Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кога свършва младостта?

  • 19 045
  • 521
Здравейте!

Замислих се над този въпрос, защото ми се струва, че понякога хората се взимат твърде на сериозно. Младостта е прекрасен период от живота, да не кажа най-прекрасният. Аз самата смятам, че съм млада още, но има много очаквания, с които хората се товарят и сякаш се чувстват по-стари.
Родители, по-големи роднини, приятели сякаш непрекъснато ти повтарят за какво ти е време, за какво си закъснял.

Понеже аз хич не съм от тези, които слушат околните, понякога ми става жал за хора, които се женят или правят деца само, защото вече наближават 30, а не, защото са с подходящия човек. Оправдават чуждите очаквания.

Вие кога спряхте да се чувствате млади? А ако не сте, кога смятате, че свършва младостта?
Кой е признакът, че младостта е свършила?
Виж целия пост
# 1
Хубава тема. За мен младостта е до голяма степен безрасъдна и наивна. Когато осъзнаеш, че действията ти имат последствия, които засягат и други хора, и станеш по-отговорен, тогава можеш да се наречеш зрял. Също така когато придобиеш по-реалистична представа за себе и света, за отношенията между хората. Няма връзка с точно определена възраст, но лично при мен се случи на около 30.
Виж целия пост
# 2
Когато ти решиш , може би е до желание  . Никога не стм разбирала хора , които се  женят или правят деца  , защото “им е време”. Аз такива коментари си ги пускам покрай ушите  , важното е човек да се чувства добре  ,ако тръгнеш да отговаряш на чужди очаквания не ся на добре нещата.
Виж целия пост
# 3
За коя младост питаш по-точно? Младостта на тялото или младостта на духа?
Защото има голяма разлика.
Виж целия пост
# 4
Ако става дума за имането на деца, според мен трябва да е личен избор, а не под натиск. Осъзнат избор.
Виж целия пост
# 5
Физическата или?
Виж целия пост
# 6
Чувствам се екстра, само умората ми е в повече, но пък това значи, че съм в кондиция все още.
Сигурно, когато не мога да бачкам, ще се почувствам стара или като спра плътските удоволствия..
Виж целия пост
# 7
Аз съм на 34 и все още не съм почувсвала да си отива младостта ми. Чувствам се добре, в добра физическа форма съм, енергията и заряда ми не са намалели. Деца тепърва ми предстоят и не ги чувствам като край на младостта ми, напротив, мисълта за тях ме зарежда.

Сред близките и приятели си обаче имам хора, които приеха драматично определени етапи от живота си. Един познат, с идването на детето и ставането на 30, започна да говори с минорни тонове как младостта била свършила. Друг ми разправяше, как вече физически усещал годинките. Една позната прие драматично идването на 30-тия рожден ден. Други започнаха интензивно да борят следите на времето. Та, до човек си е. Начин на живот, ген, също влияят, заедно с емоционалната нагласа.
Виж целия пост
# 8
За коя младост питаш по-точно? Младостта на тялото или младостта на духа?
Защото има голяма разлика.

Очаквам вие да кажете. Въобще всеки да сподели каквото мисли. Физическата предполагам зависи и от начина на живот, ако си поддържаш тялото, спортуваш и водиш балансиран начин на живот, тогава може и да си без болежки и енергичен.

За мен младостта не свършва на 30, но сякаш наистина някои спират да живеят тогава.

Има хора, които умират на 30-40, но ги погребват на 70. Това ми го каза един специален човек веднъж и мисля, че е много вярно.
Виж целия пост
# 9
Като във вица : кога разбираш, че не си млад? Когато си започнал да поспиваш преди дискотека.
А пък, ако не ходиш по клубове вече, защото само по "твое" време са били дискотеки - мани, мани...Joy
Виж целия пост
# 10
Ооо, аз много си поспивам... a на дискотеките фен никога не съм била... етo как се пази младост Joy
Виж целия пост
# 11
Тези дни четох, че има нова класификация.
Сега за средна възраст се приемало интервала 60-70 години. А за старост - над 75-80.
Истината е, че ако физически сме в кондиция, не се възприемаме за стари. Духът си знае своето Smile , не се поглежда в огледалото.
Аз се чувствам млада, колкото и да е нескромно. Чувствам се дори много по-добре, отколкото като бях на 20-30.
Виж целия пост
# 12
Писала съм по темите, за мен млад човек, чисто физически, е докъм 25-6. След тази възраст предпочитам да ползвам определението 'зрял'. Не за друго, просто винаги съм чувала млад/а съм само и единствено във връзка с някаква глупост и непоемане на отговорност.
А кога ще има деца е е нещо съвсем различно. Въпреки че....абе честно казано, според мен не е нормално някой на 35-40-... да е отгледал единствено хлебарки, понеже му било рано за деца, хамстерите живеели кратко, пък кучетата искали много грижи.
Иначе - това също съм го писала Simple Smile - в ранните ми 30 купувах някаква дреха май или нещо от сорта - с визията ми беше свързано - и си помислих колко младежки ще изглеждам. Тогава разбрах, че започвам да остарявам.
Виж целия пост
# 13
Аз се почувствах стара когато и вторият ми родител почина, бях на 29. Фройд му вика осиротяване или дет' се вика - ти си следващият. Няма никой пред теб, смъртен си.
Виж целия пост
# 14
Аз минавам 55 и не мога да си кривя душата, че тялото ми е същото като на 25 или 35, но се стараем да не се поддаваме на остаряването - караме ски, гребем каяк, не зарязваме секса, не сме минали на старчески дрехи... Още чета и гледам фентъзи Wink

Определено е вярно, че днешните 50-60 нямат нищо общо със същата възраст по времето на родителите ни, а какво остава за бабите.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия