Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да избегна депресията ?

  • 4 172
  • 55
Здравейте,

Имам проблем, който на първо време може да ви се стори нелеп.
С партньорът ми сме заедно от 4г , като преди 2г той ми предложи и започнахме да плануваме сватба. Поради ковид тя отпадна, след това отложихме за втори път заради ремонт, и още веднъж по друга лична причина. Сега в момента (поради същата тази лична причина) поне до края на годината няма как да сключим брак и аз вече доста се обезнадеждих. Повече ме депресира факта, че в нашето обкражение всички изведнъж решиха да се женят.. и сега всеки ден като се заговори за сватби ми става много тъжно... Аз попринцип съм много весел, общителен и жизнен човек, а в последно време вечно съм тъжна, не ми се говори с хора, дори с най-близките ми.
Отделно че с половинката ми сме на мнение, че искаме деца след сключване на брак и аз вече и по този въпрос съм нетърпелива.
Чуствам се в голяма безизходица и не знам какво да направя за да изляза от тази дупка.
Ако някоя дама има съвет или е преживяла нещо подобно ще се радвам да сподели как е излязла от ситуациата.
Виж целия пост
# 1
Брак се сключва за 3 дни от подаване на заявлението до подписа, изобщо не мога да се сетя за причина, която да ви спре да го направите още другата седмица.
Сега, за сватба и джамбуре, друг въпрос,но ако реално държите на брак, няма какво да ви спре след седмица да сте омъжена.
Виж целия пост
# 2
Наистина е депресиращо, когато нещо се превърне във фикс идея. Още по-депресиращо е мисленето тип "искам и аз" (щото всичките наоколо го правят). Освен това, като гледам въпросният бъдещ жених май не се е разбързал иначе досега да сте бракувани и работещи за бебе. Това ли е истинската и неизказана причина за депресията?
Виж целия пост
# 3
Само за депресия от липса на сватба не бях чувала Rolling Eyes

Какво ви пречи да си платите таксата, да си пуснете изследвания и да сключите брак?
Виж целия пост
# 4
Само за депресия от липса на сватба не бях чувала Rolling Eyes

Какво ви пречи да си платите таксата, да си пуснете изследвания и да сключите брак?

За да има брак, трябва и двамата да го искат.
Виж целия пост
# 5
Да отложиш няколко пъти събитието не е добре! Винаги може да сключите брак и след 1 г на годишнината ди да направите "Парти"....ма младежа неще
Виж целия пост
# 6
Да не е размислил?
Виж целия пост
# 7
Като говориш с партньора ти. След като ти е предложил, значи се е прежалил.
 Тази година не можело, започвайте да планирате за следващата. Първо на теория, седнете на по чаша вино и изберете дата, нахвърляйте списък на гостите.. Ако някъде в процеса те отреже, излезе с "личните причини" и прочие, вече ще знаеш за какво иде реч. Но няма никакъв смисъл да се затормозяваш самичка, двама сте в играта. Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Мисля, че партньорът ти те мотае. Не е причина корона епидемията. Поговори си с него.
Виж целия пост
# 9
Първо, заедно ли живеете? Бракът ли е единствената причина да не работите за бебе?

Аз бих те посъветвала да се дистанцираш. Ако живеете заедно, ще е малко по-сложно, но не невъзможно да го направиш. Ако нямате общо домакинство, ти е бир-таман.

Пусни го малко и виж какво ще прави. През това време ти си пази пълен неутралитет, не давай обяснения къде ходиш и с кого. Или ще откачи и ще те поиска наистина, или ще въздъхне облекчено и ще се освободи без угризения от дадената дума.
Виж целия пост
# 10
Мисля, че партньорът ти те мотае. Не е причина корона епидемията. Поговори си с него.
Абе, ние бяхме канени на сватба, когато хлопна първият локдаун. Цялата логистика я пренасочиха за есента, ама пак греда.
По това време булката забременя (6-7г неуспешни опити), сега си имат бебче и сватбата остана в гардероба с роклята на булката.
Виж целия пост
# 11
За първи път се "престраших" да напиша нещо тук и за съжаление срещнах крайно нетактично отношение. Явно има много заинтересовани от личната ни причина - тя е смъртен случай в семейството.
Никой не говори за празненства, джамбурета или както още ги нарекохте. Говорим за сключване на граждански брак, макар че са минали много месеци, все още няма как да се случи.
Надявам се, че съм успяла да задоволя нечие любопитство... крайно "мили" и "с добри намерения" се оказахте повечето.
Дано никому не изпада в такава ситуация.
Благодаря !
Виж целия пост
# 12
Чакате си годината и тогава, вече е твой избор дали в депресия, дали в радост, дали в съмнения на съдбата.
Виж целия пост
# 13
Бъди щастлива! Спасила си се от едно евентуално робство, отегчение и липса на секс. Всичко се променя с брака. Много малко хора са способни да запазят любопитството и любовта си един към друг. Ако ти е писано, не го търси - то само ще дойде.
Виж целия пост
# 14
Не разбрах защо смърт в семейството пречи на подписа в общината.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия