Наистина успешни кифлички ?

  • 1 854
  • 7
Здравейте дами,

Извинете за въпроса, но до сега не намерих успешни кифлички:

Или тестото лепне и нищо не може да се омеси, да не говорим да придобие след изпичането на класическата форма за кифлички, или се меси лесно, но кифличките излизат тежки и хлебни.

Опитвах какви ли не рецепти, мажа си ръцете и плота с мазнина, опитвала съм да поръсвам с брашно и все без задоволителен резултат. Втасва според указанията.

Не знам къде греша.

Моля за насоки.
Виж целия пост
# 1
Аз съм пробвала доста рецепти,намерих си любима и вече правя само нея. Мисля,че беше на Джемма,но не съм на 100% сигурна. Ето я:



Скоро ги споделих и с приятелка,която също като теб не можеше да намери хубава рецепта,остана доволна и ги прави редовно.
Ако нямаш хлебопекарна,замесваш на ръка,оставяш за час да втаса и после оформяш. Аз поръсвам плота с брашно,не с олио. Ако имаш въпроси,питай. 🤗
Виж целия пост
# 2
На мен ми харесва тестото по рецепта на Ваня Джорджевич. Пробвала съм с всякаква плънка - сирене, крема сирене, сладко, колбас, винаги са сполучливи.
Рецептата е за мъфини, но реално може всякак да се оформят.
https://privanya.blogspot.com/2015/07/blog-post_4.html
Виж целия пост
# 3
Аз съм пробвала доста рецепти,намерих си любима и вече правя само нея. Мисля,че беше на Джемма,но не съм на 100% сигурна. Ето я:



Скоро ги споделих и с приятелка,която също като теб не можеше да намери хубава рецепта,остана доволна и ги прави редовно.
Ако нямаш хлебопекарна,замесваш на ръка,оставяш за час да втаса и после оформяш. Аз поръсвам плота с брашно,не с олио. Ако имаш въпроси,питай. 🤗

И ние със сестра ми правим по рецептата на Джема,само че удвояваме продуктите за да станат повече кифлички!
Виж целия пост
# 4
Благодаря много.

На колко градуса и колко време се пекат кифличките на Джемма ?
Виж целия пост
# 5
Aз пека на 170-180 градуса,без вентилатор.
Виж целия пост
# 6
Много благодаря за съветите, всичките бяха добронамерени и много полезни.
Кифличките на Джемма излязоха много успешни, но лепнеше по бъркалките тестото и сложих мааалко повече брашно. Получиха се хрупкави отвън и меки вътре, много съм доволна и благодарна.

В събота ще опитам тези на Ваня.

На всички, които писаха и ще пишат, много благодаря и честит празник !
Бъдете здрави и обичани !
Виж целия пост
# 7
На Ваня Джорджевич козуначените и у нас много се харесаха. 😃

П.С. ух, май съм закъсняла с отговора, не погледнах датата на последното мнение. 😃
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия