Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Усукана около вратлето пъпна връв

  • 3 942
  • 22
# 15
Бебето ми се роди с 2 пъти увита около врата пъпна връв, нищо фатално не се случи- проплака почти веднага, родих нормално с епизиотомия.
Виж целия пост
# 16
Цитат на: Liorena
Цитат на: Anita_79
ами тази пъпна връв явно скоро се е увила, защото на предишното УЗ бебчо беше седалищно, а пъпната връв му беше между крачетата. Тогава пък ми казаха, че има вероятност да остане седалищно и да родя секцио, а сега - ново двайсе - друг проблем. Само, че ако съм секцио - ще се запътя към Шейново, а не знам до кога мога да реша, в смисъл да знам със сигурност, за да си подгоня нещата, все пак не живея в София и разстоянието си е проблем, а ако се наложи спешно да вляза в болницата ... не знам доколко мога да разчитам на тукашните доктори.


къде ще раждаш?
защото на практика, не може да се каже 100% къде е омотана пъпната връв, и ми намирисва на друго, ама преди това ми кажи ще раждаш и имаш ли уговорка с лекар за плащане?


Още не знам - в смисъл - от Петрич съм, тук болницата е една и си мислех ако съм без усложнения да си родя тук, нормално. Но това ми го каза лекарка, която не изражда - в смисъл не виждам користна цел. Обаче с този резус отрицателен и тази пъпна връв, а и вероятно едро бебе ... имам предложение за Шейново, срещу заплащане 100 лв на акушерка /позната на роднина на мъжа ми/.
Виж целия пост
# 17
100% със сигурност мога да кажа, че пъпна връв не може да се види дали е усукана на никакъв апарат (ултразвук, Доплер и т.н.)
Извинявай, но тази акушерка от Петрич, да не си пада нещо роднина на Ванга?
Виж целия пост
# 18
Абсолютно съм ЗА, че пъпната връв неможе да се проследи дали е усукана от ултразвек...
Може да се разбере от мониторен запис на плода от Нонстрес тест-поне за 20 мин.....
Виж целия пост
# 19
Не се шашкай излишно. И на мен ми се струва невероятно да видят усукана пъпна връв с ултразвук. Но дори и да е така, мога само да ти дам пример с детето на сестра ми, което е вече на 10 г. Роди се с усукана пъпна връв и завързана на възел накрая. Лекарката каза, че такива хора се отличавали с изключителен късмет в живота си, но тя още по онова време си свърши много добре работата, още повече че сестра ми преноси бебето с една седмица и си е било доста рисковано. Племенницата ми се е вече един страхотен тинейджър и мога само да те посъветвам, ако все пак се страхуваш, да ходиш да раждаш в София, при добри лекари.
Късмет и леко раждане!
Виж целия пост
# 20
За пъпната връв не мога да кажа нищо, не съм компетентна, но исках да ти обърна внимание на това, че ако си секцио уговорката с акушерка не ти върши работа, трябва ти доктор. А дори и да "урежда" тя доктора, да й даваш 100лв само за това ми се вижда безсмислено.
Като ти оформят документите, ако все още е такава ситуацията и се налага секцио, добре е да постъпиш около седмица преди термина там, където ще раждаш. Ако трябва измисли си там някакви оплаквания, но не вярвам да имаш проблем ако в документите ти си пише, че си за секцио.
Успех и спокойствие!
Виж целия пост
# 21
И аз съм била три пъти увита, но съм родена със секцио. Мисля, че лекарят ще прецени как трябва да родиш. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Grinning
Виж целия пост
# 22
От мойта акушерка знам, че около 80% от бебета са с омотана около врата пъпна връв. Така че не се притеснявай, това в никакъв случай, че не е причина за секцио според мен, но лекарите знаят най-добре
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия