Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вкусен сладкиш с фурми

  • 13 370
  • 24
# 15
Цитат на: Tinkerbell
Ето и оригиналът на дир-ската рецепта. Има и снимка. Поли си е майсторка.
А сладкишът е един път, ама много кокосов ми дойде. Искрице, идеята ти за лимонова глазура е чудна.


Не се отваря, пише Форбиден.
Виж целия пост
# 16
Дир-ът се е счупил, линкът е верен.
Виж целия пост
# 17
Цитат на: petty

Аз лично малко се поизложих, защото го правих в тортена, а не кексова форма и стана доста плосък. А като се мъчехме да го режем на парчета и вадим, се разпадна на трохи.  :? Мъжът ми и майка ми малко ми се посмяха :(  , но иначе го харесаха, де.  :|


Аз го изпекох в обикновена тавичка. Стана си чудесен. Трябва хубаво да изсине преди да го извадиш. Аз първо го обърнах върху чинията и после го намазах с глазурата. Имаше съвсем малки поражения, които се скриха от глазурата.

Сладкишът изглежда
така.
Виж целия пост
# 18
Хайде да се разпиша и аз в тази тема  Grinning
Сладкишът е в кухнята, дано да остане до довечера, за да го опита и мъж ми  Wink
Сложих половин чаша вода, а не цяла и сладкишът не стана мокър (ние си падаме по по-сухите сладкиши).
Много се радвам, че споменахте този сладкиш тук, в дир-а нещо не ми хвана окото и щях да пропусна хубавата рецепта  Wink
ето снимка
Виж целия пост
# 19
Теди, направо ме разби с тази снимка! Още утре ще го направя, направо изглежда фантастично!
Виж целия пост
# 20
Вчера и аз го направих, обаче, защо никой не каза че тази кафява захар смърди на чорапи, че и по-гадно. Добре че не намазах сладкиша щеше да замине в кофата. И солта е много на мен ми соленееше. Иначе наистина е вкусен аз го намазах с шоколадова глазура и стана много добре.

Еli кафяв става ако сложиш от черните фурми.
Виж целия пост
# 21
Цитат на: tonyny
обаче, защо никой не каза че тази кафява захар смърди на чорапи, че и по-гадно.


Със сигурност зависи от захарта. Моята не мирише на чорапи:) Но пък глазурата ми изобщо не стана бяла на цвят, така както е на снимките на Теди и Поли. Явно сложих по-малко мляко и ми се е карамелизирала. Иначе аз направих съвсем свободна интерпретация по темата. Освен фурми бучнах и стафиди и сушени кайсии, направих го с краве масло и вместо вода сложих мляко. Биваше си го доста. Само дето много бързо ми се изпече отгоре (тя и Спаска се оплакваше от това в дира) и половината време го пекох с фолио.
Виж целия пост
# 22
Цитат на: Tinkerbell
Цитат на: tonyny
обаче, защо никой не каза че тази кафява захар смърди на чорапи, че и по-гадно.


Със сигурност зависи от захарта. Моята не мирише на чорапи:) Но пък глазурата ми изобщо не стана бяла на цвят, така както е на снимките на Теди и Поли. Явно сложих по-малко мляко и ми се е карамелизирала. Иначе аз направих съвсем свободна интерпретация по темата. Освен фурми бучнах и стафиди и сушени кайсии, направих го с краве масло и вместо вода сложих мляко. Биваше си го доста. Само дето много бързо ми се изпече отгоре (тя и Спаска се оплакваше от това в дира) и половината време го пекох с фолио.

На Теди глазурата е с бяла захар, а не с кафява. Ако е с кафява захар няма как да стане бяла.
Виж целия пост
# 23
Излови ме  Wink
Обичам по-сладки сладкиши, затова сложих само бяла захар  Grinning
Виж целия пост
# 24
Цитат на: tedi_b
Излови ме  Wink
Обичам по-сладки сладкиши, затова сложих само бяла захар  Grinning

Ама тя и кафявата е много сладка, ама и много мирише бееее....
А и аз да направя всичко както е в оригинал.
Като отворих пакета ме удари смрадта, ама си помислих, че като мине топлинна обработка няма да мирише, да, ама неееее...
Малко Оff: Ако някой е правил сладкиши с кафява захар да каже, като е вътре в тестото усеща ли се миризмата, защото не ми се изхвърля останалата захар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия