Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ах тези лоши домашни любимци

  • 1 932
  • 12
От известно време една тема периодично се подхвърля на публиката в Германия - темата, която представя домашните любимци като част от причинителите на климатичните промени. Не, няма грешка. Не става въпрос за лошите и изпускащи метан крави и друг едър рогат добитък. Вече на прицел са кучетата и котките. Цели институти разработват математически модели, за да изчислят (и съответно ни убедят) какъв проблем е въглеродния отпечатък, който домашните месоядни любимци оставят.

И така проф. д-р Матиас Финкбайнер (Matthias Finkbeiner) от Техническия унивеситет в Берлин и екипът му след дългогодишни наблюдения установяват следното:
  • кучетата се хранели с продукти от животински произход
  • животните, отглеждани за храна на кучетата и котките, се развъждали при много лоши условия
  • за да се изхранват тези животни били нужни фуражи и съответно посевни площи
  • за да се осигурят посевни площи се изсичали вековни гори
  • освен това преживните животни замърсявали подпочвените води с нитрати и амоняк
  • в допълнение кучетата вредяли чрез урината си на вегетацията на много полезни растения
  • а котките пък натоварвали природата с остатъците от котешките тоалетни
  • и т.н., и т.н.

На който му е интересно, може да си прочете или преведе оригинала: Въглеродният отпечатък от живота на едно куче.

Споделям тук своите мисли, защото заговори ли се по някаква тема в Германия/Франция, тя рано или късно става част от дневния ред на целия Европейски съюз. Набелязват се тенденции, създават се слогани, започват се едни дискусии ... и машината за моделиране на поведенчески модели започва да възпроизвежда интелектуални зомбита.

А през това време Мета-вселената подготвя своята мета-алтернатива на живия живот. Естествено с нулев въглероден отпечатък.
Виж целия пост
# 1
Викаш след като оправихме българското, да почнем да бистрим германското общество? 🤣 Нищо, те нека си моделират, остави ги, нали не те засяга директно, вземи един глобус да видиш колко са далече. То и без глобус се вижда, но нагледно е по-забележимо. Ако все пак решиш да се тревожиш, кажи поне кое от изброените в горния списък неща мислиш, че не е така както го мислят германците.
Виж целия пост
# 2
Че колко може да изяде един пинчър!!! Ужасно.. Те, масово всъшнос ядът субпродукти. Храните им се правят от това, което остава от кравата, която е отгледана за хора. Причината са лакомите котки а не хората а? Simple Smile егати тъпотията.
Виж целия пост
# 3
Таралежи и около нашият блок се разхождат. Буквално между колите и из градинките из квартала. Ядат и котешка храна, бтв.
Винаги ми е забавно да чета егоцентричните коментари на хора, които вярват, че по някакъв начин един биологичен вид застрашава или нарушава баланса на планетата.
Направо си кажи, че не обичаш кучета и котки, не се излагай.
Виж целия пост
# 4
Запознатите с материята знаят, че градската среда не е природа в този смисъл на думата Grinning
Ако ще си говорим за ползата от домашните любимци, аз съм пас. Не съм от тези, които виждат животните единствено като различен етап в процеса 'приготвяне на пържола'.
Виж целия пост
# 5
Да, само човекът може да измисли, че той е по-важен от всичко останало, което живее на тази наша нещастна планета. Ако погледнем реално, никой друг не вреди на природата така, както човека. Но нали трябва да намерим друг виновник, хората сме самата невинност Simple Smile
Виж целия пост
# 6
Да, само човекът може да измисли, че той е по-важен от всичко останало, което живее на тази наша нещастна планета. Ако погледнем реално, никой друг не вреди на природата така, както човека. Но нали трябва да намерим друг виновник, хората сме самата невинност Simple Smile
Точно това доказва изследването.
Взимането на домашен любимец вредни на приридата.
Виновен е човека. Той взима домашния любимец. Не е виновна животинката. Всъщнос, само същество надарено с разум, може да бъде виновно. Засега, освен човека, друго не е открито. Е, в някоя лаборатория, тайно може да имаме извънземен разум.
Освен това в България е още по-зле, защото кучетата и котките се хранят направо на улицата, паркове и т.н.
Така че сте абсолютно права!
Виж целия пост
# 7
Mirela898 Предполагам, че Gabonka има друго предвид.
 Има предвид, че хората се мислят за най-важния биологичен вид, господар на света. Хората сме най-големият потребител на животински продукти. В същото време, за да ограничим вредата върху природата от отглеждането на животни за храна, заклеймяваме кучета и котки.
Всъщност в храната на кучетата и котките се оползотворяват продукти, които хората няма да ползват.  
Хората сме най-големите вредители в това отношение, защото ние консумираме най-много месо.

Mirela898 и изобщо темата не е за това къде се хранят животните - по тротоари или градинки.

Айде първо да гледаме да си хвърляме отпадъците в кошчетата за боклук, а не на улицата и после да мислим в по-глобален план за замърсяването на природата!
Виж целия пост
# 8
Всичко което се опитват да наложат, е с буквално "злокобни цели"! Нека започнем от "изкуствено създадения" вирус, ваксини, смъртни случаи, които не са причинени от Хофит, но се описват като такива, с цел присвояване на "космически" суми от трупове, изкуствено създадена инфлация - с цел "глобална бедност", и стигнем до българската мусака която трови атмосферата, както и вредите от най-скъпите ни приятели (домашните любимци), върху унищожената ни от климатични опити, и корпоративни гаври, планета.
Виж целия пост
# 9
Германцие са пионери в налагането на зелената идея.
Първи си пряха атомните централи.
Това изследване засега е пушек, но отдолу има пожар, който тепърва ще се разраства.
Според мен, има резон в изследванията, но е редно да почнат с агитацията на вегетарианството.
Виж целия пост
# 10
Германците в момента обмислят да обявят и атомната енергия за зелена, защото не им достига газ и ток да се топлят, а скоро няма да могат да плащат и цената на наличните. Викам да изчакаме да изпионерстват.

Германците, между другото, са сред редовните осиновители на български помияри.
Виж целия пост
# 11
Аз мисля, зная за себе си, че хора, които не харесват или поне уважават по-нисшестоящите твари от тях са сбъркани. Всичко в природата е взаимносвързано и ако в някакъв момент на ЧОвека му изглежда, че е върха на всичко, то земята сериозно се клати под краката му. Домашните животни по - специално ги има следствие нуждите на човеците. Човеците казват,, трябва да муаме месо и то много-произвежда се!!! Сега тия които папкат месце викат,, леле, ще се катурне земята, защото животните пикат и акат много,, - те са виновни, мръсни престъпни крави и овци, не ги е срам... Мисля, че всеки е разумен и ако знае че е такава вредата им, че този сектор прекалява, всеки може да действа. Да поправи храненето си и прочие. Аз не ям месо и риба от 13г.здрава,права като бик съм. Но решението ми не е само заради тази причина. Комплексно е. Верно е, че се обезлесява земята, за да се превърне в пасища, ниви за зърно за животните, метана и сярата и всичко е така. Но нелепо е да се обвиняват горките нямащи вина животинки. Ако зависи от тях и те са ЗА, кой би искал да го убият и изпържат в тиган. Това е ЕДНА причина от толкова много, които разцепват земата...
Виж целия пост
# 12
Всъщност, с този въглероден отпечатък пак се опитват да обвинят нас, обикновените хора, за всички екологични проблеми. А големите корпорации са невинни като ангелчета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия