Готвене на природен газ - давайте рецепти

  • 1 759
  • 26
Привет, хора,

Откакто сме на природен газ ми се струва, че манджите ми са по-вкусни. Потвърждават го и моите хора вкъщи Laughing

Оказа се, че едни от най-популярните готвачи готвят на природен газ и не случайно... равномерно нагряване, по-бързо приготвяне и фурната например като  ена газ - пече равномерно и запазва сочността на храната... тааа, аз се убедих в това. Spaghetti

Обаче почнах да се изчерпвам откъм рецепти - давайте идеи...
Виж целия пост
# 1
Е какви идеи, всичко си се готви нормално.
Готвя на газ от 30 години, не намирам нищо специално, нито различно. Че чак за рецепти.
Каквото си се яде - готвиш…
Виж целия пост
# 2
Присъединявам се и аз - еднакво се готви на газ и ток.
На ток котлонът загрява бавно и изстива бавно, тоест на изключен котлон можеш да оставиш яденето на къкри още. Докато на газ по-бързо загрява. Свиква се и с двете.
Виж целия пост
# 3
Ох, в две теми се хвали, че сте газифицирани, та сега чак и за манджи теми пусна.
И ние сме газифицирани и НЯМАМ котлони на газ, представи си. А разликата в яденето е нулево! Или можеш да готвиш вкусно, или не можеш. Свекърва ми понякога готви на газ-еми все тая е. Жената си готви вкусно и няма значение на какъв котлон.
Виж целия пост
# 4
Манджата какво общо има с котлона?
Виж целия пост
# 5
Е какви рецепти, ястията са си същите.
Аз, обаче, не намирам нищо толкова уау в готвенето на газ, мен ме дразни. Предпочитам електрически котлони, на по- слаб огън се готви по- вкусно. Готвачите готвят на газ, защото е по- бързо и практично, не защото е по- добре.
Фурната на газ е пълен отврат, нито пече равномерно, нито по- вкусно. Почти всичко изгаряше отгоре. Едно време, докато живеехме на квартира, имахме такава. Електрическата фурна е по- добрият избор.
Виж целия пост
# 6
Нямам рецепти за даване, защото няма значение на газов или електрически котлон готвиш. Съставки, подправки, добре подбрана температура на готвене, оптимално време на котлона и това е.
За фурната вече е малко по-различно, особено ако става дума за тестени изделия. Изисква се малко повече проби. Определено с електрическа е в пъти по-лесно и еднакво вкусно.
За протокола. Готвя на газ от 8 години.
Виж целия пост
# 7
Манджата какво общо има с котлона?

Някои манджи изискват по-висока температура на готвене, която се постига само с газова печка. Готвенето на газ безспорно си има предимства .
Виж целия пост
# 8
Момичета, благодаря ви, че отделяте от времето си да пишете по темата. Няма значение кой на какво мнение, всеки има право на такова. Всеки си преценя, за мен и моето семейство има разлика. Живият пламък нагрява готварския съд равномерно, запазвайки вкуса на продуктите. А готвите ли например по рецепти от книги и ако да - може ли да препоръчате някоя?
Виж целия пост
# 9
Момичета, благодаря ви, че отделяте от времето си да пишете по темата. Няма значение кой на какво мнение, всеки има право на такова. Всеки си преценя, за мен и моето семейство има разлика. Живият пламък нагрява готварския съд равномерно, запазвайки вкуса на продуктите. А готвите ли например по рецепти от книги и ако да - може ли да препоръчате някоя?

Преди известно време имаше издадена книга на Ути Бъчваров - "Да живеем и готвим на природен газ" . Би трябвало още да я продават в книжарниците. Вътре има лесни за приготвяне рецепти.
Виж целия пост
# 10
Няма.Никаква.Разлика.Нито.Специални.Рецепти. Hands V Това че някой е решил да изкара пари от книга по темата е майсторлък от сферата на търговията не от готварството.
Виж целия пост
# 11
Като любител на азиатската кухня съм се обедила, че в домашни условия не става без газов котлон. Изисква равномерно нагряване на готварския съд, което помага да се смесят вкусовете. Трябва си достигане на висока и балансирана температура. Но като казвам газ, имам предвид метан, защото с него е безопасно. С бутилката на пропан бутан винаги има изненади, я ще свърши по средата на готвенето, после мъкнеш, презареждаш. Също така равномерната температура, която се създава от метана не изгаря дъното на тиганите. Nik4e43, за азиатски рецепти, пиши ми на лично, ако си им фен... Stew
Виж целия пост
# 12
20 литрова бутилка я зареждаме 2 пъти годишно. Къде пък да ми свърши по средата на готвенето...
Зависи си и от съдовете, и от котлона. Нищо не ми изгаря на мен. Обаче един мобилен котлон мъкнем по палатки - с него всичко става катран на дъното 😁
Виж целия пост
# 13
Майка ми готвеше на пропан-бутан 40 години. Фурната беше комбинирана, газ само отдолу и за тестени неща да бухнат беше идеална.
Виж целия пост
# 14
Откак се помня да готвя , винаги съм на газови котлони, но на електрическа фурна.На електрически котлон не мога да готвя, много са ми слаби.Но  пък газта съсипва дъната на тиганите.И бързо свършва бутилката, понякога в най-неудобния момент.

20 литрова бутилка я зареждаме 2 пъти годишно. Къде пък да ми свърши по средата на готвенето...
Зависи си и от съдовете, и от котлона. Нищо не ми изгаря на мен. Обаче един мобилен котлон мъкнем по палатки - с него всичко става катран на дъното 😁

Моята свършва за 3 месеца, въпреки, че винаги наливаме повече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия