Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Лоша миризма в пералнята!!!😒

  • 1 895
  • 31
# 30
При мен се задържа вода по гумения маншон (има доста дупки) и почиствам редовно с клечка за уши и препарат за почистване на пералня. Иначе ваната за препарати и филтър също почиствам редовно, не разчитам на напълно ненужната програма за самопочистване.
Виж целия пост
# 31
Пералните ми спряха да миришат когато спрях да слагам препарати в отделенията. Сега мога да пера със студена вода и течен препарат (основно така пера повечето дрехи) и пералнята ми не мирише. Трябва да се почисти добре с киселина и етилов спирт, на висока температура, особено ако водата е твърда. Може и със специален препарат. Понякога се налагат 2 цикъла. Трябва да се почистят гуми, дюзи, филтъра, маркучите за вход и изход на вода.

Веднъж седмично гледам да пера на висока температура, 60°С, най-добре 95°. Добре е да се сложи препарат от сорта на Ваниш. Много от праховете не съдържат кислородни избелители, а само оптически. Единствено кислородните избелители дезинфекцират и трепят мухъл. Екологичният вариант е натриев перкарбонат. Не се разтварят добре на ниски температури. 60°+.

Слагам и прах, и течни в чашки в барабана. След като свърши прането, отливам омекотител в празна бутилка, разреждам със студена вода, разклащам добре да се разтвори и наливам върху дрехите, направо в барабана. Пускам програма с едно плакнене и центрофуга. Ако няма такава програма, пускам програмата с 3 плакнения и спирам след първото и избирам програма центрофуга.

Единствените дрехи, които имат нужда действително от омекотяване, са хавлиените кърпи - ако толкова са му твърди на някого, гладене върши чудесна работа.

Хм, правя обратното. На хавлии омекотител не слагам. Той ги прави непромокаеми и не избърсват добре. Същото с оцет, лимонтозу. Изглаждат влакната. Всичко, което трябва да попива - кухненски парцали, хавлии, пелени, кърпи ги вадя и простирам и чак тогава слагам омекотител на дрехите за да не се късат влакната им. Не се виждам да гладя хавлии. Загуба на време и ток, а и гладки не попиват добре вода.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия