Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Моля за съвет, да задържа ли второто бебе или да направя аборт

  • 6 906
  • 159
Здравейте не знам как да започна точно… но нека го започна така.Пише ви жена на 27г.  Преди години (още докато учех, в 9-ти клас 2010г.) се влюбих в едно момче, имахме страхотна връзка много го обичах, много се разбирахме, та решихме да се оженим 2015г. (работехме в Англия, да си спестим пари за сватба).

Същата година лятото си заминахме за България сключихме брак и всичко беше като на приказка. Върнахме се в Англия и така пак през летните месеци се прибирахме за по 1 месец до родината ни. Е както във всяко семейство по малки проблеми помежду ни си имахме разбира се, но винаги ги решавахме.

През 2018 фервруари месец научих, че съм бременна бях много щастлива да му кажа тази новина. Той също много се зарадва, но същата година той започна да работи като таксиметров шофьор (януари м.) и работеше само нощта смяна, а аз също си работех (през деня) всичко беше ОК до 6 тия ми месец от бремеността (юни 2018г.) След това разбрах, че ми е изневерил и че си има друга от ноември 2017. Разделихме се през последните ми месеци от бремеността бях сама в България, а той си беше в Англия с другата. Въпреки, че много плаках, бях в стрес родих здраво бебче момченце.

След като се роди бебо, той си дойде в България да го види и тъй като все още много го обичах, простих му и се сдобрихме, но не беше за дълго. Той пак си продължаваше да говори с другата и наистина се убедих, че от нас няма да стане, а никога не съм искала детето ми да порасне без баща ( защото моите родители също бяха разделени и знам колко е трудно). И на 40-тия ден на сина ми се разделихме (2018 ноември).

През 2019г. оправих си всички документи, официално се разведохме и дойдох със сина ми в Германия.

През следващата 2020г. октомври месец запознах се със друг и след няколко месеца взехме решение да живеем заедно както винаги в началото всичко е ОК. Той се държи много добре със сина ми и той е разведен има 2 деца( момиче и момче) които и те са при майката и ги вижда от време на време.

Та сега тази година преди няколко седмици научих, че съм бременна (а той още от самото начало много искаше).  А на мен ми се струва, че всичко много бързо се случва с него. В същото време  имаме си проблеми и често не се разбираме (аз съм ревнива и иска ми се винаги да излизаме заедно). Той винаги иска да излиза с приятелите си и като се прибере късно аз се ядосвам и веднага почвам да си мисля, че и той може да ме лъже, да ми изневерява( а и няколко пъти хванах, че ме лъже). Аз също искам да излизам, а мен не ме пуска и много рядко излизаме само двамата. Иначе от време на време със сина ми ни изкарва, но сама да изляза както той абсурд.  На кратко казано не съм сигурна в нас, не му вярвам напълно.

Много съм объркана, дали да задържа бебчето или не 🙁. Моля ви за съвет, много ме е страх, ако ме остави както бившият ми съпруг, незнам как ще го преживея за втори път, имате ли опити посъветвайте ме как ще е по-добре, ако бяхте на мое място как бихте постъпили. Ами ако след като родя и пак нещо не върви, какво ще правя с 2 деца от различни бащи как ще се справя, дали не е по-добре да направя аборт и да съм си само с момчето, което вече е на 4г.   


Моля за съвет извинявам се за дългия пост , но наистина много съм объркана… 🤯
Виж целия пост
# 1
Можеш ли сама да ги гледаш ? Не  е бързо с вторият  , лошото е , че си ревнива и който и да е грудна работа .... За кое те се разбирате ? Не знам аз съм  от жените коъто се борят за едно роне . Имам няколко аборта ... И ние не све перфектно семейство. Но ако го махаш да се и разделите може би е най- добре . И пожишей малко  повече сама
Виж целия пост
# 2
Тежка тема дайва. Не си ревнива, звучиш ми нормално, по-скоро някой да ти е втълпил че си такава. Хващала си го в лъжи, нямате и брак доколкото разбирам. Не че бракът дава кой знае какво, но поне мъжът декларира че предава свободите си.

На мен ми звучи като едно дете да ти стига в такава ситуация, но това е размишление преди забременяване. За аборт съвет не мога да дам.
Виж целия пост
# 3
Как така ти не можело да излизаш сама пък той си излизал с приятели? Как така "не те пускал"? Обясни, защото това е огромен червен прожектор.
Работиш ли? Можеш ли сама да издържаш две деца?
Виж целия пост
# 4
С това, че не те пуска да излизаш би трябвало отдавна да си го оставила. Още повече,че той не чака позволение за себе си. Какво значи, че не те пуска? Ти си голям човек, а не малко дете, 0е да ти трябва разрешение или извеждане.
Виж целия пост
# 5
Какво значи "не ме пуска", "извежда ни понякога"?
Ти да не си му домашен любимец, или нещо от сорта?
Много искал бебче и решил да си го направи без твое съгласие. Трябвало е да помислиш за контрацепция, все пат това е твоето тяло, но вече е късно.
Несериозно е да се допитваш във форум дали да направиш аборт или не. Това е твърде сериозно и лично решение.
Виж целия пост
# 6
Приятелят ти е непрокопсаник. Едно второ дете вече съвсем ще те закопае. Няма да можеш да отгледаш и първото както трябва, защото те чака тормоз и денонощни грижи. Млада си още, здрава! Не прави глупости от емоции. После ще съжаляваш.
То, бебчето не се отглежда само с "искане".

И не може по едно бебче на всеки нов партньор в живота ти!
Виж целия пост
# 7
Какво значи "не ме пуска", "извежда ни понякога"?
Ти да не си му домашен любимец, или нещо от сорта?
Много искал бебче и решил да си го направи без твое съгласие. Трябвало е да помислиш за контрацепция, все пат това е твоето тяло, но вече е късно.
Несериозно е да се допитваш във форум дали да направиш аборт или не. Това е твърде сериозно и лично решение.


Ами с това не ме пуска… например искам да кажа една вечер излязох със сестра ми към 20ч., сина ми го оставихме при мама, прибрах се към 23ч., но преди да изляза винаги съм му казвала, че щом той си излиза с приятели, че също и аз искам… И след като се прибрах приспах малкия и след това ми каза “още един път ако се случи същото, другият път изобщо да не се прибирам при него”, че съм била жена с дете и е било неприлично да правя така до късни часове да беда навън. А попринцип и със бившият ми беше така, работех и не съм излизала много много с приятелки или нещо подобно (явно така ме свикнаха) и сега пак същото. Не мога да разбера проблема дали е в мен…

И аз исках още едно бебчо, но не колкото него той както казах още от началото много искаше, а аз като се запознахме пиех хапчета, за да не забременея, спрях да ги пия едва миналата година и оттогава чак сега забременях.

А за това “Несериозно е да се допитваш във форум дали да направиш аборт или не” наистина много съм объркана, аз ли си въобразявам всичко това, че нещо сгреших още в началото като се запознах с него или всичко, което се случва в момента е напълно нормално, заради хормоните или един път съм го преживяла и пак ме хвана страха, че ще стане същото. Незнам повярвайте ми наистина съм много объркана, затова исках да споделя с някоко. Нямам приятели да си споделям 🙁

То, бебчето не се отглежда само с искане
  
Да така е, но незнам в момента съм тотално объркана със всичко 😕


Работиш ли? Можеш ли сама да издържаш две деца?

В момента не работя, работех тежка работа и бях оставила, отивах на курс да науча немския език, преди месец ми свърши курса и тъкмо си търсех работа, а той работи, мисля че сама ще мога да издържа финансово (майка ми също е тук и ми помага доста, също гледа сина ми), но психически например ако се разделим, незнам… при бившият ми много плаках, че останах сама с едно дете беше много тежко, но го преживях някак си и се запознахме с този. И с този е така, както разказах до сега. Незнам не мога да спя от мисли…
Виж целия пост
# 8
Не са виновни хормоните, а явно това, че не искаш отново да останеш сама. Но да позволиш мъж да ти забранява да излизаш, да те заплашва и поводни, е унизително. Трябвало е още, когато ти е казал, че следващия път да не се прибираш - направо да си тръгнеш. Освободи себе си и детето си от подобен затвор, а не мисли за бебчета.
Виж целия пост
# 9
По принцип съм много за и за втори шанс, и за второ бебе на жена, която не е случила първия път, но - алооо! - вие го играете затворник и тъмничар. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 10
Не, не е нормално отношението на приятеля ти. Не е работата в хормоните. Ти в момента си заплашване с изгонване заради елементарни неща, като да излезеш със сестра си до съвсем ранен за възрастен човек час, представи си какво ще му е отношението като си вързана вкъщи и с бебе. Къде намираш такива мъже, да не са от някой етнос, дето държи жените затворени  вкъщи, и само мъжете са хора?

Щом си заедно със семейството си - майка, сестра, напускай го и си гледай детето. За бременността не мога нищо да кажа - явно си я искала щом си спряла хапчетата не е като да е станало случайно. Аз лично винаги съм смятала, че е по-важно да имаш дете, отколкото мъж, така че ако мислиш, че ще се справиш с две деца роди си го.
Виж целия пост
# 11
Сама можеш да си отговориш на въпроса дали искаш да родиш дете от човек, с когото нямаш бъдеще.
Виж целия пост
# 12
Според мене -  ако може да живееш с твоите роднини в Герм. махай зародиша, махай се и от сегашното гадже. Но не за да търсиш следващ, а за да учиш. След като си изкарала езиков курс - потърси вид обучение и квалификация. Там има различни - хем се обучаваш, хем работиш за малко пари. В повечето случаи и първа работа подсигуряват след завършване.
Учи, работи и си гледай детето с помощта на роднините.
Излизай, запознавай се с нови хора. Но не бързай да правиш бебе и с поредния. Ти до сега не си живяла младостта си. Слугувала си на двама с екстри. Какво си видяла от живота освен да работиш и обслужваш поредния изживяващ се като бей.
Виж целия пост
# 13
Турчин ли е?
Махам го, зарязвам го, гледам си сина и си оправям живота.
Много си влюбчива.
Виж целия пост
# 14
Ужас .. освободи се от тоя. За аборт, не мога да дам категорично мнение, защото не съм била в ситуация. На теория, е по-добрият избор и после сама с едно вече налично дете все ще се оправиш. И следващия път не спирай хапчетата, а опознай човека и мисли.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия