Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 9 481
  • 176
# 135
До Domlika Trichkova 732090 добър ден. Първо се извинявам за забавеният отговор. По принцип може да се лекува пулпит в едно посещение дори и с местна упойка. С пълна упойка е необходим анестезиолог. В моята клиника все още не предлагаме услуги под обща анестезия защото тя крие свойте рискове. По принцип може да се лекува на един път. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 136
До mundi Добър ден и се извинявам за забавения отговор. Без да съм видял каква е ситуацията в устната кухина, не мога да кажа за действията на колегите. Може да говоря само по снимката. По принцип, след като имате дълбок кариес с чувствителност, е необходимо да се направи изследване за степента на виталитет на дадения зъб. Ако този тест покаже, че зъбът не е витален, се налага да се проведе кореново лечение. При големи кариеси токсини от микроорганизмите може да увредят нерва на зъба и да доведат до умъртвяване на зъба или до гангрена. От снимката не се вижда да имате дълбоки джобове и да се налага пародонтално лечение, но подчертавам, че не знам какво е състоянието на зъба в устата. Снимката е двуизмерна и не се вижда какво се случва откъм бузата и небцето, а не знам има ли дълбоки джобове за пародонтит. Надявам се да съм бил полезен, с уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 137
До Rumqna88 добър ден. Тази болка може да се дължи на възпаление на венеца / на папилете / т.е може да се е развил един гингивит. Също болката може да се дължи на травма или ако някаква храна се е забила във венеца. Ако болката продължи трябва да ви поглене зъболекар за да може да каже какво точно се случва и какво трябва да се прави. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 138
Здравейте 😊 Детето ми на 6г (все още млечни зъби) е с къса горна юздичка и зъб близнак на горен преден резец(потвърдено от зъболекар). Трябва ли да се оправи в скоро време юздичката или да се остави за по-натам? И за зъба близнак дали трябва да се прави нещо? В малко градче сме и зъболекаря тук не даде много информация. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 139
Какво мислите за кабинетното избелване на зъби?
Виж целия пост
# 140
До Anna93 добър ден. Нека се изчака да паднат зъбите и да започне да изникват ноеите зъбки. Ако тогава френулумът пречи е хубаво да се махне за да не се изкривят постоянните зъби. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 141
До Гети75. Добър ден. Кабинетното избелване ебезвредно. Ние го препоръчваме да се направи в комбинация с домашно избелване за да има максимален ефект. Първо се прави офис избелване с 1-2 тона максимум и след това в домашни условия с гел да кажем 15% за стабилизиране и фиксиране на цвета. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 142
Здравейте д-р Маринов,
Ние имаме следният проблем:
Детето ми е на 4г. и 4м. и след като поникнаха зъбките му веднага пожълтяха и на предните 2 зъба частично падна емайла. Дъвчащите 4 зъба са с много големи кариеси и черни но не си отваря устата, за да ги обработят. От една година насам го водих при различни специалисти, но не можаха да го накарат да отваря устата. Болят го понякога и му минава след като ги измием с четка и паста. Но вече 3ти ден е на обезболяващи(нурофен) вдига температура до 39,4 и нон стоп го боли единият зъб. Вчера ходихме отново при специалист но резултат никакъв и даже не можаха да го погледнат зъба. Може ли температурата да се дължи на този зъб? И какво мога да направя освен да му повтарям, че няма да боли и да се надявам да си отвори устата но до кога? Вече според мен е крайно належащо да се направи поне този зъб, заради постоянната болка
Виж целия пост
# 143
Здравейте, синът ми е на 1г 5м, в момента израстват млечни зъби. При няколко падания (още се спъва при вървене) си счупи единия горен резец и зъбчето до него. Зъбките са наполовина, едва го карам да отвори устата да погледна. Вечер трудно ги почиствам, не дава никакви манипулации в устата. Необходимо ли е нещо да се прави, макар че не знам как би се случило на тази възраст. Освен това къде мога да заведа толкова малко дете? Счупените зъби възможно ли е да го болят при хранене? Счупванията стават на няколко пъти, падат малки парченца в рамките на последния месец
Виж целия пост
# 144
До aya_2012. Добър ден, извинявам се късния отговор. Да, детето може да вдигне температура от зъб, ако е започнал да се развива перидонтит. За жалост, ако не си отваря устата и не дава да се работи, не може да се направи нищо. Единственият вариант е под обща анестезия, но не съм специалист там и не мога да дам мнение. Просто трябва да намерите клиника, където се работи под обща анестезия. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 145
До _di_di_ . Добър ден. Има възможност да дават някаква болкова индикация тези зъбки, но трябва да се видят. Ако не го болят се оставят така и не се закачат докато не порасне малко и не започне да дава да му се работи. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост
# 146
Благодаря Ви много д-р Маринов.
Синът ми пи антибиотик защото на следващият ден след поста ми му се поду бузата и окото. Сега е добре, но го боли отвреме на време същият зъб. Забелязах и тези топчици
Виж целия пост
# 147
Здравейте, обзела ме е страшна паника.  От около седмица имам проблеми в устната кухина. Първо ми излезнаха пъпчици под езика, но зъболекарката ми предписа Дентавакс и нещата се успокоиха. В сряда ми вадиха корен и от лявата страна се появи червено петно, в което има и бял налеп. Не ме боли, но преди малко прочетох, че може да е еритроплакия или рак. Прилагам снимка. Зъболекарката ми е в отпуск и ще бъда благодарна да чуя Вашето мнение.
Виж целия пост
# 148
До aya_2012, добър ден. Това е фистула, зъбчето е направило един периодонтит. Трябва да се отвори, да се почисти и да се лекува. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 149
До pepina812, добър ден. Не се притеснявайте. След манипулации може да се получи т.нар огложване на езика. Няма нищо притеснително. Ако е такова състоянието повече от 3 седмици ще е добре да ви погледне лекуващият зъболекар. С уважение д-р Маринов.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия