ето го оригинала:
Руло “Калин”
Продукти:
300 – 400 гр. кайма
200 гр. сирене
3 яйца
2 филии хляб
6 пресни средноголеми картофа
1 морков
1-2 кисели краставички
1 гл. лук
5 – 6 суп. л. олио
1 ч. л. чубрица
½ ч. л. къри
½ ч. л. черен пипер
1.2 ч. л. кимион
Приготвяне:
Накисваме хляба. Нарязваме лука на ситно. Объркваме каймата със сиренето, подправките, лука, хляба, яйцата. Иска много месене. Хубаво е да отлежи няколко часа в хладилника. Тавата се намазва обилно с олио. Разстиламе каймата и слагаме сварените моркови и яйца и киселите краставички. Затваряме рулото. Отстрани слагаме целите пресни картофи да се запечат с рулото. Пече се само на мазнина. Може да се добави вино или бира около 1 чашка.
моите подобрения:Замесвам каймата 500 гр. с 2 яйца. В плънката слагам освен моркови и кисели краставички, мариновани гъби, варено яйце.Дори сам слагала царевица, шунка или кашкавал.каквото има в хладилника. Слагам го в голяма тава и наоколо слагам колкото картофи побере нарязани на калпачета. С червено вино най ми харесва и слагам и малко вода. А накрая настъргвам доста кашкавал на рулото и на картофите и запичам. Става божествено. Дано да ви хареса