За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 471
  • 736
Заповядайте в новата тема!


Старата тема, ако някой е забравил нещо в нея https://www.bg-mamma.com/?topic=1400334.735
Виж целия пост
# 1
Хайде и тук цоп!
Виж целия пост
# 2
Благодаря, Пепи 🌸 - за темата и за отговора в преходната.
Късно видях съвета за хартия преди фолиото, но нищо - ще ги ядем вредни 😅, ако им харесат и правя пак ще го имам предвид
Виж целия пост
# 3
........................
Моля за рецепта, съвети за начин на направа на пълнени картофи, с уговорката, че никога не съм яла подобни, не съм ѝ виждала на живо 👌. Търся уау ефект, да се хареса от домашните любимци и да добавя още нещо към скучното ежедневно меню. Та, моля, за най-вкусните ви предложения 🌸
Картофи Болонезе
Пълнени картофи с гъби и кашкавал
Пълнени картофи
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата, Пепчо! 🌹
Продуктите на"Добротица" ги купувам от обикновен магазин (нямаме фирмен в нашия град и вероятно затова не е и отбелязан на сайта). Забелязах продуктите преди 3-4 месеца и оттогава редовно купувам.
Виж целия пост
# 5
Благодаря и аз за новата тема и влизам с бърз въпрос. Купих сач кажете как се подготвя за готвене и възможно ли е да се ползва на керамичния котлон. Мога ли да го измия първоначално с гъбка и веро, все пак се е търкалял по прашни места.
Виж целия пост
# 6
 Моля за рецепта за бърза содена питка с вода и яйца.
Виж целия пост
# 7
Малко монолог си водя тука ама ще пиша докато ме отразите 😅. Та за сача, напоих го с олио и го пекох 1 час на 265 градуса като постепенно го затоплях до тези градуси. Притеснява ме само, че отдолу е избила мазнина на няколко места. Това нормално ли е или означава, че е спукан.
Виж целия пост
# 8
Как може да се премахне мириса на игоряло от кисело зеле?
Виж целия пост
# 9
Аз пукнах 2 сача на стъкло керамиката, единия беше ползван над 10г на котлоните на Раховеца, другия по-малко, но пак беше такъв, който съм ползвала няколко години.  Та вече не ги слагам сачовете на котлоните.
В разрез с всички правила ги миех и проблем нямах, до де не ги сложих на стъклопакета. И едно гърне пукнах на стъкло керамиката, но то беше ново, неупотребявано, за разлика от плочата 😁. Чу се пук и се пукна ѝ гърнето ѝ стъклокерамичния плот.
Виж целия пост
# 10
Аз пък се отказах от сачовете, защото това омазняване, което се прави първоначално, мирише много гадно всеки път докато се готви на него.
Иначе не съм го пукнала моя, изхвърлих го накрая. Ползвах го на газов котлон, на много слаб огън.
Сега предпочитам за целта да ползвам чугунен сач.
Виж целия пост
# 11
Аз затова не писах нищо за омазняването, просто никога не съм правила такова. Не знаех, че трябва, то преди 20-25г нямаше нет за да се информирам за това, при купуването нищо не казаха и си ги ползвах така - без омазняване. Единственото, което правя/ех беше постепенното му затопляне, първо на първа степен на котлона, после втора и така постепенно до 4та на Раховеца. Сега просто слагам в студена фурна и готвя, както се прави с всички глинени съдове. На нищо не миришат сачовете. Инак, да, моя приятелка омразни нейния и когато ям у тях сготвеното има един странен дъх, глинен такъв, на сурова глина 🙄, може и да е от самия ѝ сач, знам ли...
И пак казвам, аз мия моите. Леко ги накисвам, в смисъл, докато изплаквам разни тигани и др. такива, слагам сача отдолу да се облива във водата, после измивам и слагам на кърпа да изсъхне. Той до следващото ползване изсъхва на макс, все пак не го ползвам всеки ден
П.п редактирах за миризмата
Виж целия пост
# 12
Polly, той и моя ако беше жив, щеше да е към 17-18 годишен. От Троян го бяхме купили и в магазина ми бяха казали да го омажем с мазнина, за да не пропускал. За изпичане не помня и не знам дали съм правила такова.
Иначе за миенето си го миех както всички съдове, с препарат и вода.
Виж целия пост
# 13
Купих една голяма торба корнфлейкс от Лидл за панирано пилешко,споделете рецепти за десерт с корнфлейкс🙄🌞
Виж целия пост
# 14
Дълбок, негледжосан сач си бях купила от Бачково.По инструкциите на нета го обмазах с олио и сложих да се "изпече" (преди това го бях измила и подсушила).След това така миришеше на огранено ,че не е истина просто.Мих го,търках го с лимон,оставих го на въздух с идеята да се отмирише,но напразно.Замина в кофата и ми мина желанието  за сач.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия