Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 7 671
  • 141
# 105
Здравейте,
Когато дъщеря ми беше на 2г си изби едно млечно зъбче. Сега на 7г на това място порасна постоянно зъбче, но то е с бяло петънце на него.
Това петънце дали е от увреждане на зародиша на постоянното зъбче от удара преди години? Дали има вероятност да изчезне с времето?
Ако не се дължи на удара, с който си изби зъбчето, то тогава от какво друго може да се е получило? Трябва ли нещо да се прави?
Благодаря!
Виж целия пост
# 106
До НефертитиЯ - Новак. Добър ден. Ако има замърсяване и се е формирал венечен джоб той може да прави микро абсцеси. Не бива да се отавя, защото от само себе си не минава. Необходимо е да се направи едно щателно почистване с ултра звук и да се постави на мястото антибиотик и дезинфектант и да се наблюдава няколко дни. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 107
До Brin de muguet . Добър ден. Абсолютно възможно  е това бяло петънце да се дължи именно на травмата. Може да се е получила емайлова хипоплазия в следствие на удара и нарушение в структурата на емайлът. Необходимо е да се види това бяло петно и да се каже какво може да се направи. Трябва да се направи една консултация, защото може да е и нещо обикновенно но трябва да се види от зъболекар. С уважение д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост
# 108
Здравейте д-р Маринов.
Синът ми е на 9г.,вчера видях,че едно зъбче е пробило в страни на млечния.А захапката му не се прехлупва.Прилагам и снимки да погледнете.


За захапката зъболекаря му каза,че трябва първо да смени всички зъбки и тогава да коригираме при ортодонт.
Моля за вашето мнение,дали да чакам или да го заведа сега?
Моля да кажете и трудно ли се поправя това зъбче което расте в страни?Трябва ли да чакам да падне млечния?При зъболекар ли да запазя час или ортодонт?
Благодаря предварително за отговора Ви!
Виж целия пост
# 109
До kriani добър ден. Това зъбче трябва да се извади за да има място постоянното да пробие след като се махне постояният ще си заеме мястото. Що се отнася до захапката  необходима консултация с ортодонт. Не е нужно да се чака всички зъби да се сменят. Щом е 9г сега е подходящо време да се направят апаратчета за да може да се наместят зъбите, но това може да го кажат ортодонтите. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 110
Здравейте! От както ми поникнаха всички мъдреци, долните ми зъби се разместиха и се качиха един върху друг (а преди мъдреците си бяха един до друг подредени). Та въпроса ми е мога ли без да са развалени да ги извадя. И ако ги извадя дали предните ми зъби ще минат на старото си място и дали ще се подредят сами без намеса на шини и брекети? Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 111
Здравейте, док.
Имам въпрос относно избелването на зъбите. Никога не съм си правила. Та....защо дъщеря ми ми сподели, че е плакала по време на процедурата? Защо племеницата каза, че се е сдобила с мехур (като от изгоряно) след избелване? Уточнявам, че са били при различи стоматолози. Какво ви е мнението за някакви избелващи лентички, които се продават в магазините за козметика? Вие какво и кой метод препоръчвате за качествено избелване на зъбите? Благодаря!
Виж целия пост
# 112
Добър ден до АНОНИМНА НИА. Извинявам се за късният отговор. Необходимо е да имате една панорамна снимка за да се видят ези мъдреци как са разположени първо. Иначе те може да се извадят без значение, че са "здрави". Щом са започнали да разместват предните зъби не са здрави. Що се отнася до предните зъби те няма да се подредат сами. Ще е необходимо носенето на някакъв ортодонтски апарат за да се подредят. Веднъ изкривят ли се дори да се махне причинителят в случаят мъдрец зъбите няма как да се върнат обратно. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 113
До mariat добър ден. Избелването на зъбите може да предизвика лека чувствителност и като нежелан ефект може да се получи както вие казахте мехурче от изгаряне. Това се случва ако избелващ гел попадне върху не защитена лигавица. Това не е страшно лигавацита се възстановява за 24ч. Чувствителността зависи от типът на избелващият гел и от степента на самото избелване. Аз винаги препоръчвам първо да се прави професионално избелване в клиниката след това пациента да направи еди лек курс на домашно избелване с гел или лентички за стабилизиране на цвета. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 114
Благодаря. Разбира се, че ми бяхте полезен!
Виж целия пост
# 115
До mariat  моля при нужда винаги можете да задавате въпроси лек и успешен ден Simple Smile
Виж целия пост
# 116
Здравейте,смятате ли ,че правенето на зьбки при малко дете е по -безопасно с чисто венозна анестезия,каквато се предлага от някои клиники или с комбинация от инхалационна и венозна? Съществува ли риск от малигнена хипертермия при венозна анестезия?
Виж целия пост
# 117
До Domlika Trichkova 732090 Добър ден. Въпросът е по добре да бъде зададен към анестезиолог. Аз не разбирам от общи упойки, за което се извинявам. По принцип всяко въвеждане на пациент било то дете или възрастен крие рискове. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 118
Здравейте, д-р Маринов. Става дума за болка в ухото, появила се след интервенция на венеца на сина ми - 12 г. Част от тъканта е изрязана, тъй като трудно пробива последен долен кътник. Изпит е антибиотик за 7 дни, болката утихна, след което пак се появи. По препоръка на стоматолога мястото се почиства, жабури се с вода за уста и се маже с антисептичен гел. Вчера е направена консултация с УНГ, който потвърди, че проблемът е в устата. Зъболекарят казва, че мястото е спокойно и препоръчва да се почиства, и да се взема обезболяващо при нужда. Имало вероятност проблемът да се усложнява от никнещия кътник.
Минали са 20 дни, и  от вчера отново има болка в ухото.
Дали можете да дадете мнението си?
Виж целия пост
# 119
До Apple2020. Добър ден. Има възможност тази болка да е вследствие на никненето на съответния зъб. Ако е със затруднен пробив, може да има чувствителност. Може да направите една снимка, за да се види позицията на зъба, за да бъдем максимално обективни. Болката също може да се провокира и от друг зъб. Необходимо е да се направи преглед, за да може да се види има ли проблем стоматологичен, или да се търси друга причина. Надявам се да съм бил полезен. С уважение: д-р Стоян Маринов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия