вярно, ако изрично не си е комуникирал с представител на фирмата?

Освен това, на базата на всичко казано, не разбирам защо комисионата, която са ти взели, е точно $10, при положение че би трябвало да е $9.90. В смисъл, не че е от значение, просто не ми се вижда логично да закръгляват, предвид че крайната сума, която ти удържат, също не е цяло число. Т.е. как става ясно дали няма минимална фиксирана комисиона (в размер на $10) и за стоки, които те поръчват, вместо теб? Никъде на сайта им изрично не е упоменато, че няма такава такса и за този тип поръчки.
Виж целия пост
# 10
Блек кат, 20% е комисиона за поръчки от 50 до 100 $. Така че донякъде е вярно написаното. Права си, че има известна неяснота. Но преди да пуснеш поръчка, в профила ти излиза разбивка, която виждаш и ако нещо не ти е ясно, звъниш и те веднага вдигат. Няма криене, няма невдигане на телефона. Втори начин за връзка е по имейл, трети в чата в реално време. На трите места отговарят веднага, което за мен е важно и тук им слагам плюс.

За центове не ми се спори. Аз искам да си взема поръчката в разумен срок, ако и да значи това няколко цента горница.
За това и не съм го правила на въпрос.

Мналата година чаках многооо време.
Ето и датите:
На 25.01.2021 пратката ми уж е тръгна насам.


Пътува 2 месеца !!и пристига края на март


Следва още мотане да я пуснат на еконт до мен.
Платих 48 лв комисион с международен транспорт за пратка 700грама.

Ако това за някого са нормални срокове- да поръчва с ггбг. Нали уж тръгвали в НАЧАЛОТО на всеки месец? Лъжа. Тръгват когато си искат, а мен ако питаш моята е тръгнала февруари.

За мен не са, за това за пратки от щатите, каквато е и темата, съм ги зачеркнала.
Виж целия пост
# 11
Здравейте, може би не точно в тази тема е мястото, но все пак ще попитам. Някой поръчвал ли е от сайта на Jeffree Star? Как изпращат пратките - в сайта пише че използват DHL eCommerce и UPS Worldwide. Ако е с DHL, предполагам, че ще ме уведомят за пратката и плащането на ДДС ще е към тях, нали?
Виж целия пост
# 12
Здравейте, може би не точно в тази тема е мястото, но все пак ще попитам. Някой поръчвал ли е от сайта на Jeffree Star? Как изпращат пратките - в сайта пише че използват DHL eCommerce и UPS Worldwide. Ако е с DHL, предполагам, че ще ме уведомят за пратката и плащането на ДДС ще е към тях, нали?

Самият сайт ще Ви изчисли всички митнически такси /ако се дължат/ и ДДС и ще ги начисли към транспортната услуга. До България изпращат с DHL и например за поръчка от $80 се дължат $55 такси и транспорт и така ще заплатите $135 направо на сайта. Когато пратката пристигне в БГ ще Ви се обадят от DHL, за да ги упълномощите да Ви представляват пред митница - изпращат документ на e-mail по спомен и то само първия път. Услугата беше безплатна. Ако и друг път са освобождавали пратка от Ваше име няма да се налага попълване на такъв документ. След освобождаване от митница ще доставят пратката до адрес.
Виж целия пост
# 13
Здравейте, може би не точно в тази тема е мястото, но все пак ще попитам. Някой поръчвал ли е от сайта на Jeffree Star? Как изпращат пратките - в сайта пише че използват DHL eCommerce и UPS Worldwide. Ако е с DHL, предполагам, че ще ме уведомят за пратката и плащането на ДДС ще е към тях, нали?

Самият сайт ще Ви изчисли всички митнически такси /ако се дължат/ и ДДС и ще ги начисли към транспортната услуга. До България изпращат с DHL и например за поръчка от $80 се дължат $55 такси и транспорт и така ще заплатите $135 направо на сайта. Когато пратката пристигне в БГ ще Ви се обадят от DHL, за да ги упълномощите да Ви представляват пред митница - изпращат документ на e-mail по спомен и то само първия път. Услугата беше безплатна. Ако и друг път са освобождавали пратка от Ваше име няма да се налага попълване на такъв документ. След освобождаване от митница ще доставят пратката до адрес.

Благодаря много, хрис! Flowers Hibiscus Не бях забелязала, че сайта автоматично изчислява ДДС. Инфото за DHL ми беше доста полезно.
Виж целия пост
# 14
Скрит текст:
Блек кат, 20% е комисиона за поръчки от 50 до 100 $. Така че донякъде е вярно написаното. Права си, че има известна неяснота. Но преди да пуснеш поръчка, в профила ти излиза разбивка, която виждаш и ако нещо не ти е ясно, звъниш и те веднага вдигат. Няма криене, няма невдигане на телефона. Втори начин за връзка е по имейл, трети в чата в реално време. На трите места отговарят веднага, което за мен е важно и тук им слагам плюс.

За центове не ми се спори. Аз искам да си взема поръчката в разумен срок, ако и да значи това няколко цента горница.
За това и не съм го правила на въпрос.

Мналата година чаках многооо време.
Ето и датите:
На 25.01.2021 пратката ми уж е тръгна насам.


Пътува 2 месеца !!и пристига края на март

Следва още мотане да я пуснат на еконт до мен.
Платих 48 лв комисион с международен транспорт за пратка 700грама.

Ако това за някого са нормални срокове- да поръчва с ггбг. Нали уж тръгвали в НАЧАЛОТО на всеки месец? Лъжа. Тръгват когато си искат, а мен ако питаш моята е тръгнала февруари.

За мен не са, за това за пратки от щатите, каквато е и темата, съм ги зачеркнала.
Същата история. Чакане, чакане. И все е на път. Да видим, дали ще пристигне тази година.Smiley
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия