Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нов колега с който не може да се разберем

  • 2 052
  • 123
Здравейте, пиша ви защото моля за помощ. Имаме нов колега от близо месец, който е направо нетърпим. Налага някакви негови стандарти за условията за работа на работното място. Не можем да използваме климатик на работното място, понеже той бил  чувствителен на тази тема и успя да се разболее след 3 или 4  ден от назначаването му.
Връчихме му дистанционното на климатика и сега още двама души в стаята освен него, зависим на неговото благоразположение да пусне въпросната техника,
В частност, аз използвам бездмно устройство IQOS, за което пак се е появило мрънкане от негова страна към директорката ни, моля ви, ако някой се е сблъсквал с подобен случай да помогне и да ме посъветва как да процедирам от тук насетне.
Виж целия пост
# 1
Айкоса е ел. цигара и може да се пуши навсякъде.
И аз имах колеги пушещи айкос, мрънках малко, ама свикнах.

И за климатика водехме война.
Просто климатика беше огромен и беше на метър зад гърба ми.
Зимата беше ок, но лятото не е приятно да усещаш силна струя студен въздух в гърба си и да се разболяваш.
Ако е далеч климатика и не му духа ,вече се прави на интересен.
Иначе аз си преместих бюрото и всичко ми е тип топ.
Виж целия пост
# 2
Айкоса не е точно ел. цигара и си мирише, въпреки, че реално няма горене.
Пробвай да изпаряваш с вейп, има аромат, но не оставя миризма, и дори може да не се усети от никой друг, освен теб.

За климатика.. не знам. Пробвайте да се разберете да поддържате някаква поносима за всички температура в офиса. Не е нормално в тези жеги да стоите там няколко човека и да се задушавате.
Виж целия пост
# 3
За IQOSа и на мен би ми било неприятно някой да пуши в офиса. За разлика от ненатрапчивата миризма на vape-овете, миризмата на мръсни чорапи от IQOS е отвратителна и се усеща отдалече. В нашия офис такива устройства са забранени.

За климатика е редно да се разберете за някаква температура, която е поносима за всички.
Виж целия пост
# 4
Икос и аз не бих позволила да се пуши в затворено помещение, но за климатика трима да седят диван чепраз не един, който  ще му настине не знам кое на 40 градуса - не.

Седнете и се разберете всички в помещението, слушайте се.
Виж целия пост
# 5
Въпросът с климатика се разрешава най-добре когато в дадена стая се съберат хора със сходни предпочитания към температурата. Ако това не е възможно, то следва да се договорите за някакъв компромис - напр. 24 гр.

А пушенето би следвало да е забранено.
Виж целия пост
# 6
Не е редно да се пуши в офиса. Тежък пушач съм, пуша точно това и да, има миризма, която е неприятна за околните. Излизайте навън.
По отношение на климатика е редно да се споразумеете за някаква приемлива температура или да направите разместване, ако струята бие в него.
Виж целия пост
# 7
Всичките електронни цигари и подобни имат миризма и нямат място в офиса, в градския транспорт и т.н. Аз за такова нещо не бих се ограничил с "мрънкане на директорката". Тук грешката е ваша.
За климатика, ако не е добре изчислена централизирана система е възможно на дадено място да духа доста по-силно от на останалите. Може да му предложите да се премести или да си размените местата. Иначе си има стандарти за температурата в офиса, ако не се разберете се говори с човешки ресурси, фиксирате една температура и ако не се отварят прозорци и не се спира климатика, веднъж достигната няма да духа толкова силно. Има и разни дифузери, тип рафтчета, които могат да се сложат под климатика за да не духа директно надолу.
Виж целия пост
# 8
За пушенето - и на мен не би ми било ок заради миризмата. Относно климатика, щом като е успял да настине, ами да си носи някаква връхна дреха като не държи на студ, или да си премести бюрото там, където няма да му духа ако това му е проблема. В крайна сметка вие сте мнозинство като сте двама, кажете му в прав текст, че не можете да работите на жега и толкова, ако му е студено - да се облича.
Виж целия пост
# 9
А той може да им каже,че  е лято и е нормално да е топло. Аз също не бих се съгласила да ми е студено и да трябва да се обличам и да настивам. Голяма работа, че са мнозинство. Ще започнат да тормозят? Да гледат накриво? Да бойкотират?

За цигарите изобщо няма какво да се обсъжда - да пуши навън. Забранено е пушенето на закрито, какво като е електронна цигара - пак е цигара.
Виж целия пост
# 10
Като не му харесват условията на работа, и в офиса - да напуска? Няма как всички да се съобразяват с него и да стоят на 40 градуса.
Виж целия пост
# 11
Електронната цигара също е цигара и се усеща, особено от непушачите. Не е приятно и не е редно да се пуши в затворено помещение. Даже се чудя как са ви разрешили да пушите в стаята.

За климатиците винаги стават конфликти. Ако колегата е непосредствено под/пред климатика е разбираемо. Той усеща студената струя и това също не е приятно. Вече са изброени варианти, но ще ги напиша и аз:

- разменяте си местата с колегата или той си мести бюрото някъде другаде
- температурата на климатика да не е много ниска
- пускане на климатика чак към обяд, когато започва да става топло
Виж целия пост
# 12
Абсурд да позволя IQOS в офиса.

За климатика да се разместите и на мен ми се струва решение.
Виж целия пост
# 13
С той може да им каже,че  е лято и е нормално да е топло. Аз също не бих се съгласила да ми е студено и да трябва да се обличам и да настивам. Голяма работа, че са мнозинство. Ще започнат да тормозят? Да гледат накриво? Да бойкотират?

Като човек който мрази да й е студено и не обича климатици съм на мнение, че е много по-лесно аз да си държа една жилетка в офиса, отколкото колегите ми да се потят и да пукат от жега заради мен. Както не е ок климатика да се държи на 17 градуса (така беше на предната ми работа), така не е окей и съвсем да не работи. В офиса трябва да правим компромиси, не сме си вкъщи.
Виж целия пост
# 14
С той може да им каже,че  е лято и е нормално да е топло. Аз също не бих се съгласила да ми е студено и да трябва да се обличам и да настивам. Голяма работа, че са мнозинство. Ще започнат да тормозят? Да гледат накриво? Да бойкотират?

За цигарите изобщо няма какво да се обсъжда - да пуши навън. Забранено е пушенето на закрито, какво като е електронна цигара - пак е цигара.

Не говорим за тормоз, бойкот и не знам си още какво. Само, че когато на човек му е горещо и е на работа той нито е продуктивен, нито може да се съблече гол да речем, че да се почувства добре. Докато на който му е студено може просто да си облече връхна дреха. Дори не е нужно да я разнася всеки ден, да си я остави в офиса и да си я ползва когато има нужда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия