Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отношенията между хората

  • 1 467
  • 18
Странни са хората. Всеки иска да обича, но никой не е готов да отвърне на същото. Всеки търси любовта и когато я намери -  я гони. Намирайки разни оправдания, породени от тяхната слабост, комплекси и изгубена представа за живота им. Човешките чувства се търгуват и са превърнати в детски играчки. Поиграеш си малко и захвърляш, защото можеш да си купиш или подарят друга. Никой не мисли за последиците и болката , която причиняват и следата след себе си. Консумират те докато е хубаво, бягат когато стане напечено, захвърляйки само костилката. Търсят подкрепа, а не могат да отвърнат със същото... Още от дете виждах света през различна призма. Вярвах в любовта, в доброто - може би съм наивно глупав и очаквам прекалено много, което не съм получил в детството. Потърсих упора, гръб и пристан на моите мечти, откривайки душата си на нея. Доверих се, повярвах й напълно.
Намерих спокойствие и бях щастлив, опитах се да предам всичко това и на нея... Но живот ни учи по трудния начин...
Съжалявам, че те обичах истински, споделяйки твоите тревоги и че не избягах, когато беше най- трудно за теб. Благодаря ти, че си тръгна сега и ме отвори очите. Колелото се върти
Виж целия пост
# 1
Това за колелото, че се въртяло, е злобно. Добре, че се е отървала от такъв вярващ в любовта и доброто.
Виж целия пост
# 2
Много крайни думи породени от афект...сега си наранен, когато времето мине и всичко в теб улегне и се нареди, когато болката не замъглява съзнанието ти, ще видиш, че всъщност има хора, които си позволяват да обичат и дават без да изискват...
Виж целия пост
# 3
То, че се върти, върти се, но... всяка подобна история има две страни. Обикновено не виждаме своите грешки в такива моменти, а такива със сигурност има. Всеки е 50% от връзката си, и дори да нямаш директно провинение, най-малкото си пропуснал сигналите, че не сте един за друг.
Да, всеки иска и търси любов, някои повече искат да дават, други повече искат да взимат. Твоя работа е да разбереш с кой типаж си... навреме.
Виж целия пост
# 4
Създаваш връзка без да си преработил, преболедувал травмите от детството. Никой партньор няма да издържи на подобно напрежение. Първо поработи върху себе си. Опознай се, говори с психотерапевт. Вдигни си самочувствието. И не очаквай жената до теб да ти компенсира това, от което мама те е лишила.
   Понякога раздялата е по-малкото зло.
Виж целия пост
# 5
Мхм, ако си обичал, няма да съжаляваш, че си обичал. Дали е наистина обич или търсиш някой, който да ти създаде стойност, важност. Недей обвинявай другия, а търси нещата в себе си защо така се е получило. Какво си очаквал и какво е станало. Имало ли е признаци за това в началото. Отсрещния човек какъв е бил, какво е търсил, какво е показвал. Ей такива неща си мисля аз.
Виж целия пост
# 6
Това, че ти си намерил любовта, не значи, че отсреща са намерили любовта. Основен принцип, когото ако осмислиш, ще си спестиш много драми.
Виж целия пост
# 7
Да ти кажа, след последната ми връзка, по-добре вкъщи с котките завинаги, отколкото с такъв. И той вярваше в любовта.
Виж целия пост
# 8
Любовта е даване и чистото удоволствие от това. Защо си очаквал разни неща насреща, то това не е любов, а бизнес?
' На ти, дай ми", не става така.
Виж целия пост
# 9
Според мен всеки човек идва в живота ти с някаква мисия, за да те промени, за да израстнеш, душата ти да стигне по-високо емоционално ниво. Сега те боли, но като го преживееш и погледнеш снимката на този човек, ще се усмихнеш, колко си бил глупав и наивен и ще си щастлив, колко си силен и колко повече се харесваш сега, отколкото във времето, когато страдаше.
Виж целия пост
# 10
Любовта е даване и чистото удоволствие от това. Защо си очаквал разни неща насреща, то това не е любов, а бизнес?
' На ти, дай ми", не става така.

Тук не съм съгласна. Да, когато обичаш, даваш без да очакваш, но ако се уважаваш и цениш, тогава трябва да очакваш. И когато видиш, че не ти отвръщат със същото, по живо, по здраво, и толкова. Никой не е длъжен да те обича и това, че ти обичаш, не ти гарантира, че отсрещната страна ще се чувства по същия начин. Това им е грешката на повечето. Грешката е в източника, от когото очакват, не в самото очакване. Когато любовта е взаимна и хората са нормални, и двамата дават, и двамата получават. В изобилие.
Виж целия пост
# 11
Така е, когато обичаш, даваш, и то даваш с желание и жертвоготовност. Но ако не получаваш нищо насреща, това се нарича несподелена любов.
Няма лошо. Но при такова положение, връзки не съществуват. Трябва да е взаимно.
Виж целия пост
# 12
Ако този обвинителен вопъл беше дело на женски профил, досега авторката да е наругана и осмяна Simple Smile
Наблюденията ми са, че такива глобални размисли и обвинения към човечеството все са дело на хора без връзка с реалността.
Виж целия пост
# 13
От хубавото никой не бяга.
Виж целия пост
# 14
Някои хора като се отдават в любовта и смятат, че им се отварят вселенските порти и ще им се излее отгоре същото. Ами, няма подобни закономерности в живота. Не можеш да насилиш някой да приеме твоята макар и безкористна и отдадена любов. Това е вид агресия. Обсебване. Винаги има и трябва да има лични граници, дори и в любовта. Особено там. Даваш до границата, до която би понесъл врщане със същото. Всичко друго е насилено и прекалено.
Авторът – вашето е егоизъм в любовта. Аз давам, аз давам, ами ок, облужвате собствената си нужда от любов. Задушавате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия