Противогрипна ваксина сезон 2022/2023/2024

  • 27 096
  • 578

Анкета

Ще се ваксинирате ли с противогрипна ваксина тази година?

Опции:

Здравейте! Не намерих такава тема, затова откривам нова.
Миналата година нямахме проблем с поръчката и закупуването на ваксини. Поминалата  - не искам даже да си спомням.
Тази година, традиционно, се обадих в кварталната аптека и записах 6 бр. Малко по-късно, сестра ми звънна и пожела да добавя и тях. Като се обадих в аптеката да увелича бройките, ми казаха че току говорили с доставчика и са им обещали само 10 бр. Което не знам как да коментирам. Щели да ми се обадят като решат колко да ми отделят. Наистина ли е такава ситуацията?
Виж целия пост
# 1
Получих обаждане от аптеката  днес, че са ги получили. Веднага скокнахме да ги вземем. Цената е  26 лв и се оказа  че са на Санофи. Взех всичките осем бройки, които поръчахме.

Ето грипните щамовете по инструкция, за които е предвидена да пази ваксината 2022/2023

A/Victoria/2570/2019 (HlNl)pdm09 - подобен щам (A/Victoria/2570/2019, IVR-215)......15 микрограма НА**
A/Darwin/9/2021 (H3N2) - подобен щам (A/Darwin/9/2021, IVR-228)........................... 15 микрограма НА**
B/Austria/1359417/2021 - подобен щам (B/Michigan/01/2021, див тип)........................15 микрограма НА**
B/Phuket/3073/2013 - подобен щам (B/Phuke?3073/2013, див тип)..............................15 микрограма НА**
Виж целия пост
# 2
Днес купих ваксини за семейството ми. 27лв. Вакси грип. Не съм се записвали имаше в наличност в първата аптека в която проверих.
Виж целия пост
# 3
Днес взех ваксини на Вакси грип с предварителна поръчка от аптека.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ти, re_ge!
Записах се в нашата Марешки, не са ми са се обадили още. По принцип слагам Инфлувак, ще видим какво ще им доставят.
Дебна РЗИ за нова Модерна също.
Виж целия пост
# 5
веднага ли ще ги слагате или смятате да държите в хладилник за след седмица-две-три? проверих, че миналата година съм купила Инфлувак-а на 1 октомври, Ваксигрип ги доставяха по-късно, сега изглежда е обратното... не че ще подбирам, каквато има - такава, но не ми се иска дълго да ги държа в хладилник, а планирам към средата на октомври да е поставянето
Виж целия пост
# 6
Ние обикновено ги слагаме началото на октомври. Тази година лично за мен съм решила да изтегля поне към края на октомври. Държа ги на вратата на хладилника, нищо няма да им стане и в аптеките така ги съхраняват.
Виж целия пост
# 7
Искам да ги сложим възможно най-бързо. Напълно наясно съм че гриповете по календар идват януари февруари. Но сега, ако имаш ученик /ученици, с началото на училището е един период когато децата се омесват и почва едно преливане от едно сезонно орз към друго и трудно можем да се засечен да сме здрави всички. Аз даже до сега бих ги сложила но тийна е целодневно пн и вт на училище. Утре ни е добър ден. Дано не ни мине котка път.
Иначе пише че година може да се съхранява при подходящи условия.
Таьи година за пръв път ше слагаме Санофи. Наистина предишни години ги зареждат след инфлувак. Но и ние не придиряме.
Виж целия пост
# 8
Аз в началото на Октомври ще я сложа. Като я купя я слагам в хладилника.
Виж целия пост
# 9
Много съм щастлива, че тази година внесоха първо Ваксигрип. Днес ще дойде в аптеката и смятам веднага да я сложим, докато сме здрави. Че другия месец винаги започваме с някакви настинки и вурусчета и дебнем кога да я поставим.

Реге, благодаря че сигнализира, изобщо не очаквах толкова рано да има по аптеките.
Виж целия пост
# 10

Реге, благодаря че сигнализира, изобщо не очаквах толкова рано да има по аптеките.

Радвам се че съм била полезна. Миналата година пак по това време беше ваксинирането ни но с ваксигрип. Такова ни достввиха от аптеката по списък. Майка ми като лице над 70 г. я и извикаха при ЛЛ чак края на ноември началото на декември, което е дв а месеца по-късно . А за тази година четох някъде че ваксинацията на лица над 70 г. можела да бъде отложена и за януари. Взехме и на нея да я бучнем с нас. Миналата година се наложи да отместваме няколко пъти ваксинацията й защото ту беше хремава, ту не разположена, понеже мъниците на сестра ми все носят нещо от ДГ в този есенен период. Сега, докато всички сме здрави, да се бучнем и да забравим.
Виж целия пост
# 11
Свястна ЛЛ има майка ти. На моята никога не ѝ предлага нейната.
Виж целия пост
# 12
Свястна ЛЛ има майка ти. На моята никога не ѝ предлага нейната.

Доколкото разбрах личния лекар ги заявявя по списък, държавата ги отпуска. Няма ще отпусна 3 при заявени да кажем 10. Значи въпросът е личния лекар да ги заяви. Обикновено ми звъни и пита дали ще  слагаме на майка за да я запишем в списъка. Явно има и хора които отказват ( примерно свекърите ми). Може пък да зависи от здравословното състояние... това не съм се замислила. И все пак  ми се струва че е според възраст ( над 70 г), а не здравословно състояние. Потърсих информация и намерих - хора над 70 г., изявили желание пред личния си лекар. Значи наистина личния ви лекар не е читав.
Виж целия пост
# 13
Да, според възрастта е. Но на нейната не ѝ се занимава. Иначе моят има списък, пита ги кой иска.
Виж целия пост
# 14
Реге, благодаря че сигнализира, изобщо не очаквах толкова рано да има по аптеките.
Благодаря и аз за сигнала. Много рано са дошли вакисните тази година. Бях си записал да проверявам чак средата на октомври. Рано е още за ваксиниране. Към края на октомври е добре според мен. Ще си купя и ще я държа в хладилника до края на октомври.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия