Върнете радостта от движението! Онлайн консултации с Петър Петров, кинезитерапевт

  • 16 749
  • 145
# 135
Здравейте, моля да ми препоръчате упражнения за гърба и краката, тъй като стоя часове наред на крака с неудобни обувки ( задължени сме да ги носим), без много движение и ме заболява гърба и краката от това. На 62 г. съм. Имам лека сколиоза и от нея имам лек проблем в тазобедрените стави и по-специално в дясната (наболява ме от време на време) както и коленете. От закръглените съм и вече бих казала, че изисква невероятно усилие да сваля килограми (няма траен резултат). Също единственото свободно място, което имам е това на леглото -135/190см.
Да правя разходки след 7 часово стоене на крака много не ме ентусиазира, но ако трябва ще се постарая да изпълня.
С НСА съм свързана от малка 😄. Това между другото.
Виж целия пост
# 136
Здравейте при болки от дископатия помагате ли
Виж целия пост
# 137
Зависи в кой етап на заболяването е. Има тема за Дископатията - https://www.bg-mamma.com/?topic=1528926
Виж целия пост
# 138
Здравейте, г-н Перов,
Налага се да правя кегел упражнения.
Почти винаги впоследствие получавам изтръпване на краката в ходилата и сериозен дискомфорт.
Дали бихте могли да ми дадете някакви насоки?
Виж целия пост
# 139
Здравейте, детето ми на 1 г и 9м падна и си счупи лакътнята кост на ръката. Сега е в гипс, казаха 21 дена. Детето е малко и оървите дни бяха кошмарни. Въпросът ми е как да го изкъпя? Не дава да слагам нищо върху гипса? Отделно може ли да ми споделите такива счупвания опасни ли са, какво трябва да предприема алед махане на гипса и веднага ли след махане на гипса мога да го пусна отново на ясла или трябяа още време да го пазя у дома?
Виж целия пост
# 140
Здравейте.
На 66 г. съм с много проблемна костно-ставна система и затова се стремя да подържам добра мускулатура и нормално тегло - 60, 62 кг/160 см.   
Обичам движението,  седмично изхождам по 50-60 км, на ден -не по -малко от 5-6.
Ходя в зала, тренирам ръце, крака и гръб с тежести. Обичам тежестите, но в последните години гледам да са в някакви разумни граници- страх от контузии.

Всичко това пиша за да кажа, че се грижа за тялото си.
Преди около 2 месеца при ставане сутрин дясното ми коляно беше подуто, болезнено и не можех да го сгъна . Мислих, че съм го претоварила и ще отшуми, мазах с reparil gel, спрях натоварването, почивах повече - поотпусна малко сковаността и болката, но нямах сила на крака да поеме тежестта на тялото и да се свие и разгърне напълно.

Направих снимка - резултат - гонартроза с медиална мевископия, двустранно.
Че имам износен хрущял на коленете го зная, но не зная до каква степен е.
След като споделих с ортопеда, че пия от години магнезий, калций, омега 3, колаген 3,  МСМ - добавки- хондроитин и глюкозамин и др. периодично, той предложи, че е време за вътреставна инжекция с хиалурон и ми постави  pro movia, като думите му бяха, че това ще ми даде едно нормално движение поне за 6-8- 10 месеца.

Минаха 3 дни, по-добре си чувствам крака, но е далече от нормално движение.
Искам да започна с натоварване, със спортуване ( за 2 месеца от обездвижване ( и от лакомия по празниците Simple Smile ) качих 6-7 кг ), а ме е страх .
С какво да започна във фитнеса - с кардио, с пътека - скорост, наклон,  колело, кростренажор, гребен тренажор?
Колко време първоначално?
Тежести да включвам ли, и кога?
Имам ли нужда от някаква физиотерапия преди това, каква ?

Ще се консултирам и с ЛЛ , но тя не е компетентна, а за тези неща пропуснах да се информирам от ортопеда ( той не беше никак разговорлив) .
Чакам вашите препоръки, като до тогава ще гледам да увелича ходенето ( да намаля и калориите Simple Smile ) на открито и в залата, но ще се стреме да е минимално натоварване ( макар, че обичам тежко, да чувствам силата си Simple Smile ) .

Предварително ви благодаря!
Ще чакам да прочета препоръките ви!
Виж целия пост
# 141
Здравейте докторе детето ми е на една година и два месеца почти притеснява ме това че още нее проходила а седна и се изправи в кошарата малко преди 10 месец какво да направя по въпроса клипчета мога ли някъде да видя имам ли повод за притеснение че нее проходила и трябва ли да я стимулирам да проходи в проходилка е от седмия месец
Виж целия пост
# 142
Здравейте, д-р Петров,
Преди 5 дни ми установиха разтегнат/възпален абдоминален мускул. Лечението, което ми назначиха е физически покой, Нурофен за болката и гел Волтарен. Макар и да намаля болката, все още усещам тежест и дърпане при движение. Има ли още нещо, с което да подобря състоянието си, колко време ще отнеме възстановяването на мускула и трябва ли някаква физиотерапия да включа?
Виж целия пост
# 143
Здравейте докторе детето ми е на една година и два месеца почти притеснява ме това че още нее проходила а седна и се изправи в кошарата малко преди 10 месец какво да направя по въпроса клипчета мога ли някъде да видя имам ли повод за притеснение че нее проходила и трябва ли да я стимулирам да проходи в проходилка е от седмия месец
бяхме на ортопед профилактично каза че нее далече да проходи но как да стимулирам нещата упражнения ли да правя има стабилна опора в краката но защо не се пуска да ходи вече какво я спира притеснено ми е
Виж целия пост
# 144
Здравейте, д-р Петров!
От 2 седмици съм с болки в кръста. Диагнозата е остеохондроза, 5,6 поясен прешлен. Казаха ми да правя упражнения за укрепване мускулатурата на гърба.
Може ли да ме посъветвате за примерни упражнения?
Виж целия пост
# 145
Здравейте бебето ми е на 8месеца но все още не може да си отвори палеца (на активни движения от време на време го отваря) водя го на рехабилитация но все още не може да го отвори
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия