# 180
Здравейте!
Някой има ли информация дали е противопоказно да се пие NAC и Витекс при прием на Дуфастон + наличие на еднометриозни кисти?
Заради кистите нямам цикъл (много е нередовен), поради което ми изписаха Дуфастон за 6 месеца, имам и ИЯР заради тях. Идеята е да се пробваме за бебе по естествен начин, преди да легна под ножа и да почваме процедури, та се ровя из форума да си "сгобя" коктейл от добавки за О и качествени Я.
С дефицит на витамин D съм, като освен него приемам и B12, масло от вечерна иглика, Mg, Picositol, фолиева киселина. Не знам дали е добра идея да включа и NAC, Vitex, Vit E и Ashwagandha, или поне някои от тях?
Някой по-опитен и информиран може ли да коментира (може и на лични). Благодаря!
здравей, аз също съм с ендо киста, втората половина от цикъла приемам Витекс и масло от вечерна иглика, а през целия цикъл, мажа крем, който съдържа див ямс и се надявам да балансира хормоните и намали естрогена. Отделно приемам противовъзпалителни добавки, на мен ми помага куркума и антиоксиданти, за подобряване качеството на яйцеклетките. Аз също се опитвам да забременея. Засега отлагам лапароскопия, защото доколкото чета, кистите се появяват отново. Аз лично не бих съчетала приема на добавки, които влияят на хормоните с прием на синтетичен хормон.

Иманно затова питам, защото и аз имам известни колебания. Иначе Дуфастона го приемам тъй като цикъла ми стана на 40-50 дни и просто не знам кога ще ми дойде, а понякога се чудя дали ще ми дойде въобще.

Спомена, че ти помагат куркума и антиоксиданти за подобряване качеството на яйцеклетките - това изследвала ли си го и има ли доказан ефект наистина? Иначе съм чувала много добри неща за куркумата, от ветеринари именно за борба с възпаления и от там знам, че наистина помага.
аз съм именно ветеран в борбата с ендо, от всичко, което съм приемала дотук в годините, а то не е малко, на моя организъм най добре влияе куркума, но това е строго индивидуално
Виж целия пост