Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сънят на бебето

  • 1 665
  • 28
Здравейте,

Синът ми е на 7м, кошарката му е в нашата стая от самото начало. В началото аз държах да си спи винаги в леглото, така и беше, но непрестанните нощни събуждания (за хапване, за смяна на памперс и тн.) доведоха до изтощение за толкова време и започнах да го слагам в леглото между нас, за да ми е по-удобно да извършвам тези действия в полусън. Осъзнавам, че това е моя грешка, защото от месец насам изобщо не иска да си заспива в леглото, дори и през деня за дремките го оставям в нашето легло. Имам и друг казус - не може да заспива сам - винаги на ръце с друскане и то даже ако не е заспал дълбоко и го оставя на леглото - край, събужда се и почва да плаче. Опитвам се да спазвам режимите с будуване и спане, за да не е раздразнителен и понякога има ефект и си спи почти през цялата нощ (сега го дразнят зъбките и се буди 1-2 пъти), но вече съм изтощена и от този начин на приспиване, тъй като губя поне по 30-40мин, а понякога е и неуспешен. Моля ви, кажете ми как научихте вашите бебета да заспиват сами? Как ги научихте да си спят в кошарата? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Същата драма имаме и ние.До април малкият си заспиваше сам в кошарката.Тогава отидохме на море и там отказа да спи в другата кошарка и сега спи при мен.Проблемът е , че вече дори не иска да си седи и да си играе в леглото, а се почва един кански рев.А също и че два пъти успя да падне от спалята докато спи, а уж съм го оградила от свободната страна...Та ако някой знае как да го приуча да спи пак в леглото си ще се радвам да помогне...Преди 2 вечери успя да заспи в него с голям рев и въпреки че спеше продължи да плаче докато не го взех при мен...С първото дете нямах такива проблеми,но не съм го и вземала при мен да спи...
Виж целия пост
# 2
Детето има нужда да усеща близост. Гушкайте се и толкова. Ще дойде момента да заспива само и да не се буди.
Дъщеря ми е на 3г и от почти година спи в нейното легло долепено до нашето. Трябва да съм в стаята, за да заспи, но си заспива сама в нейното легло.
Освен принудително, да го оставяте да реве, друг метод особено ефективен няма, ако детето не иска да спи само.
Виж целия пост
# 3
Наистина идва един момент, в който детето ще се отдели само. На този етап е загуба на нерви да се мъчите да го отделяте. Гушкайте се. После ще си спомняте как преди се е гушкало, а сега не иска.
Виж целия пост
# 4
Ели и Кармела,пишете ми ако желаете за еднократна безплатна консултация .Консултант по детски сън съм.
Виж целия пост
# 5
И аз щях да предлагам да се обърнете към консултант, не е серояно на човек дето казва, че изтощен да му се пише - гушкайте се.
Тук също има безплатни консултации -- https://www.bg-mamma.com/?topic=1389633
Виж целия пост
# 6
Ами ако детето има нужда  от близост и да усеща майка си? Ще го гушка и ще спят заедно. Така няма да е изморена. Несериозно е само заради единия инат бебето да заспивало само, никой да не се е наспал.
Може и друг да е проблема. Обаче ако работи, защо не?
Виж целия пост
# 7
Идва един прекрасен ден, когато дете само решава, че е дошъл моментът да се отдели. Преди това всякакви опити са мъка за всички. Играх го един път със сина ми, сега изчакам и малката да спре да иска да суче нон стоп по цяла нощ. Никнат зъби , ужас е, но търпя и това е. Търпение
Виж целия пост
# 8
Има меки методи,има преходни асоциации ,има спокоен сън.С постоянство,търпение,правилен режим на сън и бодърстване ,наблюдаване на признаци на умора и преумора се получават нещата.
Децата се будят между циклите на съня ,научат ли се да ги свързват,всички спят спокойно 🙂.
Виж целия пост
# 9
Моето дете е на три години и не заспива самО - четем приказка, пие мляко, гушкаме се и така заспива. И спи в нашето легло. Така си е било винаги. Само методите на приспиване се променят. Аз не виждам да имаш проблем. Защо ТРЯБВА да заспива самО?!
Един жокер - бебетата и малките деца имат потребност да НЕ заспиват сами. Когато узреят, сами ще пожелаят да са отделно, че и в тяхна си стая. А пък тинейджърите даже ще си заключват вратата. Така, че радвай се, гушкай и приспивай.
Виж целия пост
# 10
Всъщност,всички семейства,деца и майки са различни.Съвместният сън пречи на някои,изтощава ги ,не могат да се наспят .И всяко семейство решава как да организира съня.Има деца до 10 г спят с родителите,други от 5 месечни спят сами.И това прави и едните и другите наспани.Просто трябва да уважаваме различията и потребностите си.
Виж целия пост
# 11
Аз оставих моята беба да плаче. Плака 2-3-4 пъти и си започна да спинка в кошарката и сама даже. Ходила съм при нея само като чуя, че много се дере. Гушках я да се успокой и пак си я оставях (не, че ме разбираше, но ѝ говорих, че трябва да спинка самичка, защото мама си има работа и т.н.)и така. Бързо си свикна. Сега ѝ казвам, взимай си зайчето и бибата и отивай към кошарата и тя стой и ме чака да я сложа вътре, завия си я и тя се обръща и...не знам кога заспива, защото си говори някой път, друг път ляга и е заспала за секунда.
Виж целия пост
# 12
Благодаря на всички за отговорите. Казусът не е толкова, че спи само на спалнята, а по-скоро, че дори и да го преместя се буди и започва да плаче, спалнята ни е голяма и към момента няма проблем, но при пътуване и тн. не знам на колко големи спални ще попаднем, а все пак има опасност когато бебчето спи между родителите, но като цяло по-големият ми казус е приспиването - друскането понякога отнема много време и понякога се налага да изразходваме 30-40мин приспиване за около час сън. Въпросът ми е по-скоро, ако има дама, която успешно е приложила методът от отучване на приспиването на ръце да сподели как е станало, а това със спането в кошарката ще е следващ етап.
Виж целия пост
# 13
Аз използвах шезлонг. И да, понякога приспиването отнема половин-един час. То и сега толкова ми отнема вечер /ние заспиваме даже преди малкото/. Само на обед заспива за десетина минути.
Виж целия пост
# 14
Кармела,асоциациите са проблем.Детето се буди между циклите и търси условията в които е заспало .Все едно ти да заспиш в спалнята,да се събудиш в кухнята.
По критериите за безопастност на съвместния сън,детето трябва да спи до майката и да има преграда или табла от другата му страна и още доста други.
При оптимален режим и вечерна рутина,приспиванията стават бързо .Детето явно не е отпуснато,и не е уцелен прозореца за сън за толкова дълги приспивания.
Примерно,моето е на 2 и е на следния режим
Ставане в 7.30-7.45
Обеден сън 12.30-14.00
Вечерен в 20.30-20.45
Заспива за десетина минути ,имаме мостче към съня и ритуалче и буквално само остава да затвори очи и да заспи.Не се буди вечер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия