Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нужни ли са връзки за работа в детска градина?

  • 3 706
  • 64
# 60
Не може човек без опит и стаж да изисква много високо заплащане. Пазарът на труда е такъв, просто след теб има човек, който застава с опит, знания и знае какво може да изисква. Не винаги всички специалности са добре платени. Първата ми работа беше много добре платена, но нямаше нищо общо с образованието ми и се реших да живея с по-малко, но да се развивам там, където съм добра. Започнах преди 4 години на заплата 750лв (София). Еми, оцелях. Сега заплащането ми е коренно различно, защото мога да стъпя на базаи знания, за които да имам претенция.
Заплатите на детските педагози не са никак ниски в София. Имайте предвид, че те не са на пълен работен ден, имат много добавки към заплатите, храната им се покрива, че някой даже си изнасят за цялото семейство... Времето за обучение на децата е 2 часа на смяна, останалото се покрива от хранене, свободни игри, допълнителни дейности, спане. Отпуската е голяма. Лелките отговарят за обличане, хранене, почистване. В частния сектор за тази работа никой няма да ви даде такава заплата.
Не казвам, че работата е лека, но не е и най-тежката.
Виж целия пост
# 61
Не знам дали са точно на непълен работен ден, защото градините покриват много голям диапазон от време - нашата е от 7 30 до 18 30. Учителката дошла в 7 30 си тръгва по-рано и до 18 30 седи другата. Освен това не съм сигурна, че имат отпуската на учителите.
Виж целия пост
# 62
Работното време в София е от 07:00 до 19:00, но рядко се спазва. Дъщеря ми, ако я взема в 18:00 ще е последна, сутрин ако е в 7 ще стои с охраната. И пак са максимум по 6 часа на работа. Отпуската е като на учителите, даже миналата година имаха допълнително още 20 дни, заради пандемията.
Виж целия пост
# 63
Те се засичат малко първа и втора смяна, за да могат да нахранят и приспят децата. Така или иначе в нашата градина са други правилата и учителите със сигурност имат по 8 часов работен ден.
Виж целия пост
# 64
За мен тази работа е чудесна, но съжалявам да го кажа, в БГ е опорочена от едно старо поколение, бабички с разбирания от 1985 година, директорки с мандат на Путин, които са некомпетентни да си вършат работата, крадат. Има и светли изключения, разбира се. Решението, да си отидат бабичките и да дойде ново поколение. "Съвременната" държавна Дг е мухлясала без адекватен поглед за деца със СОП и обучение и не, не е само до пари-до чип е.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия