Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Херпес ЗОСТЕР-БРЕМЕННОСТ???????

  • 1 303
  • 1
Здравейте.
Имам един много голям проблем с жена ми се опитвахме 2 години да направим бебе и сега когато това вече е факт /от 20 дена е бременна/ на мен ми се появи херпес Зостер.
Кажете моля Ви, има ли опасност за плода и за жена ми. Какво да правя ?

п.п. Тя е боледувала като малка от варицела.
Виж целия пост
# 1
Не съм специалист, но по принцип всяка вирусна инфекция ( а херпес зостер се причинява от вирус) може да бъде фатална за плода. До колкото си спомням от това което съм учила по микробиология,точно този вирус не беше от най-желаните при бременност,но това което според мене трябва да направите е незабавно да се посъветвате с гинеколога ви,а евентуално и с вирусолог....Варицелата и Херпес Зостер (водят се различни заболявания,с различна клинична картина) се причиняват от един и същи вирус,т.е. ако жена ти е прекарала варицела,не е гаранция че няма да развие херпес зостер,особено при понижен по една или друга причина имунитет.Не знам дали има такъв метод,който може да установи дали жена ти вече е произвела антитела,т.е. дали вируса вече е и "при" нея (защото не е задължително да има симптоми,което за нея е ОК,но не знам какво значи това за плода). Всъщност,сега като се замислих....тя щом е прекарала варицела,значи има антитела....Но при всички случаи трябва да се свържете с лекар.
 Стискам ви палци. Дано всичко е наред. Praynig
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия