Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мисед аборт симптоми

  • 11 300
  • 59
# 45
Поне в Англия не слагат при загуба в първи триместър. Аз исках, но не ми сложиха. През следващата бременност нямах антитела.
Виж целия пост
# 46
Не, АБ положителна съм. Както казах, доста неща съм изследвала. Надявам се скоро нещата се наредят. Simple Smile
Още преди опитите съм правила всякакви изследвания. Всичко беше наред.
Dolce_fragola,
Но не се отчайвайте - доста често първи бременности завършват така... - това кой Ви го каза?
Завършват така, защото е имало проблем, който не е бил установет преди бременността. И колкото е процентът това да се случи при първа бременност, толкова е и процентът това да се случи при втора, трета или която и да е следваща бременност.
При мен не е имало установен проблем. В някои случаи при генетична грешка по време на оплождането се случва. След това имам успешна бременност. Но въпреки това съм си правила съответните изследвания за тромбофилия, хормони на щитовидната жлеза, кръвна група и прочие други изследвания, назначени от гинеколог, преди да правя повторни опити. (Въпреки че у нас  изследвания се правят обикновено при повече от една неуспешна бременност, аз не съм чакала отново да ми се случи нещо подобно и съм се изследвала за евентуален проблем за свое спокойствие.)
Също така ако сте с кръвна група с отрицателен резус фактор в кратък срок след аборта трябва да се влее някаква субстанция (при следваща бременност има вероятност организмът да отхвърли плод с положителен резус фактор, ако майката е с отрицателен). Най-добре питайте гинеколог относно това, той ще ви обясни какво трябва и кога да се направи. Аз съм с положителна кръвна група и не ми се е налагало, но съм чувала че трябва да се направи нещо.
Виж целия пост
# 47
Здавейте! Бихте ли споделили как се възстановявате физически след абразиото. Психически аз вече 6 месеца не мога да кажа, че съм се възстановила... но и физически. Цикълът ми е .... дойде ми около 50 дни след процедурата обилно 7 дни. След това 3 месеца зацапвания кафеви, розови, сега - началото на юни пак обилен. Вече не занам какво става. Между временно съм и по доктори търсейки причината за това което ни сполетя.
Виж целия пост
# 48
Аз съм по принцип с много къс цикъл, 2-3 дни, необилен. След абразио си дойде навреме, доста обилен като за мен, около 3-4 дни. От следващия месец си идваше на датата, но доста оскъден. 5 години по-късно пак си е оскъден. Според гинеколог, не е проблем.
Виж целия пост
# 49
Здравейте дами.Искам да ви разкажа моята история.Забременях с инсеминация в Бг.Заминах за Англия в 6 г.с след като видяхме сърдечна дейност.Всичко беше нормално до преди една седмица,когато се появи кафяво зацапВане и много скоро ярко червена кръв.Отидох в спешното и се установи че ембриона е спрял развитие и вместо в 11 г.с в която се предполагаше че трябва да е вече ,сега отговаря на 4та.Не се видя ембрион а само околоплодното сакче ако не бъркам името.Три дни бях с болки и изхвърлях съсиреци.След това една седмица бях със леко зацапВане и сега спря.Бях на ехограф преди два дни и се видя че не съм се изчистила напълно.Останала е кръв в маатката и част от сака.Видя се малка черна точка.Оставиха ми две седмици да видят дали ще се доизчистя и да си направа тест за бременност. Ако е положителен трябва да си запиша час за ехограф и ще ме приемат в болница за медикаментозен аборт.Има ли шанс със следващия цикъл всичко да изпадне и да ми се размине болницата? Има ли дами преминали през същотото и как протече при вас? Много ме е страх.Решила съм да се боря отново.След колко време мога да пробвам пак?
Виж целия пост
# 50
По принцип след спонтанен аборт правят доизчистване - кюретаж с цел да не се инфектира матката - все пак ако има остатъци от ембриона това е предпоставка за развитие на инфекция. Аз съм минала през кюретаж - нямаше нищо страшно, мина много бързо и леко под обща седация, изписаха ме след два-три дни и след това се чувствах много добре и се възстанових бързо и имах редовен и обилен цикъл след това. Относно медикаментозен аборт нямам лични наблюдения, не са ми правили такъв. Колко време след мисед може да се правят опити? - на мен ми бяха казали около 6 месеца да се пазим и да си направя изследвания преди да възобновим опитите. При мен мисед абортът беше в 10 г.с., ембрионът отговаряше на 4-5 г.с.
Виж целия пост
# 51
И при мен беше в 10г.с. като ембриона отговаряше на 8ма. Казаха ми да изчакам един цикъл. Когато е в ранна бременност, мисля, че няма нужда да се чака 6 месеца. Организма бързо се възстановява, освен това вече е подготвен за бременност и уж по-лесно се случвали нещата.
Виж целия пост
# 52
Здравейте мили момичета ето и моята история нова съм , но от както разбрах , че съм бременна започнах да чета тук в този сайт. Забременях с ин витро процедура  с която се борех цели 2 години и от 6-тия опит беше позитивен .
На 09.11.2022 беше моят ембриотрансфер . На 21.11.2022 направих кръвен тест и  ми звъннаха и ми казаха , че съм бременна до тук всичко беше супер бях най - щастливата на света . Това продължи само до 29.11.2022 когато започна силно кървене и паднаха няколко парчета ( или съсиреци )  и тогава много се стресираха и плаках , но винаги четях положителни и отрицателни теми тук . Разбрах , че започва да пада , но не бях сигурна какво става . Веднага тръгнах на бърза помощ , а там нищо не направиха само ме питаха болки имам ли натискаха ми корема тук там и казаха да си изчакам часът който беше на следващия ден . Прибрах се и си сложих от хапчетата който ми бяха изписани от докторката  на другата сутрин нямаше нищо. 
( Вагинално - утрогестан ) . На следващия ден погледнахме с вагинален ехограф  и видяхме сакче но нямаше никакъв ембрион  . И така дадох кръв два дни след това  тоест днес 02.12.2022 казаха , че съм била 5 г.с. и , че трябва да спра  вагиналните хапчета и да изчакам да се изчистя.  Това е най - гадното нещо което би се случило на човек който го иска повече от всичко на света 😔.
Виж целия пост
# 53
Дами незнам дали тук е мястото, ако не е се извинявам много. Незнам дали да се надявам на някакво чудо или не. На 20.11.2022 ми беше последната менструация,  на 24.12 си направих тест за бременност с ясно изразени чертички. На 5.01.23г. Ходих на гинеколог който ми каза, че сака ми е крив и ще се наложи аборт изчисли, че съм в 6г.с. С мъжа ми отидохме на 2 мнение още същия ден, втория каза че е още рано и дори не видя сак и да изчакам 2 седмици и да отида пак. На същия ден си пуснах чхг отчете 3304. След което на 20.1.23 ходих пак на гинеколог и установи силно деформиран сак каза че не иска да ме разочарова или обнадежди можело да се окаже мисед. Поиска да меря чхгто и на 20.1 то беше 8007 утре предстой да направя и второто.
Виж целия пост
# 54
Здравейте! Ще ви разкажа и моята история. 10 години борба за бебе и 3 ин витро процедури- неуспешни. След последния ЗЕТ забременях нормално. При първия преглед при моя АГ трябваше да съм в 7+1г.с, но понеже знаех, че съм с късна ову (засичана с тест ленти) бях в 5+6г.с. Не се притесних толкова. Имах си всички симптоми: гадене, сънливост, повишена телесна температура,  болки в гърдите, главоболие. След седмица отидох да видим бебе и пулс- видяхме, но беше почнало да изостава с 4 дни. След седмица ми казаха отново да видим как те развива и беше продължило да изостава,  но все още си биеше сърцето. Преди прегледа,  в който разбрахме, че е спряло сърчицето му усетих, че гърдите ми не бяха толкова напрегнати, не ми се гадеше, не ми се спеше, абе всичко отихна. Нямах зацапвание, нито болки. Надеждата все още си я имаше преди прегледа, но уви всичко беше приключило😭 Моят медикаментозен аборт беше на 29.01.23 в 6+5г.с.  От деня на прегледа и след аборта съм разстроена много психически. Изпратихме бебето за изследване и ще видим дали е имало нещо при него.
Виж целия пост
# 55
Много съжалявам за загубата ви. Sad А вие какви изследвания сте правили до момента за вас, за да знам, ако мога с нещо да ви помогна и да ви насоча?
Виж целия пост
# 56
Много неща съм изследвала: хистероскопия, биопсия, тромбофилия, микроделеции, проходимост на тръби, не знам дали пропускам нещо. Сега след аборта ми препоръчаха да го пратя за изследване да видим дали има някакви отклонения в гените. Само съвместимост не сме правили, но си имаме ембриони от последното ин витро замразени и сегашната ми бременност беше по нормален начин след неуспешен ЗЕТ.
Виж целия пост
# 57
Може също да изследвате хормони на щитовидната жлеза, нива на витамини В и D, кръвна група - обърнете внимание, ако е отрицателна (!), изследване за прекарани половопредавани болести (длъжна съм да ги спомена за всеки случай, защото дори те могат да влияят на хода на бременността, доколкото ми е известно). Това се сещам на първо време. Аз съм изследвала тези показатели + тромбофилия след един преживян спонтанен аборт, сходен с вашия случай. Плодът изоставаше и сърцето спря в един момент. Ако имате и по-дълъг цикъл, пуснете си различни изследвания за хормоните на хипофизата и надбъбречната жлеза. Аз имах отклонения в тези показатели, с нередовен цикъл бях цял живот, но си го регулирах с правилно хранене и здравословен начин на живот и тогава успях да забременея успешно по естествен път.
Виж целия пост
# 58
Благодаря за съветите! Нямам щитовидна жлеза, само трудно смъквам ТСХ под 2. Изслевала съм витамин Д3 и В12, също са в норма. Нямам проблеми с цикъла и е редовен. Двамата сме с + резус фактор. Правила съм цитонамаска, микробиология, вирусология преди всяко ин витро. Мисля, че намам за хипофизата и надбъбречната жлеза. 
Може също да изследвате хормони на щитовидната жлеза, нива на витамини В и D, кръвна група - обърнете внимание, ако е отрицателна (!), изследване за прекарани половопредавани болести (длъжна съм да ги спомена за всеки случай, защото дори те могат да влияят на хода на бременността, доколкото ми е известно). Това се сещам на първо време. Аз съм изследвала тези показатели + тромбофилия след един преживян спонтанен аборт, сходен с вашия случай. Плодът изоставаше и сърцето спря в един момент. Ако имате и по-дълъг цикъл, пуснете си различни изследвания за хормоните на хипофизата и надбъбречната жлеза. Аз имах отклонения в тези показатели, с нередовен цикъл бях цял живот, но си го регулирах с правилно хранене и здравословен начин на живот и тогава успях да забременея успешно по естествен път.
Виж целия пост
# 59
Здравейте, искам да споделя моята случка и ако мога да бъда полезна.
Попринцип съм с нередовен цикъл, приемала съм ОК, след спирането им 5 месеца по-късно забременях спонтанно като от 40 ден на цикъла ми правих тестове, всеки ден или през ден-отрицателни. На 48 ден пак правих тест-отрицателен. На 52 ден-отрицателен на 57 ден-отрицателен тест.
На 58 ден от менструалния ми цикъл теста ми за бременност беше положителен. Забравих да спомена направени две ехографии между 40-55 ден от цикъла ми които установиха задебелена лигавица на матката, но без наличие на плоден сак. Предложиха ми медикаменти за предизвикване на менструация-отказах. Още преди теста ми да е отчел положителен резултат сякаш усещах че съм бременна.
След като вече видях положителния резултат реших да пусна кръвни тестове, бета ЧХГ се удвои на 4 ден, което беше притеснително, но не знаех какво да мисля, имах всички оплаквания на бременна жена-гадене, подути гърди, сънливост, повишена емоционалност.
Изчаках 1 седмица и отидох на преглед, при което се установи замерване 4-5 гестационен а седмица, лекарката, която ме прегледа отрече да е възможно чак след толкова време да съм установила бременността, уви факт беше че явно нещата не се развиваха нормално. След 3-4 дни вечерта преди да легна видях по бельото си много малък кръвен съсирек. На следващия ден получих кафяво зацапване и болки ниско долу в корвма, забравих да спомена през дните, в които знаех че съм бременна имах болка(придърпване) в левия яйчник постоянно-налагаше се да пия парацетамол на няколко пъти, защото на моменти доста ме болеше, но смятах че това е нормално. Оказа се мисед аборт-завърши с абразио. Споделям опита си за жените с нередовна менструация. Доста странни неща е възможно да се случат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия