Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кучето ми има здравословен проблем

  • 1 903
  • 25
# 15
Защо не продължи да пишеш в старата тема, а пускаш нова? Вероятно модераторите ще слеят двете теми.

Аз продължавам да давам същия съвет - направи спешно изследвания на кучето при читав ветеринар. Това с бисептола при толкова продължителен проблем щеше да е смешно, ако не беше тъжно. До събота колко дни ще станат с този проблем? Осъзнаваш ли, че любимецът ти вероятно страда!?
Един читав ветеринар досега щеше да е открил проблема, да е пуснал кръвни изследвания, да е дал каша, ехограф, да е сложил животното на системи, защото сигурно се е обезводнило вече.
И пак те питам - защо си взел/а куче, когато не полагаш адекватни грижи? Домашните любимци не живеят само с любов.
По същия начин ли ще гледаш и децата си, когато имаш такива?
Виж целия пост
# 16
От авторката до dreaming of summer.
В момента го храня с ориз и гранули като редувам 1 ден ориз 1 ден гранули.От време на време му давам и кучешки салам.
Fever ray не мисля че животното страда  ,изглежда си нормално.Има апетит,игриво е .Ако беше болно от нещо щеше да си личи в поведението му.Лекарката каза да му давам хапчето в продължение на поне 7 дни ако има подобрение.А подобрение видимо има,просто ме притесняват тези жълтеникави петна.Пак казвам в  Събота ще го карам да му вземат проба,но трябва да пие още 2 дни тези хапчета.До колкото прочетох бисептола е с широк спектър на действие .
Виж целия пост
# 17
Как приготвяш ориза и какъв тип е?
Блият полиран ориз е не само безполезен (защото след обработката той губи по-голямата част от хранителните вещества), но и има и изключително негативен ефект върху червата (поради високото съдържание на нишесте). В стомаха нишестето се превръща в захар и постепенно причинява отлагането на мазнини в организма.
Белият полиран ориз е вреден за кучетата, защото провокира затлъстяване и нарушава функционирането на вътрешните органи. При липса на физическа активност, това е двоен удар върху здравето на кучето.
Възможно е честата му употреба да провокира алергия. Основните признаци на алергична реакция включват:
- нарушения на стомашно-чревния тракт (диария, повръщане);
- кихане и сълзене;
- сърбеж и кожни обриви при кучето.
Оризът може да е само добавка към основната храна и да е кафяв/пълнозърнест с добавени към него зеленчуци. И да се дава няколко пъти в месеца за прочистване на чревния тракт или при тежко разстройство, когато се дава оризовата вода.
Виж целия пост
# 18
Какви гранули давате? Има специални, лечебна храна, които се дават при стомашни неразположения. Махнете кучешкия салам, животното трябва да е на диета, както многократно се препоръча и в предишната тема.
За ориза Fever Ray вече достатъчно написа. И заведете животното при адекватен ветеринар, вече 14 дни е с разстройство.
Виж целия пост
# 19
От авторката:Вече не бих го нарекла разстройство а просто са му по-меки изпражненията..Има доста по-голяма разлика от миналата седмица
Виж целия пост
# 20
Да допълня.
Кучешкият салам е лакомство и като такова се дава само като награда и при обучение на кучето или в определени случаи, когато се изисква от него нещо нетипично за навиците му и е възможно да нервничи.
Кучешките лакомства в по-голямо количество (под по-голямо се разбира по-често от няколко пъти в месеца и не повече от 1-2 пъти в седмицата) също могат да предизвикат диария, алергични реакции и подобни.

Редно е кучетата да се хранят преимуществено с гранули и то 2 пъти на ден в определени часове и контролирано количество, за да са здрави. Всичко друго е залъгалка за стопанина, а не за животното. Аналогично на даването на шоколад и лакомства на малките деца. Вредни са и трябва да са само по изключение.
И разбира се, гранулите да са качествени, а не купени за по-евтино от някъде и с незнайно какво съдържание.
При разстройство и стомашни проблеми има специализирани за целта гранули, както написа Милинка.

Авторката, ти самата ще чакаш ли 2 седмици да имаш стомашно разположение, тъпчейки се с вредни храни?

Изпражненията на здравите кучета трябва да са твърди и да се изхожда без проблем. Всичко друго говори за неразположение и трябва да се консултира със специалист.
Виж целия пост
# 21
От Авторката:Добре ще ми препоръчате ли хубави гранули?
Виж целия пост
# 22
При проблеми със стомаха е редно да се спрат гранулите, защото те са твърди дразнаят. Обикновено се препоръчва някакъв вид месо  смесено с ориз, като ориза трябва да е повече от месото, за да стегне. Ако кучето не е алергично може да пробвате с пилешко. Доктор може да ви каже и какви лечебни консерви може да му давате. Когато откриете какъв е проблема на кучето ви може да се консултирате с ветеринаря какви гранули може да яде след като се стабилизира.
Виж целия пост
# 23
От Авторката:Точно това правя,смесвам ориз с пилешко
Виж целия пост
# 24
Защо постоянно пишеш- от авторката?
За другото думи нямам. Добре, че не съм ти куче.
Виж целия пост
# 25
DreamingOfSummer, точно обратното. Гранулите са за предпочитане винаги. Готвено и консерви още повече ще направят проблем. Консерви се дават обикновено при запек, за да се поразхлаби животинката.

Авторката, виждаме, че си ти по ника. Не е нужно да уточняваш.
Ветеринарят ще ти препоръча най-подходящите гранули за твоето куче.
И по-рано те питах. Кучето ти няма ли личен ветеринар? Къде му правиш годишните прегледи, редовните ваксини, попълването на паспорта и т.н.?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия