Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постоянен плач

  • 473
  • 13
Здравейте, имам бебе на 21 дни. От 1 седмица е някакъв ад. Но... от вчера не се търпи положението. Не знам колики ли е? Милото постоянно се напъва, изпада в рев ,ама като криза, няма успокояване. Не спи нормално нито през нощта, нито през деня. Дремва за 15-20 мин.и се събужда с писък. Миналата седмица го закарах на доктор, каза, че няма здравословен проблем, че ще се успокоят нещата, но не! Дори е по- зле. Давам омни биотик Панда и еспумизан. Никакъв резултат. Това ли са коликите?
Виж целия пост
# 1
Колика са. Вземете си слинг и го носете.
Виж целия пост
# 2
Как го приспивате и какво правите след като заспи? Плач 15-20 мин след заспиване може да говори за преумора и желание за възстановяване на условията на заспиване. При толкова малко бебе преумората настъпва за 5 мин.
Виж целия пост
# 3
Консултирайте се за други капки против колики. На моят му помагаха ефективно само Колийф, от другите като че ли дори ставаше по-зле. Бебето е много малко. Как се храни - кърмено ли е или с АМ. Ако е с АМ, говорете с педиатъра за смяна на формулата, ако е кърмено - избягвай храни като боб, леща, много кисело, солено....като цяло диета на ориз и картофи. Пий чай от копър.
Виж целия пост
# 4
ако е кърмено - избягвай храни като боб, леща, много кисело, солено....като цяло диета на ориз и картофи.
Глупости.
Виж целия пост
# 5
Е, глупости....защо да са глупости? Като казваш така, кажи кое не са глупости... В крайна сметка всеки има глава на раменете си да прецени какво да прави за детето си. Всяка кърмеща жена е свободна да прави, каквото реши, някои и уиски пият, пушат и ядат пръжки. Ако иска детето да има по-малко колики, трябва да яде храни, които не дразнят бебето чрез кърмата.
Виж целия пост
# 6
Тя може и да реши, но науката казва друго по въпроса. Нито бобът, нито пръжките преминават кръвно-плазмената бариера, за разлика от алкохола и никотина. И нямат отношение към кърменето, докато виж, диета на ориз и картофи може да й създаде сериозни проблеми не само с него.

Впрочем същата тази наука съвсем не е категорична, че коликите са гастроинтестинален дискомфорт. По-скоро е "не знаем защо реве бебето, може да е това, това и това". Около 5% от "бебетата с колики" (да наречем така ревливите, въпреки че не е точно) имат органична причина да го правят - рефлукс, АБКМ, лактозна интолерантност, запек и други подобни.
Другите просто си реват и искат да бъдат гушнати, носени и да си задоволят оралния рефлекс.
Виж целия пост
# 7
Това с боба и зелето и оризово- картофената диета са отживелици. Вече има нови проучвания по въпроса, кърмачката може да яде всичко, без алкохол и никотин, както и да внимава с джънка и кафето.
Виж целия пост
# 8
E, щом казвате, нека тъпче боб и зеле, пък бебето нека си реве...
Виж целия пост
# 9
Не става въпрос да тъпче. То на самата майка ще й доскомфортно, ако се натъпче с боб. Просто не е нужно да се ограничава.
Предполагам сте чували за най- известния консултант по кърмене Ася Демирева. Тя има доста видеа на тази тематика. Газообразуващите вещества няма как да стигнат по кръвен път до кърмата.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, моля ви, не влизайте в конфликт. Това с храната го спазвам, внимавам какво ям( по съвет на педиатър). Изцяло на кърма е бебето. Да, дремва 15-20 мин, след ядене, после се събужда с писък,  нося го час, час и половина, пак дремва за малко и то станало време за ядене. И така цикъла се повтаря денонощно. Иначе наддава, пълни памперсите след всяко хранене. Всичко изглежда идеално, но не е. Просто не знам дали са колики, така като четох, че те били предимно вечер и траели около 3 часа. А при нас си е денонощен рев и писъци.
Виж целия пост
# 11
Разбирам, че бебето плаче само когато не е в теб/на гърда. Това е напълно нормално поведение за новородено на 21 дни. Само дето не отговаря на очакванията на родителя.
Виж целия пост
# 12
Ако стои, вземете си слинг и го носете в слинга, нека спи върху вас ако ще, но да може и то и вие да отморите. 
При нас дъщеря ми си спеше в слинга много, върху мен спеше много. Ако за спеше върху мен и я преместя- събуждаше се на 20 минута. Ако заспи върху мен и я оставя- спеше по 3-4 часа.
За мен няма смисъл от капките за колики, само за успокоение на родителя са, че прави нещо…
Виж целия пост
# 13
Мила, не се притеснявай, колики са. При нас положението беше същото, когато бебето започне да "пръцка" ще се оправят нещата, към 2м и половина 3м. И нашата предремваше 15-20мин, колкото да си почине и дай наново. От 15ти до 30ден са най-ревливи. Кураж, всичко ще се оправи. Съчувствам ти, с ММ не сме спали близо 3 месеца.... Просто имат по-силни колики и теб да те боли, и ти ще плачеш...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия