Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пулпит

  • 841
  • 4
Здравейте ще ви помоля за мнение
От миналата седмица ме болеше горен зъб 6-ти ,вчера отидох на зъболекар оказа се дълбок кариес и пулпит ,така започнахме лечение отвори зъба почиства канали и слага някакво лекарство и временна пломба,другата седмица ще довърши зъба,вече след като ме пусна упойката имах болка в зъба и пулсиране ,днес е по-добре но пак на пипане ме боли ,сега обаче  докато се храних част от зъба ми падна .Обадих се на зъболекаря той каза, че било заради временната пломба и като отида другата седмица ще види какво да прави.Според вас нормално ли е да падне част от зъба той ли нещо е направил не както трябва как ще се оправи зъба с коронка ли нямам идея въобще да ходя ли пак при него или да търся друг зъболекар ?
Виж целия пост
# 1
А сигурно ли е, че се е отчупило парче от зъба? Да не е паднал циментът, с който е затворил временно? Не е трябвало въобще да дъвчете на този зъб.
Виж целия пост
# 2
На тази страна въобще не се дъвче докато се работи по този зъб.
Зависи дали е паднал част от зъба или част от временната пломба
Нормално е да има лека болка докато се работи по каналите.
Зависи и колко от зъба го няма , но да, ако след запълването на каналите и пломбата повечето вече е "изкуствен зъб", често препоръчват коронка за да може да се затвори добре и да се разпределя равномерно натиска когато се дъвче и да не се начупи отново. Дано зъболекарят ви направи снимка за да се увери, че каналите са добре запълнени преди да продължи.
Виж целия пост
# 3
Имам подобен проблем. Пулпит на 4ти зъб. Зъболекарят извади нервите на единия канал, но не успя да извади всичко от другия канал. Запълни каналите и ми каза : ще изчакаме 2-3 месеца и тогава корона....

Сигурно чака нервът да се самоумъртви ли
Виж целия пост
# 4
Здравейте!
Казвам се Мария и съм студентка в 5 курс по дентална медицина към Медицински университет- София.
📌Предлагам БЕЗПЛАТНО дентално лечение на деца между 5-18г възраст. Услугите са представени по долу.
📌Лечението се извършва под абсолютния контрол на лекари-преподаватели със специалност детска стоматология! А атмосферата е пригодена така, че децата да се чувстват спокойни и обгрижвани. Принципът ми на работа е след всяка манипулация детето да бъде поощрявано с малки подаръци, които съм приготвила за него.
📌За възрастните също предлагаме дентално лечение на символични цени:
-лечение на кариеси, пулпити, периодонтити
-почистване на зъбен камък, лечение на пародонтити
-екстракция(вадене) на зъби
-изработване на протези, коронки, мостове.

Ще се радвам да Ви бъда полезна, а и Вие на мен! Заповядайте при нас!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия