Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Довършителни дейности при апартамент в новопостроена сграда. Офера от фирма с цени. Мнения ?

  • 734
  • 9
Здравейте.
Лаик съм в тази област. Изчетох доста теми във форума , но съществуват редица въпроси по които все още ми е трудно да се ориентирам. Апартаментът , който закупих преди време на зелено е 3 стаен и е във Варна. Етапът в който се намира строителството е ... горе долу до края на годината се очаква да вземе акт 15. По договор апартамента следва да ми се предаде в следното състояние:
входно антре и всички помещения: външни стени на обекта - тухлен зид измазан с вароциментова мазилка; - Междинни стени между вътрешни помещения, освен санитарните – изградени от гипсокартон на конструкция с два пласта от всяка страна и вата, шпакловани. –
подове – замазка;
таван – гипсова шпакловка;
бани и тоалет –стени –циментова мазилка /хастар/ – положена ВиК инсталация на тапи; – положена ел.инсталация с монтирани ел. ключове и ел. контакти по ел. проект
тераса – под настилка-по проект изцяло завършена/теракот или гранитогрес/ , парапети по проект
входна врата – метална по проект
външна дограма - 5-6 камерна ПВЦ по проект.

Ситуацията с довършителните работи е такава ,че до вземането на акт 16 нямам право да си правя сам някакви ремонти или да вкарам мои майстори/фирма избрана от мен. Инвеститорът ми предлага негова (или свързана с него фирма) да извърши въпросните довършителни работи в случай ,че желая по тях да се работи преди акт 16.
Получих оферта , която е адаптирана към квадратурата на моя апартамент и ми се ще да споделя параметрите и да помоля за мнение дали цените са нормални или са завишени с оглед на това ,че фирмата е монополист на този етап. Предварително искам да кажа ,че не съм от притенциозните и чесно казано моята цел е да мина максимално бюджетно.

Първо започвам с цените за труд:
Шкурене + грунд – 6 лв. кв. м.
Гипсова фина шпакловка + шкурене – 14 лв кв.м.
Окачен таван + каменна вата 37 лв. кв. м.
Изграждане на предстенна обшивка от cd профили и гипсо картон + полагане на осб на нивото на горните кухненски шкафове – 49.5 лв. кв.м.
Изработване на конструкция за тоалетна с вгардено казанче -110 лв.
Окчен pvc таван -155 лв.
Удебеляване на циментова замазка (за 1 см. дебелина) – 10 лв кв.м.
Облицовка с плочки – 44 лв. кв. м.
Подови первази -15 лв. линеен метър
Еластичен уплътнител по фуги – 4.2 лв. линеен метър
Монтаж на лайсни на външни ъгли – 8.5 лв. линеен метър
Промазна хидроизолация (два слоя с валяк) -12 лв. кв. м.
Хидроизлолационна лента – 9.5 лв. линеен метър
Нанасяне на хидроизолационен грунд – 1.5 лв кв. м.
Полагане на подложка + ламинат – 12 лв, кв. м.
Монтаж на pvc перваз с кабел - 7 лв. линеен метър
Монтаж на преходни лайсни - 4.5 лв. линеен метър
Интериорна боя върху гипсова шкапкловка две ръце – 6.5 лв. кв. м.
Добавка на два или повече цвята по съседни повърхности 1.5 лв. кв. м.
Монтаж на смесителна батерия за мивка – 40 лв.
Монтаж на мивка – 40 лв.
Монтаж на моноблок – 45 лв.
Монтаж на структура за вграждане – 95 лв.
Монтаж на бойлер – 98 лв.
Монтаж на аксеоари за баня – 31 лв.
Монтаж на линеен сифон – 75 лв.
Монтаж на вграден душ – 120 лв.
Монтаж на вентилатор – 35 лв.
Монтаж на врата – 380 лв.
Изхвърляне на отпадъци – 350 лв.
Монтаж на долен и горен шкаф за баня – 110 лв.

Оферта за материали:
Грунд за площ 227 кв. м. – 147 лв.
Шпакловка за площ 227 кв. м. – 265 лв.
Лепило за плочки за площ 45 кв.м. - 327 лв.
Фугин за площ 45 кв.м.- 247 лв.
Еластичен уплътнител за площ 18 л. Метра – 76 лв.
Замазка за пода на Банята (4 см дебелина 3.30 кв. баня) – 117 лв.
Хидроизолация  за площ 24 кв. м.—159 лв.
Хидроизолационна лента 20 лин. м. – 104 лв.
Хидроизолационен маншон 2 броя- 104 лв.
PVC ламперия бяла за таван 120 лв.
Гипсокартон влагоустойчив 17 лв.
Гипсокарто бял за таван и обшивна стена за 68 кв.м. – 636 лв.
Метални профили единична цена 9 лв.
Каменна вата за изолация на преградни стени и окачени тавани за 57 кв.м. – 496 лв.
Боя бяла среден клас за 57 кв. м. – 232 лв.
Боя среден клас за 170 кв. м. – 707 лв.

Въпросите , които има са:
Как ви се струват въпросните цени , като цяло?
Относно тавана , понеже според тази оферта окачения таван ще ми излезе няколко хиляди лева , според вас колко би ми излязло обикновен таванза тази площ от 57 кв. м. ?
Относно подовите настилки , при закупуване на ламинат от даден търговец , предлагат ли монтаж и на каква цена?
Относно банята (3.30 кв.м.) , понеже и там нещата ми се виждат скъпички в офертата , ако реша да си я правя след акт 16 с външни майстори и най – евтиния клас обзавеждане на Видима да кажем, само нещата без които не може ( душ система , мивка , структура за вграждане , душ кабина . огледало , шкаф , вентилатор) колко би ми излязла банята , като включваме всичко лепила , плочки , хидроизолация , труд и т.н.)?
Виж целия пост
# 1
Не бих се доверила на фирма от строителя, със сигурност ще ти излезе доста по-скъпо.
А и не е вярно това, че не можеш да ремонтираш след акт 15, не може да променяш стени и тн, а не да довършваш. Лъжат те нещо.
Виж целия пост
# 2
Не бих се доверила на фирма от строителя, със сигурност ще ти излезе доста по-скъпо.
А и не е вярно това, че не можеш да ремонтираш след акт 15, не може да променяш стени и тн, а не да довършваш. Лъжат те нещо.
Имам такъв текст в договора ,че продавачът се задължава да предаде владението върху апартамента след въвеждане сградата в експлоатация. След като съм се съгласил и съм го подписал това ...мисля ,че няма какво толкова да се дискутира...
Виж целия пост
# 3
Ми това са стандартни текстове, но като искаш - се съобразявай..)
Аз  живея в нова сграда, от акт 15 си почнахме почти всички ремонтите и веднага след акт 16 заживяхме.
Виж целия пост
# 4
Не видях цената за тавана, а само квадратурата. Цените като цяло са средна работа, в никакъв случай не са много високи.
Банята от хастара до завършен вид ще ти е поне 3 Хил.
Евтина баня обаче не прави, трябва ти хидро, сифони, връзки, фугин, плочки - гледай да са качествени и майстора да ти е читав. От баните после стават най-големите проблеми.
Виж целия пост
# 5
Окачен таван:
Каменна вата -500 лв.
Гипскартон – 630 лв.
Труд – 2100 лв.
3 к лв. като минимум  предполагам е цената за труд за банята . Материали и оборудване отделно?
Виж целия пост
# 6
Здравейте,
закупихме жилище и ни предстои да преминем през ужаса на ремонта/довършването и обзавеждане в условия на луда инфлация, ограничен бюджет и малко нереални цени... та реших да попитам строителя за оферта за довършване(не допускат други бригади преди акт16, а искаме да спестим и време) - цената ме изненада приятно, но забелязах че в офертата е описано боядисване без шпакловка!!!
Подпитах 2-3 познати занимаващи се с такива неща, казаха че няма опция да се боядисва стена без шпакловане. Обадих се да попитам строителя, а от там ми отговориха, че положената от тях машинна мазилка била финна и било достатъчно тук-там само шкурене преди боядисването. Нямам опит в тези неща, как ви се струва този отговор? Моля за съвет - възможно и красиво ли е полагане на латекс върху мазилка, без шпакловане?

п.п. за да съм в темата, колкото до офертата - 70Е/кв.м. като се включват паркет и гранитогрес/плочки до 40лв/кв.м. от магазини с които работят, латекс, моноблок до 300лв и някои други дребни мебели - шкаф, мивка и т.н. - разбира се мога да закупя и по-скъпи неща, като си доплатя разликата, трудът включва завършване на двете бани+полагане на закупения паркет+ боядисване с латекс. Апартамента е 100кв.м., така че за около 15-16 000лв би бил готов за мебели.
Виж целия пост
# 7
Полагане на подложка + ламинат – 12 лв, кв. м.

Аз само това се чувствам компетентен да коментирам. Майсторите които работят на черно вземат по 5-6лв. на квадрат за тази дейност. Но ако тези са строителна фирма то цената трябва да е по-висока, в случая бих казал е в горния край на нормалната понеже 8 лева на квадрат щеше да е отлична, а 10 би била средна цена. Ако работят добре си струва, защото е много по-неприятно ламината да потъва под краката ти за 10 години напред отколкото да дадеш 200 лева повече за монтажа му.
Виж целия пост
# 8
12 лева на полагане на ламинат според мен е висока цена. Направих си проучване от от фирмите от които бих го закупил. Те предлагат 5 лв. на квадрат и монтажистите им само това работят , така че би трябвало да го извършват кадърно.
Колкото до колегата на който са му предложили 70 евро на квадрат за довършителните работи , това е наистина страхотна цена. Бих му дал единственно съвет , ако има възможност да види какво е качеството на работа на такова завършено жилище. Но и като цяло , най- вероятно офертата е за нещо съвсем базово и няма да включва например окачен таван...,а това си мисля ,че се избива от сметките за ел енергия , отделно ... отделно естетически е по- добре.
Виж целия пост
# 9
Фирмите които предлагат монтаж и продават ламината могат да си добавят услугата и в цената на продукта. Затова не ги коментирам при сравнение на цените с външен изпълнител. Паркетен Свят предлагат безплатен монтаж на много от паркетите си, но те като за начало са по-скъпи от на конкуренти еквивалентните.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия