Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подготовка за кърмене

  • 378
  • 9
Здравейте мамчета,
можете ли да ми кажете каква подготовка се прави на гърдите за кърмене? Напредстава си нямам, а си мисля че е крайно време да започна да правя нещо по въпроса...
Виж целия пост
# 1
Нищо специално няма нужда да правиш. Прочети долните теми, предполагам, че ще отговорят на въпросите ти. Прегледай и други теми от Библиотеката за различна информация, свързана с кърменето.
http://www.bg-mamma.com/contents.php?id=402url
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3020url
Виж целия пост
# 2
Абсолютно нищо не съм правила и нямах никакви проблеми.
Виж целия пост
# 3
Цитат на: Mila77
Абсолютно нищо не съм правила и нямах никакви проблеми.

И аз така. Но май при всеки е различно.
Виж целия пост
# 4
На мен ми казваха да си разтривам зърната с кърпа за да станат по-устойчиви и да не се разранят. Честно да си призная не съм го правила много усърдно.
Гърдите ми се разраниха само първите дни когато почнах да кърмя. Използвах един крем Garmastan. Много е ефикасен. След всяко кърмене се мажех. Крема е малко скъпичък. Тубичката е 15-16 лв., но е много добър. Мажех се само първите 15-20 дни и спрях да се мажа защото вече нямаше нужда. Кърмя вече 4 месеца и нямам проблем.

Чух, че някой мои познати са започнали да се мажат с крема още преди да родят. Можеш да го използваш за подготовка на гърдите.
Виж целия пост
# 5
Никаква.
Виж целия пост
# 6
Това е "работа" на бъдещия татко.
Никакво разтриване с груби кърпи - само ще ти протрие кожата.
Мажи се с крем за кърмачки, не мий зърната със сапун, за да не се изсушава кожата, и като кърмиш, гледай бебето да е удобно настанено, а не да виси на зърното.
Виж целия пост
# 7
Благодаря ви, момичета,
май ще си купя Гармастан. А за триенето на гърдите ще забравя - май няма голяма полза от него като чета какво сте писали.
Виж целия пост
# 8
Още по-добре си купи Лансинох за кърмачки. Струва колкото Гармастан, но е създаден специално за кърмачки, хипоалергенен ланолин (не бъркайте с обикновен ланолин от аптеката), и не се отмива преди кърмене, което е голям плюс!
Виж целия пост
# 9
Никаква специална подготовка. Още от 5-тия месец имах коластра обаче. Купи си Гармастан, задължително. На мен много ми помогна в началото като започнах да кърмя. Доста е скъпичко, но си струва.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия