Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Позата при зачеването

  • 14 265
  • 8
Позата при зачеването


В общи линии позата при половия акт почти не влияе върху възможността за забременяване ( с изключение позата "прави" или "тя отгоре"). Но положението на жената след еякулацията (семеизпразването) може да облекчи или затрудни проникването на сперматозоидите в шийката на матката. Широко разпространено е, че най-благопроятна е класическата поза - "мъжът отгоре". При случаите на т.нар. "обърната матка" - за най-благоприятна се счита позата - "мъжът отзад" (легнала или на колене).

Най-благоприятната поза е индивидуална и зависи от положението на влагалището и шийката на матката. За повечето от жените оптимална е позата по гръб, крака сгънати в коленете и повдигнати към корема, като може да се постави възглавничка под таза. При наличие на т.нар. "обърната матка" - препоръчва се отново да се лежи по корем, като за повдигането на таза отново може да се използва възглавничка. По-точна консултация може да се получи след обстоен гинекологичен преглед на положението на влагалището и матката.

Не се изключва възможност за забременяване при която и да е друга поза. Но вероятността да настъпи бременност се понижава, ако след изхвърлянето липсва непосредствено съприкосновение на спермата с шийката на матката или просто семенната течност изтича от влагалището, както често се получава при полово сношение в поза "прави" или "жената отгоре".

Много важно е положението на жената след половия акт. За повечето от жените оптимална е позата по гръб крака сгънати в коленете и повдигнати към корема. При някои жени това не е актуално, защото положението на половите им органи е такова, че практически е трудно да изтече семенната течност, а при други е нужно да се обърнат към гинеколог за индивидуални препоръки.

След изхвърлянето на семенната течност вече всичко зависи от жената. Тя обезателно трябва да полежи най-малко 15-30 мин. евентуално върху възглавничка под таза ( при "обърната матка" по корем ). Много жени стоят в поза вдигнати крака на стената за 10 - 15 мин. Не трябва да се става веднага, колкото и голямо да е желанието да се направи душ.

Може ли да се забременее, ако жената не е изпитала оргазъм?

Може, много жени забременяват без никога да са изпитали оргазъм. Ако при мъжете оргазъм се изпитва при всяка еякулация ( изхвърляне ), то при жените една трета го изпитват почти всеки път, една трета в половината от случаите на полов акт, а една трета много рядко или никога не са го изпитали.


Позата май всеки сам трябва да избере и най - важното е да доставя удоволствие, за да не превръщаме зачеването в задължение. Интересно ми е обаче какво правите след това. Аз веднъж или два пъти опитах с вдигнати крака, но май при мен повече ефект има лежането по корем.
Виж целия пост
# 1
Не знаех, че позата има такова значение. Не знаех също,че толкова време трябва да лежа след полов акт.Това беше интересна информация за мен.Благодаря!Ще пробвам.
Виж целия пост
# 2
Не знам до колко е важна позата. Аз спазвах всички препоръки от този род статии - лежах по гръб с крака сгънати към гърдите по 20-30мин. върху възглавничка, та чак кръста ме заболяваше, но забременях през месеца през който за всичко го бях дала "на уволнение".
Иначе е важно да не се става веднага, но доколкото аз знам времето е индивидуално и зависи от времето на втечняване на сем.течност на мъжа.
Аз лично не ставах колкото се може по-дълго - примерно чак ако ми се доходи до тоалетна през ноща или направо сутринта като се ставам се миех. Не е много приятно, но всичко иска жертви. За през ноща, обаче, си слагах от малките ежедневни превръзки.
Виж целия пост
# 3
Аз съм с обърната матка и лекарката ми ме предупреди че мога да почакам повече време - незнам защо го каза - някои забеменяват веднага.
Както и да е.Прочетх това за позите , както и за лежането след това.Всичко го спазвам стриктно-но и сега резултат няма.
Този месец смятам да зарежа всичко това -пози дни на зачеване следене на овулация , защото  стресът и без друго ми е в повече и накрая вместо да забременея може да полудея - знае ли човек? smile3511
Виж целия пост
# 4
Благодарско - интересна информация(макар, че няма да се възползвам).  Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 5
Абе тва съм го чела, ли чела и все търся статия дето ще ми кажат, че е най-подходяща позата "аз отгоре".  Sunglasses
Виж целия пост
# 6
Абе тва съм го чела, ли чела и все търся статия дето ще ми кажат, че е най-подходяща позата "аз отгоре".  Sunglasses
И аз така... Laughing Laughing Laughing
Виж целия пост
# 7
Абе тва съм го чела, ли чела и все търся статия дето ще ми кажат, че е най-подходяща позата "аз отгоре".  Sunglasses
И аз, Манго, и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Ние го правихме както всеки път. Ичаках малко преди да стана - около 5-10 минути, но после като се изправих се чу туп и мислех че цялата сперма е изпаднала. Но не е било така, останало е поне малко и с част от нея се е получило това красиво нещо вляво.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия