Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

  • 16 026
  • 296
# 270
До mimoza@b, добър ден, извинявам се за късния отговор. Проблемът с 5-и долен десен зъб е, че е развил  гранулом. Той трябва да се лекува наистина дълго време. Болката може да се дължи или на гранулома, или ако някъде е спукан каналът на зъба. Вие имате и други проблеми – горните предни зъби са започнали да развиват и те грануломи. Долният десен последен зъб най-вероятно ще се наложи да се извади. Надявам се да съм бил полезен. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 271
До mimoza@b добър ден извинявам се за късният отговор. Проблемът с 5-ти долен десен зъб е че е развил  гранулом. Той трябва да се лекува наистина дълго време. Болката може да се дължи или на грануломът или ако някъде и спукан каналът на зъба. Вие имате и други проблеми горните предни зъби са започнали да развиват и те гануломи. Долният десен последн зъб най-вероятно ще се наложи да се извади. Надявам се да съм бил полезен с уважение д-р Маринов.
Здравейте, д-р Маринов! Много Ви благодаря за отделеното време! 5-ти зъб долу вдясно, след 2 изпити антибиотика, вече е спокоен. Стоматоложката ми продължава да промива каналите. Надявам се да ми запази зъба...Притеснена съм за горните зъби, за които казвате, че също са започнали да развиват грануломи. Стоматоложката ми погледна снимката и нищо не спомена за тях...Според Вас спешно ли е лечението им? Май трябва да сменя стоматоложката, щом не видя проблем там. Искам да попитам как би протекло лечението на горните предни зъби? Да разбирам ли, че трябва да се махнат короните? Или може да се работи през тях?
И още един въпрос - казвате, че долният последен зъб вдясно вероятно трябва да се извади. Защо според Вас? Досега не ми е създавал проблем.
Още веднъж благодаря! Бъдете здрав!
Виж целия пост
# 272
Нормално ли е след вадене на зъб да стърчат костици?Мъдрец.След зарастване на раната,някак венеца се отдръпва и стърчат.
Виж целия пост
# 273
До mimoza@b, добър ден. Горните коронки ще се наложи да се махнат, поне това мога да кажа от снимката. След това да се почистят много добре каналите, известно време да поседите с лекарства. Разбира се, предварително ще са нужни малки сегментни снимки. В момента, в който тези гранулации започнат да се прибират и да намаляват, трябва да се запълнят каналите и да се изградят зъбите. Долният зъб трябва да се извади, защото е разцепен на две и се формира джоб между двата корена на зъба. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 274
Добър ден , виждате ли някакъв проблем в кътниците от година много ме болят , смених 5 зъболекаря но никой не открива от къде е проблема ,болката е постоянна но не се провокира от топло и студено имам само тъпа и пареща болка по долните зъби
Виж целия пост
# 275
До Магика, добър ден. Да, след вадене на зъб може организмът след време да изхвърля малки частички от костта между корените на зъба. Стига да няма инфекция и възпалителен процес, това е нормално и отшумява. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 276
До RosaMariposa 21Добър ден, болката може да се дължи на горен ляв 6-и зъб, защото той е умъртвяван и може да не е намерен един канал. Долните зъби може да болят от 7-и и 6-ти зъб долу вляво, защото те са с много дълбоки кариеси и големи пломби. Под тези пломби може да има проблеми. С уважение: д-р Маринов.
Виж целия пост
# 277
Здравейте, д-р Маринов. Имам въпрос, свързан с малко дете на 1,9г. Има наличие на много малко зъби, това нормално ли е? Има четири на долната челюст и четири (два, от които прекалено малко излезли и то от месеци насам) в горната челюст. Освен това на долните зъбки има оцветяване в бяло в основата, до венеца. Това също ме притеснява. За съжаление е много малка за преглед и отваря уста само, когато мием зъбките. Благодаря предварително! Прикачам и снимка
Виж целия пост
# 278
Имам долен мъдрец, който е за вадене. Чувала съм, че е по-добре да се прави есенно-зимния период, а не през лятото (освен ако не е по спешност), защо не знам. Вярно или не?
Не намирам поне ориентировъчен ценоразпис в сайта ви.
Виж целия пост
# 279
До Kselesiya, добър ден. Не се притеснявайте, за момента всичко изглежда нормално. Лека-полека ще си изникнат зъбките, не се тревожете. Тези белички петънца само трябва да се наблюдават. Надявам се, съм бил полезен.
С уважение: д-р Маринов
Виж целия пост
# 280
До Ала-Бала, добър ден. Извинявам се за късния отговор. Мъдреци и зъби се вадят по всяко време, както се правят и операции. Съществува мит, че лятно време не се правят манипулации, но не е така, всичко си се прави. Относно вадене на мъдрец е необходимо да имате една панорамна снимка, за да може екипът ни от хирурзи да я разчете и да каже какво може да се направи. В сайта още не сме качили цените, но и това ще стане, надявам се, скоро. Цената на вадене на мъдрец варира и зависи от това как ще стане манипулацията, дали ще е като нормален зъб, или ще е по-сложно и оперативно ваденето. Цената варира от 250 до 750 лв и това зависи от брой упойки, шевове и т.н. Най-добре е да имате снимка и тогава, след анализ, ще можем да кажем по-конкретно какво, как и колко би струвало. С уважение: д-р Маринов
Виж целия пост
# 281
Добър ден.
Възможен ли е прием на 1/4 (0.05мг.) клоназепам (бензодиазепин), час-два преди вадене на зъб с локална упойка Дентокаин?
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 282
Здравейте д-р Маринов,

Имам следният въпрос...

Става въпрос за импланти.
Конкретният случай няма да описвам, ...а два примера за да се разбере какво искам да питам.

Примерно три съседни зъба са за импланти.
Има ли някакво съществено значение за здравето на човека между двата варианта - ако се сложат два импланта на крайните зъби, а средният остане без..... и.....ако на всичките ТРИ зъба се сложат импланти....?

Или да кажем липса на много зъби или абсолютна липса..
Чета за системи за възстановяване на всички зъби с ЧЕТИРИ и с ШЕСТ импланта.
Аналогичният въпрос и тук. Има ли значение за здравето на човека с колко импланта ще бъдат възстановени всички зъби четири, шест или импланти на всички зъби......?
Нали нямам си на представа на всички зъби слагат ли се, може да говоря небивалици...

Някъде прочетох, че там където няма имплант, имало вероятност за стопяване на кост...

Нали финансовата страна на въпроса е ясна повече импланти, по скъпо.
Но, ако се абстрахираме от това, ...с по малко или с повече импланти комфорта, чувството, статуса на венците и устната кухина различни ли ще са.
И как ще се отрази гореописаното(броя на имплантите) ако погледнем във времето напред след 5, 10, 20 години.
Виж целия пост
# 283
Добър ден,
Малко детенце с обратна захапка.
Каква би следвала да е процедурата за коригирането й ,не мисля че детето нито ще седи мирно да му се рови в устата ,нито каквото и да било ,какво следва да се направи ?
Детето е на 1,9 година ,от бебе забелязах,че долната челюст е по-напред от горната и сега ,когато има зъбки това се вижда много добре
Виж целия пост
# 284
Здравейте имам подуване в областта до последния зъб (мъдрец) и на моменти се възпалява и боли на допир, и на моменти ме боли ухото от тази страна. Възможно ли е това подуване да е от мъдреца. Ходила съм на лицево-челюстен хирург каза че трябва да се извади тъй като е полуретиниран. Но ме притеснява това подуване да не би да е от нещо друго.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия