Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ипотечен кредит в швейцарски франкове или друга валута

  • 377
  • 7
Добър ден
Видях че има такава тема и реших да попитам дали сега е изгодно да се тегли заем или кредит в чужда валута.

Благодаря
Виж целия пост
# 1
Какво му е на българският лев?
Виж целия пост
# 2
Ми то изгодността на един заем не зависи от валутата, а от условията при които е отпуснат. Банките не са гламави да раздават подаръци дето ще са суперизгодни на клиентите без нищо за банката, така че няма как да спечелиш само от това че заемът е във франкове или там нещо друго. Тази потенциална изгода вече е преценена от заемодателя и той си е компенсирал с друго.
Виж целия пост
# 3
С швейцарския франк може да береш голеееми ядове, освен ако не ти плащат в швейцарски франкове. Ще вземе да се промени драстично кърсът в твоя вреда и ще се чудиш от къде ти е дошло.
А да обръщаш левове в евро заради кредита, ми се струва също доста необмислено. За какво би ти било това? Отново - освен ако не получаваш евро.
Виж целия пост
# 4
Въпросът на автора е много на място с оглед това, че се очаква минаване към еврото в БГ. Ако си изиграе добре картите може и по-лесно да изплати кредита. Нищо, че получава заплата в левове и ще има един обмен на пари, тези разходи са много малки спрямо печалбата, която може да реализира, ако играе в друга валута.

Виж целия пост
# 5
Може би авторът е по-младичък, но нека погледне курса франк - лев https://www.google.com/search?q=%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D … rome&ie=UTF-8 и да види как плакаха преди 10-12 години всички, които теглиха във франкове и после франка така поскъпна, че им излезе през носа. Лев вързан към еврото и еврото като основна валута след 3-4 години направо си ми звучи като "Няма значение дали е лев или евро" Simple Smile
Виж целия пост
# 6
вие (или някой изобщо) можете ли да му гарантирате, евентуално минаване към еврото  ще бъде по вързания курс евро/лев?
Виж целия пост
# 7
Гаранциите са дадени 2020-та още, има достатъчно министерска, икономическа и финансова информация.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия