Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Голямото преследване

  • 33 265
  • 737
Здравейте,
Това е темичка за новото образователно предаване по Нова телевизия, с водещ Ники Кънчев. Започва на 5.09 от 18:00.  Ето малко повече за предаването:

Световноизвестният формат The Chase – брилянтно замислена телевизионна игра от най-ново поколение, e вече в България. NOVA и емблематичният водещ Ники Кънчев ще предизвикат българските зрители да се включат в българската й версия – „Голямото преследване“. От есента всяка делнична вечер от 18:00 ч. знанието ще бъде издигнато в култ, а Ники Кънчев ще запознае аудиторията с най-големите умове у нас.

В голямото си завръщане Ники Кънчев няма да бъде сам. Той ще застане пред зрителите с елитен отбор от най-знаещите хора в България, които ще нарича „преследвачите“. Участниците в играта ще трябва да се изправят срещу четирима професионални „преследвачи“ и да отговорят на въпроси, чиито брой може да достигне до 210 само в едно предаване. Сумата, която може да бъде спечелена, е неограничена и зависи единствено и само от знанията на играчите и тяхната смелост да поемат рискове.
Виж целия пост
# 1
Благодаря, ще гледам, дано да е интересно.
Виж целия пост
# 2
Какъв е регламента,правилата?
Виж целия пост
# 3
Какъв е регламента,правилата?

Това са правилата на американския формат(преведни с гугъл):

Играта е състезание с викторини, в което състезателите се опитват да спечелят пари, като предизвикат експерт по любопитни факти, известен като преследвача. Всеки състезател участва в индивидуално „преследване“, наречено Cash Builder, в което се опитва да отговори на възможно най-много въпроси за 60 секунди, за да спечели възможно най-много пари, за да допринесе за награден фонд за отбора. След това състезателят трябва да отговори на достатъчно въпроси, за да остане пред преследвача в състезание лице срещу лице, отбелязано на игрална дъска; в противен случай те губят печалбите си и излизат. Състезателите, които успешно завършат индивидуалните си преследвания, без да бъдат хванати, напредват към Финалното преследване, в което отговарят на въпроси като отбор, играейки за равен дял от наградния фонд, натрупан през целия епизод.

А сега с мои думи ще кажа за това, което съм разбрала от няколко епизода на испанския формат
Всеки епизод е сам за себе си и има 4 играчи, 1 водещ и 4 преследвачи(само 1 преследвач се появява в 1 предаване).  В "първи кръг"(така да го наречем) излизат участниците 1 по един и водещият им задава въпроси в рамките на 1 минута. Да речем, че 1 верен отговор е хиляда лева.  И участник номер 1 е отговорил на 5 въпроса(тоест има 5000лв.). След това този участник се изправя срещу преследвача. Водещия им задава въпроси(4 варианта, 1 е верен(като в Стани богат)) и в зависимост от това на колко въпроса е отговорил участника, той може да увеличи печелбата си(преследвача преди да почне му предлага примерно 10 000лв.), може да си остане със 5000лв., или най-срещането- да отпадне и да си тръгне без нищо. И това го правят всички участници. Във "втори кръг" останалите уастници(може да са 1,2,3 или всички) се изправят срещу преследвача и за 1 минута трябва да отговорят на въпроси, зададени от водещия. След тази 1 минута, примерно са отговорили на 20 въпроса. Идва ред на преследвача, който ако отговори на 20 или повече въпроса той печели(слава) и участниците си тръгват без нищо(може да измилсят някаква утешителна награда). Ако преследвача отговори на по-малко от 20 въпроса, участниците си печелят сумата, която са спечелили от първи кръг. Уловката е, че ако преследвача сбърка или не може да отговори на някой въпрос, се стопира времето и участниците могат да отговарят вместо него, това им се зачита за 1+ верен отговор. Ами.... това е накратко(по-скоро надълго)
Виж целия пост
# 4
може ли линк към чуждестранните предавания, иска  ми се да изгледам един епизод
Виж целия пост
# 5
може ли линк към чуждестранните предавания, иска  ми се да изгледам един епизод

Ето линк към съвсем случаен епизод от американския формат
https://youtu.be/NVn2Z1xUQPc

Линк към испанския вариант
https://youtu.be/Sq5k-QTCtRw
Виж целия пост
# 6
Включвам се в темата, с нетърпение очаквам предаването. Не съм гледала чужди епизоди, само рекламни откъси, но в нашия вариант може да има разлики. Вече са известни и преследвачите, да видим играта. Няма да е лесно, със сигурност.
Виж целия пост
# 7
Ще загледам, звучи интересно.Съвпада със Стани богат обаче, така че едното ще е на запис.
Виж целия пост
# 8
Благодаря за темата!
Ще го следя, поне в първия му сезон. Ако ми хареса и за постоянно.
Виж целия пост
# 9
Кои ще са преследвачите?
Гледах американския вариант, много блестящо, зрителят постоянно гледа парите, сякаш ни казват няма значение дали ще видиш на таблото 25000 или 300000 долара, набляга се на залагането, а знанията са някак долу с дребни букви изписани.
Хуморът много нагласен, по сценарий.
Водещият трябва да е много опитен, ще трябва бързо да се четат въпроси и да се казва, вярно или не (трябва подсказвачи да преценяват отговорите, които са свободен текст), имам предвид тези в началото, когато излезе нов участник.
Виж целия пост
# 10
Благодаря за темата. Нещо сложно ми звучи, дано не го убие в първи сезон.

Преследвачът не печели пари, ли?
Виж целия пост
# 11
Благодаря за линка към американското шоу, изгледах няколко епизода.
Малко е сложно, има няколко етапа, но след втория епизод стават ясни правилата. Не ми хареса, че тук (за разлика от Стани Богат) зависиш не само от преследвача, но и от знанията и играта на останалите участници, в началото е индивидуално, но в края сте отбор. Например в един епизод участник 1 се пребори за 20 хиляди долара, номер 2 за 5 хиляди долара, а номер 3 за 70 хиляди долара, общата сума беше 95 хиляди, които се разделят по равно на тримата.
Също, ако преследвачът ви настигне, си тръгвате без нищо - гледах 7-8 игри и в две участниците успяха да вземат пари.
Според мен от време на време нашите трябва да оставят хората да печелят пари, иначе може да спадне интереса.
От друга страна, е факт, че не спрях да гледам след един епизод, значи е интересно.
Виж целия пост
# 12
Благодаря за темата. Нещо сложно ми звучи, дано не го убие в първи сезон.

Преследвачът не печели пари, ли?
Предполагам са на твърд хонорар
от 20 записа за 1 месец ще могат в 5 да участват
значи 5 хонорара за месец
Освен ако не са на % от парите които играчите са загубили
Виж целия пост
# 13
е кои са тия Преседвачи? Познаваме ли ги, писаха ли имената им
Виж целия пост
# 14

Миглена Драганова  е първата двукратна жена-победител в "Последния печели".
от Стани богат е с 500 лв
https://millionaire.fandom.com/wiki/Miglena_Draganova
Мартин Иванов е трикратен от "Минута е много"
от Стани богат с 3000 лв
18 победи от "Последния печели"
Пламен Младенов от тв-играта по БНТ-1 "10/64" печели 32 000 лв
няколко пъти трикратен от Минутата
и от Стани богат също -3000 лв както Мартин
Любомир Братоев е с 50 000 лв от Стани богат
след това е участвал в други тв-гри, но като няма отговори-а,б,с и д
и отпада пръв
Както казваше Петър Вучков на Стани богат с тези 4 възможни отговора
може и да налучваш и да стигнеш и до 100 000  лв
и всички да викат "Гледай го този колко е умен"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия