Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Миризма от абсорбатора на кухнята на съседа отдолу

  • 542
  • 4
Здравейте, имам нужда от вашите съвети и съдействие, относно проблем, с който се сблъскахме у дома.
Казусът е следния.
Коминното тяло в нашия апартамент е от две части – едната е комин за камини, печки и т.н., а другата е въздуховод за абсорбаторите на кухните. Съседите под нас са включили абсорбатора на кухнята в комина, вместо във въздуховода, от където, когато готвят в кухнята се носи миризма на манджа. Проблемът стана още по-голям за нас, защото си купихме камина на пелети, която поставихме в хола. Както се досещате кюнеца на камината влиза в комина, където съседа е включил абсорбатора си. В момента миризмата от него влиза в нашия хол, през розетката и кюнците. Многократно сме говорили с тях да си преместят абсорбатора в другата част на коминното тяло, но те така и не го правят. Към момента вече сме и в лоши взаимоотношения с тях. Ние поради техническа невъзможност не можем да преместим кюнеца на камината. Въпросът ми е има ли други от вас, които са с подобен проблем и можете ли да ми дадете идеи за разрешаването му?
Виж целия пост
# 1
Ние щяхме да сложим камина, но баш защото не знаем дали някой не си е вързал абсорбатора се отказахме - това е доооста пожароопасно.

А само въпрос - защо в банята има миризма от комина? Тя не би ли трябвало да не е вързана към него. Най-малкото ако е вързана там би трябвало да влиза и миризмата на пушек Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Как сте сигурни, че се е включил към комина? Ако мирише в банята - значи миризмата се върти през въздуховода.
Или изобщо няма две части - за комин и аспиратор, всичко е едно.
Виж целия пост
# 3
Как сте сигурни, че се е включил към комина? Ако мирише в банята - значи миризмата се върти през въздуховода.
Или изобщо няма две части - за комин и аспиратор, всичко е едно.
Монтирахме камината преди дни и съответно вързахме кюнците. От тях и от розетката снощи миришеше на манджа, което ме навежда на мисълта, че са вързали аспиратора на кухнята в комина. Колкото до миризмата в банята – не знам, и друг път се е случвало да мирише, особено когато пържат нещо. Нямам представа как е изграден въздуховода и защо се получава така. Покрай слагането на камината на пелети решихме да боядисаме кухнята и хола. Сега всичката смрад ще се пропие в чисто боядисаните стени, в мебелите и т.н.Въпроса е как да спрем миризмата?!
Виж целия пост
# 4
Предложете да им го преместите за своя сметка, предполагам не им се занимава да къртят.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия