Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на климатик и всякакви въпроси за тях - тема 3

  • 20 963
  • 742

Анкета

От коя марка климатик сте доволни и бихте предпочели?

Опции:

* Гласуването приключва: сб, 03 дек 2022, 07:36
* Може да изберете максимум 4 опции.

# 675
Нищо лично, чудесно е че разполагаш с време Simple Smile
Звънкай за консултация. Най-вероятно, всички ще искат заплащане, но ако поръчаш после от тях, приспадат сумата. Логично е. Аз съм много доволна от фирмата, която посочих, а ние не сме лесни клиенти, никога и за нищо. Последно купувахме от тях 2 климатика, юни мисля беше 2021 и те ни ги монтираха. ( преди това имаме друг, пак от тях, примерно 3 години по-рано)
Според мен, над гардероб твърдо не. Над легло, виждам, че доста хора се притесняват, но моя личен опит, над нашите глави с мъжа ми и над тази на детето, не води до проблеми.
Виж целия пост
# 676

От всички показаний Панасоника е най-добър.. Обаче като прочета, че е избиран по квадратура, виждам че не е правилно избиран. Климатик не се избира по квадратура.
Хмммм,  нека тогава започнем отначало Simple Smile

Стаята,  за която ни трябва е с размери  6/3 метра,  височина на тавана 3 метра,  сменена дограма с К-стъкло,  север/запад. Какво бихте препоръчали?
А изолация?

Няма, а стаята е ъглова,  външни стени 2 броя.
Виж целия пост
# 677
Ами понеже нямате изолация, а има 2 външни стени, ще препоръчам леко преоразмерена машина, защото при минуси, да има капацитет, защото климатика е машина с нефиксирана мощност. По мои сметки стая 18 квадрата, но висока 3 метра, 54 кубика. По 70 вата на кубик, ми излиза ~3750 вата

Samsung AR12TXCAAWKNEU Elite

Midea MSOPBU-09HRFN8-QRE3GW Oasis Plus Nordic

Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZSX-W~SRC25ZSX-W Diamond
Виж целия пост
# 678

Нищо лично, моля Ви, кожете колко външни стени има стаята и каква е изолацията ако има такава.

Ъглови климатици вече в България няма.

Какъв е модела на развалената ви машина? Опишете го точно
 Ако е хубава машина защо да не си струва ремонт.
Вибрациите 90% са от това, че тампаните на компресора вече са се слегнали, виенето сигурно от вентилатора.

Две от стените са външни и има изолация, която е правена още при строежа на кооперацията. Не съм сигурна как се описва каква е изолацията, но знам, че под външната мазилка има дебел слой нещо като стиропор. Това дали дава представа?

Иначе, проблемът с монтажа над леглото е, че няма как да е над главата. Аз също съм имала климатик, монтиран над главата ми и не ми е бил проблем. В стаята на детето обаче, може да се монтира само от другата страна на леглото (над краката) и се притеснявам, че ще му е неприятно.
Сега измерих отново стаята. По-малка е. 14, 46 квадрата. А от таван до подовата настилка е 258 см. Т.е. кубатурата на тази стая е 37,31 куб. метра.


Шумният климатик е Panasonic Smart Inverter. Не знам дали тази информация на снимката помага
Скрит текст:

Помещението е 39,5 квадрата, отново югоизточно изложение, но от това помещение, по-голямата част е с южно изложение. Климатикът и външното тяло обаче са монтирани на източната стена. Стаята е много топла. През зимата, ако пече дори малко слънце, може и без отопление да се поддържа приятна температура.
Самият климатик е монтиран преди 12 години, но надали е ползван по повече от 200 часа годишно. Едва тази зима за първи път го ползвахме за отопление. Тогава установих и, че е шумен. Иначе, на всеки три години му е правена профилактика от фирма. На три години, защото на толкова ми препоръчаха от самата фирма, предвид експлоатацията. Ползвам Vimax за профилактиката и мислех направо към тях да се обърна и сега. Но като открих темата, реших да се консултирам, защото все пак едно е да съм доволна от момчето, което ми почиства климатика за два часа веднъж на три години. Съвсем друго,ако трябва да се монтира нов, да се обслужва гаранционно и след това.

Speed Queen, разбира се, аз имам предвид точно платена консултация. Даже се замислих дали някой архитект да не ангажирам. Но предпочитам някой, който повече разбира от самите климатици, отколкото от подредба на вътрешни пространства. Simple Smile Иначе, като си знам детето, този климатик ще се ползва основно лятото. На него все му е топло. Зимата я го включи, я не. Така че нямам спешност. Но не ми се чака до следващата пролет. Само в неговата стая няма климатик и исках да приключа и с това тази година.
Виж целия пост
# 679
Малко ме шашнахте. Пишете Панасоник, покасахте Самсунг.

Сега, по начало, серията FAN на Самсунг е един божествен боклук. Те по начало особено 12ките бяха много нескопосани.
Вашия е 18ка, там една идея са по-добре. Имат що годе хубави компресори. Изпълнени добре като хладилна инсталация. Трябва добре обаче да прецените дали си струва ремонта на такова машина.......
Виж целия пост
# 680
Здравейте, предстои ни закупуване на климатик. Идваха на оглед от фирма Vimax и ни препоръчаха да вземем 18-ка. Апартамента е тухлен с хубава дограма, искаме да отопляваме преходен хол (около 24 кв.м) и стая ( около 20 кв.м) с висок таван (2.70 м). Бюджетът е около 2500 лв. (+-200лв.)

Ако може мнения за тези модели:
Отворена съм и за други предложения.

1. https://vimax.bg/klimatici/hiperinvertoren-klimatik-toshiba-ras- … 0-btu-klas-a.html

2. https://vimax.bg/klimatici/invertoren-klimatik-mitsubishi-heavy- … 0-btu-klas-a.html

3.https://vimax.bg/klimatici/invertoren-klimatik-mitsubishi-electr … 0-btu-klas-a.html

4. https://vimax.bg/klimatici/invertoren-klimatik-hitachi-rak50rpe- … 0-btu-klas-a.html

5.https://vimax.bg/klimatici/hiperinvertoren-klimatik-gree-gwh18ak … 0-btu-klas-a.html
Виж целия пост
# 681
Премиума на Митсубиши и Пърформанса на Хитачи са много хубави. Останалите за боклуци. Как седят нещата с изолацията
Виж целия пост
# 682
Може ли мнение за този

Cooper and Hunter SUPREME CH-S12FTXAM2S-GD
Виж целия пост
# 683
Премиума на Митсубиши и Пърформанса на Хитачи са много хубави. Останалите за боклуци. Как седят нещата с изолацията

Няма изолация, но стените са дебели най-малко 30 см.
Виж целия пост
# 684
Малко ме шашнахте. Пишете Панасоник, покасахте Самсунг.

Сега, по начало, серията FAN на Самсунг е един божествен боклук. Те по начало особено 12ките бяха много нескопосани.
Вашия е 18ка, там една идея са по-добре. Омат що годе хубави компресори. Изпълнени добре като хладилна инсталация. Трябва добре обаче да прецените дали си струва ремонта. На такова машина.
Самсунг е, да. Извинявайте. Благодаря Ви за консултацията. Значи направо ще търся два климатика. Щом новите са и по-безшумни, това би решило генерално проблема.
А имате ли препоръка за конкретен климатик? Или насока какво е важно да имам предвид? Ще съм много благодарна, ако споделите.
Виж целия пост
# 685
Грии Амбър с друга лепенка. Не лоша мошина, малко шумна. За непретинциозни хора за хол става

Нищо лично

За такова помещение, щом е толкова топло, може да минети и с машина, която не е толкова висок клас. Няма да е някакъв боклук, по-скоро да не е много скъпа. Примерно Пърформанса на Хитачи както е показан горе. Напълно нормална машина.

Сигурни ли сте, че не искате да си оправите Самсунга. Така на ум, в по-лек сценарий, я има 200 лв, я няма. Може да си струва. Иначе какво ще става с него
Виж целия пост
# 686
О, не, не съм сигурна. Просто нямах представа колко би струвал ремонта. Ако е до 4-500 лева, наистина би било по-удачно да опитам да го поправя. Но дори не знам кой би могъл да го поправи. Фирма, от която не е купен и която не е имала досега ангажимент, дали би се заела с това? Или може би да опитам да ангажирам фирмата, от която ще купя другия климатик и с този ремонт? Но те, ако наистина са толкова натоварени в момента, дали изобщо биха се занимавали с подобно нещо?

Толкова съм боса в тази материя, че се чувствам направо безпомощна. Хем ми звучи просто - да се ремонтира един климатик и да се сложи друг - хем даже не знам откъде да го подхвана. Много фирми, много климатици, но коя фирма е добра, коя фирма след това ще ми го поддържа и ремонтира, ако се наложи?

Вкъщи имам безброй неща, които са купени уж от читави, големи фирми, но обслужването, още през гаранционния период беше трудно, а като изтече гаранцията вече съвсем не искат да идват. Преди две седмици Ролпласт ми казаха, че вече не поддържали такива гаражни врати, като моята. Е да де, ама тя е тяхна. Аз сега кого да извикам да ми я поправи? С газовия котел - същата работа. Намерила съм техници и си ги ползвам от години. Обаче фирмата, от която го купих, в един момент заяви, че този модел вече не го поддържали, защото бил стар. Еми той е стар, но е читав и си работи. Сега да го сменя с по-нов, само защото не ви се поддържа стар ли?
Та ето такива неща много ме тормозят и затова се консултирам с Вас. Оценявам това, че помагате със съвети. За хора като мен е безценно.
Виж целия пост
# 687
Нищо лично, наскоро ни ремонтираха стар климатик.Малко преди това ни монтираха нов.ММ беше запазил номера на монтажниците,свърза се с тях,обясни за какво става дума,пита дали са съгласни да го видят и ремонтират.Заети бяха,но дни след това ни пратиха техни колеги.Не мисля,че монтажниците винаги са свързани с конкретен магазин,в повечето случаи си доработват и на частно май.
Виж целия пост
# 688
За втори етаж на къща /с изолация, ПВЦ дограма-4 сезона, южно изложение, в централната част на страната/ какви климатици бихте ми препоръчали?
Основното отопление е с парно. Климатиците ще се ползват в преходните сезони, но има вероятност да се наложи през зимата да поддържат някаква минимална температура през седмицата, ако не сме в къщата и се прибираме само в почивните дни. В хола в момента ползваме много стар климатик Осака 18btu от 2000 г. В другите стаи ползваме конвектори.

За хола /80 куб.м. с две външни стени/ дали ще е подходящ подов fujitsu general 14? Или друг вариант за предпочитане с Wifi- управление, автоматичен рестарт и тих режим?
За другите две спални единствено може да се монтира климатик на коридора, който е свързан с друг коридор/остъклена тераса.  Едната спалня е с една външна стена, другата с две външни стени. Между двата коридора няма врата, а само свод. В тъмно съм оцветила прозорците. В жълто- мястото за климатици.  Вратите на всички помещения стоят отворени. За спалните /98 куб.м./ гледах Хитачи 18 или стенен fujitsu general 14.
Фирма, която ни поставя климатици  fujitsu general в друго жилище, преди време ни препоръча  само тази марка. Аз обаче искам да проуча предварително моделите. Тук чета добри отзиви за Тошиба и Хитачи.
Васил Василев, моля  за насоки при избора ми!
Виж целия пост
# 689
Нищо лично, мило ми стана, защото знам ти как помагаш на хората в една друга тема!
Ако се насочиш към някой от климатиците, които аз имам, изцяло съм на линия да помагам с потребителски въпроси.
За гаражната врата
Скрит текст:
Пробвай с фирма Съни Блайндс
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия